vrijdag 23 september 2011

het nieuwe TV seizoen

Het is eind september en dan beginnen alle nieuwe seizoenen weer in Amerika, voor ons is het dan meestal nog lang wachten maar gelukkig hebben we internet ;)

Mocht je dus niet zo lang willen wachten, ga naar www.eztv.it, hier kan je al deze series en alle seizoenen downloaden...maar niet verder vertellen eej;)

Welke series moet je in de gaten houden?

CSI: Las Vegas - Seizoen 12
Het 12e seizoen weer van de in mijn ogen beste CSI van de 3. Deze keer zonder Laurence Fishburn want die kon het toch niet combineren met zijn filmwerk. Deze keer mag Ted Danson het proberen als hoofd van de afdeling. Dit gaat niet zonder slag of stoot want het is een rare snuiter in de serie. Het team moet er ook erg aan wennen en dat brengt tevens interne conflicten met zich mee, het team moet verharden anders kunnen sommige hun baan wel op hun buik schrijven. Het is even wennen om Ted Danson in deze rol te zien, ik was zeer te spreken over de rol van Laurence Fishburn dus het is te hopen dan Danson net zo'n sterke rol neerzet.

De eerste aflevering ging in premiere op 21 september.



Fringe - Seizoen 4
De finale van seizoen 3 was heftig, en nu staan de twee dimensies naast elkaar....of tegenover elkaar? Gaat het ze lukken om samen ervoor te zorgen dat beide dimensies blijven bestaan, en waar is Peter gebleven? Er zijn weer ontzettend veel vragen die beantwoord moeten worden in het vierde seizoen van de hitserie van J.J. Abrams. Vanaf 23 september gaat de serie weer van start in Amerika.



The Walking Dead - Seizoen 2
Het eerste seizoen was kort maar krachtig, 6 afleveringen over een groep mensen die proberen te overleven in een wereld vol zombies. De eerste aflevering was briljant, anderhalf uur was je geboeid aan het kijken en je vergat bijna dat het een tv serie was, de kwaliteit was beter dan de gemiddelde zombiefilm. Helaas zag je in de laatste aflevering dat het geld voor de effecten op was geraakt met als dieptepunt een verschrikkelijke lelijke explosie die uit een 8bit spelcomputer leek te komen. De serie was een groot succes en het tweede seizoen is dan ook gelijk 2 keer zo lang (13 afleveringen)...ik hoop alleen dat ze de kwaliteit van de allereerste aflevering van seizoen 1 weten te behouden.

Vanaf 16 oktober in Amerika (17 oktober online)



House MD - Seizoen 8
House is briljant, het laatste seizoen begon ik me alleen af en toe te ergeren aan Greg House, de koek was een beetje op en de makers zochten naar een manier om hem overeind te houden....dat lukte af en toe maar vaak was het gewoon niet zo leuk meer om naar te kijken....tot de finale werd uitgezonden en die knalde er letterlijk en figuurlijk in...nu moet House op de blaren zitten en het ziet er naar uit dat hij nu eindelijk gaat inzien dat hij verkeerd bezig is....of niet? je weet het natuurlijk nooit met House maar feit is dat hij het nu echt goed verknald heeft en ik ben erg benieuwd hoe hij zicht hier uit gaat redden.

Vanaf 3 oktober in Amerika (4 oktober online)



Supernatural - Seizoen 7
Het was allemaal onzeker na seizoen 5 of Supernatural wel zou doorgaan, maar het is zo'n groot succes dat de makers besloten hebben om de verhaallijn toch door te zetten. Gelukkig maar, want deze serie is echt moddervet. Seizoen 6 ging vooral over de strijd tussen de twee broers en hun relatie met de gevallen engel Castiel....nu blijkt dat hij in seizoen 7 iemand is geworden waar je echt bang voor moet zijn.....Castiel is God....of misschien denkt hij dat...Sam en Dean hebben alles al gezien, maar dit gevecht gaat misschien boven hun kunnen. Vanavond zal de serie op Amerika te zien zijn...morgen zit ie in mijn downloads...



Dexter - Seizoen 6
Nog eventjes en dan gaat onze favoriete seriemoordenaar helemaal los, op 2 oktober gaat seizoen 6 in Amerika van start en deze keer gaat Dexter weer terug naar de basis....Wat ik kan opmaken uit de trailer is dat er misschien een nieuwe seriemoordenaar actief is (het lichaam met de A op zijn torso), Dexter zijn concentratie en vertrouwen weer terug heeft en dat het wat meer een religieuze kant opgaat.... ook zijn er een aantal leuke namen toegevoegd aan de supporting cast zoals Colin Hanks, Mos Def en Edward James Olmos.



Terra Nova - Seizoen 1
De peperdure serie van Steven Spielberg. Terra Nova draait om de familie Shannon, een gezin uit het jaar 2149. De aarde is bijna niet meer bewoonbaar door vervuiling en overbevolking. Wetenschappers weten dat de planeet niet meer te redden is en zijn er in geslaagd een poort te maken tussen tijd en ruimte, en zo ontstaat er een opening waardoor je 85 miljoen jaar terug in de tijd kan reizen. De mens begint hier een kolonie en proberen hun leven weer op te pakken en het menselijk ras te redden van de ondergang en de toekomst te verbeteren door te leren van hun fouten.

De familie Shannon komen aan in deze kolonie genaamd Terra Nova en staan versteld van de prachtige natuur en beginnen aan een nieuwe start. Maar de bevolking van Terra Nova komt er al snel achter dat niet alles even mooi is in dit paradijs, Dinosauriƫrs en andere prehistorische dreigingen omringen het idyllische landschap maar er zijn ook mensen binnen de kolonie die misschien hele andere plannen hebben met deze nieuwe start.....

Een mix van Jurrasic Parc en Stargate...met een budget van 4 miljoen per aflevering heb ik zeer hoge verwachtingen van deze serie...de pilot alleen kost zo tussen de 10 en de 20 miljoen dollar....en dat zie je er ook vanaf...bekijk de promo maar...van 26 september in Amerika op TV (27 september online)



Person of interest - Seizoen 1
Wederom een serie uit het geniale brein van J.J. Abrams. Dit keer gaan ze op de minority report toer. een Ex-CIA Huurling (Jim Caviezel-Passion of the Christ) en een wetenschapper (Michael Emerson-Lost) gaan samenwerken om misdaden op te lossen voordat ze gebeurd zijn...klinkt erg interessant, de serie is 21 september begonnen in Amerika en ik ga hem NU downloaden ;)



Jullie zullen ook wel gemerkt hebben dat ik wat minder tijd heb om veel te schrijven op mijn blog, het trailernieuws is dan ook wat magertjes maar de winter komt eraan dus vaak komen de nieuwste trailers ook om de hoek kijken. Ik hoop dat ik met dit extra lange artikel het een beetje heb goed gemaakt ;)

Veel kijkplezier met het nieuwe indrukwekkende tv seizoen!

woensdag 14 september 2011

Twilight Breaking Dawn Part 1

De Twilight films zijn zeer populair. Persoonlijk vind ik ze net iets te soft maar ik denk ook dat de doelgroep vooral uit vrouwen bestaat, en die kunnen er geen genoeg van krijgen. Team Jake en Team Edward shirtjes, mokken, lunchboxxen, kussenslopen...het houdt niet op.

Dit wordt alweer de vierde film in de reeks, en is gebasseerd op het boek "Morgenrood". Schijnbaar is het boek zo uitgebreid dat de makers niet alles in 1 film kwijt konden, dus net als de Harry Potter finale, wordt ook deze film gesplitst.

De film begint met het huwelijk van Bella en Edward. Tijdens de huwelijksreid komt Bella erachter dat ze zwanger is. De familie van Edward is in shock want deze situatie zet de toch al fragiele band met de weerwolven sterk onder druk. Ook de relatie tussen Bella en Edward komt onder druk te staan, maar het wordt allemaal nog erger als blijkt dat het ongeboren kind te snel groeit en er complicaties ontstaan die het leven van Bella bedreigen.

De film volgt de zelfde stijl als de voorgaande delen, veel drama en een beetje aktie. Dit is op zich niet zo heel erg maar de logica is nu wel heel erg ver te zoeken....ik dacht dat vampieren in eerste instantie "dood" waren, alles wat mens was, is dood en de vampier blijft over.....maar schijnbaar is hun zaad nog wel levensvatbaar. De driehoeksverhouding tussen Jake, Bella en Edward begint nu ook wel een beetje langdradig te worden, als dat al niet zo was. En Bella mag ook wel eens een keertje lachen, mijn god, wat is dat een depressief meisje. Het zal wel komen dat ik geen vrouw ben, of geen fan ben van deze films, maar er mag van mij wel een beetje meer "True Blood" in komen, daar wordt het allemaal niet zo serieus genomen en dat maakt het juist veel toffer, niks drama maar geweld, actie, sex en humor volgen zich op in een razend tempo....maar ik moet die 2 misschien niet met elkaar vergelijken.

Punt is, de films zijn een groot succes en deze zal ongetwijfeld een hit worden. Ik ben geen fan maar zal hem ongetwijfeld gaan zien, maar niet in de bioscoop....18 november zal de film in de bios te zien zijn, deel 2 wordt in 2012 verwacht.

bekijk hieronder de trailer!

maandag 12 september 2011

The Raid

Het filmfestival in Toronto is begonnen en The Raid heeft nu al hele hoge ogen gegooid. The Raid is een keiharde Indonesische actiefilm vol extreem geweld en vechtscenes. De trailer is indrukwekkend, snel en kei en keihard...meteen na de screening heeft Sony de film aangekocht en ook maar gelijk Mike Shinoda van Linkin Park ingehuurd om de filmmuziek te maken.

Diep in de sloppenwijken van Jakarta staat een appartementen complex van 30 verdiepingen wat een safehouse is voor de gevaarlijkste moordenaars, drugsbaronnen en gangsters. Dit gebouw werd altijd gezien als een onneembare vesting en zelfs de meest harde agenten durven het niet aan om naar binnen te gaan. In het diepste geheim is een elite SWAT team bezig om een plan te ontwikkelen om dit gebouw in te gaan en de drugsbaron die alle touwtjes in handen heeft te arresteren. Maar als bij het begin van de missie het team wordt gespot, en de drugsbaron te horen krijgt wat er gaande is, worden alle uitgangen geblokkeerd en de lichten uitgeschakeld. Het SWAT team zit vast op de 6e verdieping en moeten vechten voor hun leven om de 30ste verdieping te bereiken om de baron uit te schakelen.

Deze film, geregisseerd door Gareth Evans, wordt nu al gezien als DE actiefilm van 2011 en Martial Arts sensatie Iko Uwais speelt de hoofdrol....Dit zijn films waar Hollywood nog een puntje aan kan zuigen als het gaat om vechtscenes, de flitsende camerabewegingen en brede shots zorgen voor een sensationele film voor mensen met niet al te zwakke magen. Het geweld is in your face en is absoluut niet geschikt voor de jongere kijkers.

Wanneer deze film uit gaat komen in Nederland is niet bekend, maar ik verwacht dat hij meteen op DVD en Blu-ray zal uit komen....

Bekijk hieronder de trailer!

maandag 5 september 2011

The Double

Films met een geweldige twist in het verhaal zijn altijd al favoriet geweest bij mij...The Sixth Sense, Primal Fear, Seven, the Usual Suspects, Fight Club....allemaal films waarbij ik flabbergasted achterbleef. The Double lijkt ook zo'n film te worden alleen ben ik heel erg bang dat de trailer al veel te veel heeft weggegeven van de twist. Ik kan het natuurlijk fout hebben, het zou zomaar kunnen zijn dat er meer aan de hand is en dat de trailer ons al op het verkeerde been wil zetten maar toch....ik ben benieuwd.

Een senator wordt vermoord en al snel denken de CIA en de FBI dat de legendarische Russische moordenaar "Cassius" erachter zit. Paul Shepherdson (Richard Gere), een voormalig CIA agent moet samen met FBI agent Ben Geary (Topher Grace), die alles weet van hem en de moordenaar, de zaak proberen op te lossen. Shepherdson is ervan overtuigd dat Cassius niet meer leeft maar daar denkt Geary anders over. De CIA baas (Martin Sheen) zet toch ondanks de volharding van Shepherdson de twee mannen op de zaak. Langzaam na veel onderzoek komen ze erachter dat Cassius misschien niet de persoon is die ze altijd al dachten.

Martin Sheen is in zijn element als CIA baas en je ziet bijna weer de president in hem opkomen van de serie The West Wing. Topher Grace zie ik  nog steeds als het sulletje uit that 70's show, ik zie hem nog niet als een FBI agent. Ik hoop alleen dat de trailer dus echt ons voor de gek probeert te houden want als de twist al verklapt is zal dat de film niet goed doen...het feit dat de film "the Double" heet, zou kunnen betekenen dat er een dubbelganger is, of een dubbelspion....het is afwachten....

Bekijk de trailer en deel je mening over hoe jij denkt dat het in elkaar steekt...

donderdag 1 september 2011

Prijsvraag: Alien VS Predator


 
September is weer begonnen en dus ook tijd voor een nieuwe prijsvraag, iedereen maakt weer kans. Deze keer kun je de 2-disc Special Edition DVD winnen van Alien VS. Predator.

De twee meest gevreesde monsters uit de filmgeschiedenis nemen het op aarde tegen elkaar op! Diep in de ijslagen van Antarctica wordt een piramide ontdekt en een groep wetenschappers en avonturiers trekt erop uit om de zaak te onderzoeken. Eenmaal aangekomen doen ze de angstaanjagende ontdekking dat ze terecht zijn gekomen in een gevecht op leven en dood tussen twee dodelijke buitenaardse wezens.

Wat moet je doen om deze DVD te winnen:
Beantwoord de drie onderstaande vragen en stuur de antwoorden naar: prijsvraagfilmfreak@hotmail.com, vermeld daarbij je naam, adres en woonplaats zodat ik de DVD kan versturen mocht je hem gewonnen hebben.

Vraag 01:
Wie is de regisseur van Alien VS. Predator?

Vraag 02:
Wie heeft de Predator ontwikkeld/ontworpen?

Vraag 03:
Wie heeft de Alien ontworpen?

Stuur je antwoorden voor 30 september in. De winnaar krijgt een mailtje en wordt op deze site en op facebook bekend gemaakt. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd

Om jullie een beetje in de stemming te krijgen, hieronder de trailer van de film...Succes!!