woensdag 9 november 2011

Chronicle

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat gepost heb op mijn blog, door drukte en de weinig vette trailers is het een beetje stil geweest maar er breken betere tijden aan.

Na de Blair Witch Project, Catfish, en de Paranormal Activity films komt er nu een nieuwe film die opgenomen is met een digitale handcamera...deze keer alleen geen horror film maar een film over jongeren met superkrachten. Het valt op dat de effecten zeer overtuigend zijn en er geen schokkende beelden zijn, alles ziet er zeer strak in HD uit.

Drie studenten doen een verbluffende ontdekking en daardoor krijgen ze alle drie bijzondere superkrachten, krachten die je stoutste dromen te boven gaan. In het begin is het geweldig en ze gaan helemaal los met hun krachten, ze testen uit wat ze kunnen, zetten andere mensen voor gek met grappige kwajongens streken en hebben de tijd van hun leven. Naarmate hun superkrachten steeds sterker worden, wordt hun vriendschap onder druk gezet wanneer hun acties te ver gaan en ze hun donkere kant uittesten. Een welbekende zin uit de Spiderman films komt bij mij dan hier naar boven namelijk "With great power comes great responsibility" en die verantwoordelijkheid lijkt bij deze vrienden een probleem te worden.

De film ziet er zeer gelikt uit en slaat een nieuwe weg in als het gaat om deze "gevonden filmmateriaal" manier van filmen, de combinatie van het in-your-face camerawerk en de zeer goeie special effects pakt zeer goed uit en aan het einde van de trailer ziet het er steeds meer uit als een big budget superhelden film. Het budget was redelijk klein voor deze film, 15 miljoen dollar, maar zo te zien is dat volledig in de special effects gegaan want de acteurs zijn onbekend en daardoor waarschijnlijk ook niet verschrikkelijk duur. Het lijkt mij een zeer leuke film, maar ik ben dan ook wel een fan van deze manier van filmen en ben blij dat het een keer geen horror film is. Alhoewel, Cloverfield was ook een geniale film die op deze manier is opgenomen en dat was dan weer een soort van Alien Invasion film...

bekijk hieronder de trailer!

Uitslag Prijsvraag X-Men first class


UITSLAG PRIJSVRAAG.
Winnaar: Ad Hulten!

Gefeliciteerd

Antwoorden:

Vraag 01:
Wie heeft de X-Men bedacht?
Stan Lee en Jack Kirby

Vraag 02:
James McAvoy (professor X) speelde in 2008 ook in een comicboek verfilming naast Angelina Jolie, welke film was dat?
WANTED

Vraag 03:
Door wie werd de eerste X-men film geregisseerd?
Bryan Singer

Binnenkort weer een nieuwe prijsvraag!