maandag 12 september 2011

The Raid

Het filmfestival in Toronto is begonnen en The Raid heeft nu al hele hoge ogen gegooid. The Raid is een keiharde Indonesische actiefilm vol extreem geweld en vechtscenes. De trailer is indrukwekkend, snel en kei en keihard...meteen na de screening heeft Sony de film aangekocht en ook maar gelijk Mike Shinoda van Linkin Park ingehuurd om de filmmuziek te maken.

Diep in de sloppenwijken van Jakarta staat een appartementen complex van 30 verdiepingen wat een safehouse is voor de gevaarlijkste moordenaars, drugsbaronnen en gangsters. Dit gebouw werd altijd gezien als een onneembare vesting en zelfs de meest harde agenten durven het niet aan om naar binnen te gaan. In het diepste geheim is een elite SWAT team bezig om een plan te ontwikkelen om dit gebouw in te gaan en de drugsbaron die alle touwtjes in handen heeft te arresteren. Maar als bij het begin van de missie het team wordt gespot, en de drugsbaron te horen krijgt wat er gaande is, worden alle uitgangen geblokkeerd en de lichten uitgeschakeld. Het SWAT team zit vast op de 6e verdieping en moeten vechten voor hun leven om de 30ste verdieping te bereiken om de baron uit te schakelen.

Deze film, geregisseerd door Gareth Evans, wordt nu al gezien als DE actiefilm van 2011 en Martial Arts sensatie Iko Uwais speelt de hoofdrol....Dit zijn films waar Hollywood nog een puntje aan kan zuigen als het gaat om vechtscenes, de flitsende camerabewegingen en brede shots zorgen voor een sensationele film voor mensen met niet al te zwakke magen. Het geweld is in your face en is absoluut niet geschikt voor de jongere kijkers.

Wanneer deze film uit gaat komen in Nederland is niet bekend, maar ik verwacht dat hij meteen op DVD en Blu-ray zal uit komen....

Bekijk hieronder de trailer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten