donderdag 20 oktober 2011

Man on a Ledge

Sam Worthington is hard op weg de nieuwe actieheld van Hollywood te worden. Na een aantal rollen in kleine films en TV-series kwam zijn grote doorbraak in de film "Terminator Salvation" uit 2009. Daarna volgde "Clash of the Titans" en de zeer succesvolle "Avatar". Nu komt zijn nieuwste film uit genaamd "Man on a Ledge", een Aktie Thriller met een cast om van te smullen.

Nick Cassidy (Sam Worthington) was een goud eerlijke agent. Nu zit hij in de gevangenis voor een misdaad die hij niet gepleegd heeft. Door het overlijden van zijn vader krijgt hij verlof om zijn begrafenis bij te wonen, hij maakt van deze mogelijkheid gebruik om te vluchten. Een paar uur later, geschoren en in een duur maatpak, staat hij op de rand van een hoog flatgebouw en dreigt zelfmoord te plegen. De politie zet de buurt af en het publiek stroomt massaal toe. Ondertussen is Lydia Anderson (Elizabeth Banks), een negotiator van de NYPD, bezig om Nick te overtuigen terug in het gebouw te komen. Wat zij niet weet is dat zij onderdeel is van een groots opgezet plan die ervoor moet zorgen dat zijn onschuld wordt bewezen.

De film ziet eruit als een standaard actiefilm en waarschijnlijk zal er niets nieuws of origineels gebeuren, maar dat is geen slecht iets, de cast is geweldig en het verhaal spannend genoeg om anderhalf uur vermaakt te worden, ook is het altijd prettig om Ed Harris als een creepy bad guy te zien..

bekijk hieronder de trailer, de film gaat in Januari in de bioscoop draaien.

woensdag 19 oktober 2011

Touch

Voor Kiefer Sutherland was 24 zijn comeback, na een aantal niet zo succesvolle films kwam hij keihard terug als Jack Bauer en 8 seizoenen lang wist hij de kijkers te boeien als hij weer eens het land moest redden van een terroristische aanslag. Dankzij 24 kreeg hij ook weer een aantal goeie filmrollen aangeboden en Kiefer Sutherland stond weer genoteerd in de A-list van veel gevraagde acteurs.

Er is al een tijdje sprake van een film franchise rondom het 24 universum, maar wanneer die film gaat komen is nog niet bekend. Ondertussen keert Kiefer Sutherland terug op de televisie in de nieuwe spannende serie "Touch", de serie volgt Martin Bohm (Sutherland) een alleenstaande vader die moeilijk kan communiceren met zijn doofstomme en autistische zoon Jake (David Mazouz). Als Martin erachter komt dat zijn zoon in staat is dingen te zien die niemand anders kan zien en zo bepaalde gebeurtenissen kan voorspellen, beginnen ze samen door middel van cijfers te communiceren en roepen de hulp in van een professor (een rol van Danny Glover).

Touch werd bedacht en geschreven door Tim Kring, ook wel bekend van zijn vorige tv serie "Heroes" en de pilot is geregisseerd door Francis Lawrence die films als "I Am Legend", "Constantine" en "Water for Elephants" op zijn naam heeft staan. Geen kleine namen dus achter deze gloednieuwe serie. Fox zal de pilot in het voorjaar van 2012 uitzenden, wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.

De trailer beloofd veel goeds, bekijk hem hieronder!

dinsdag 18 oktober 2011

De Heineken ontvoering

Er is op dit moment erg veel te doen om de nieuwe film over de Heineken ontvoering. Willem Holleeder, één van de ontvoerders in die tijd, eist een verbod op de film omdat hij vreest dat zijn resocialisatie in de weg komt te staan. In de film is zijn personage niet echt aanwezig, er is een fictief personage gecreëerd die een mix is tussen Holleeder en mede ontvoerder Martin Erkamps (alias Remmetje). De gelijkenis tussen Holleeder in zijn jonge jaren en acteur Reinout Scholten van Aschat is dan wel weer zeer treffend.

Volgens Holleeder hebben de filmmakers niet het recht om feiten en fictie te mengen, vooral niet als het zijn reputatie zou schaden. Holleeder eist in een kort geding dat de producent al het beeldmateriaal verwijderd waar "Remmetje" in voorkomt, en daarmee eist hij dus feitelijk een verbod op de film.

Peter R. de Vries, de schrijver van het succesvolle boek over de Heineken ontvoering heeft aangegeven dat hij met een kritisch oog zal kijken naar de film. Hij beweert dat er passages uit zijn boek letterlijk zijn overgenomen in de film, zonder zijn toestemming of medeweten. Alleen in de trailer zag de Vries al een aantal scene's die rechtstreeks uit zijn boek komen. Of Peter R. de Vries hier nog wat mee gaat doen is niet bekend, maar hij heeft al wel aangegeven in gesprek te zijn met een Amerikaanse producent over een tweede verfilming over de Heineken ontvoering.

Het is dus nog maar de vraag of de film donderdag 27 Oktober in de bioscoop te zien zal zijn, als Holleeder zijn zin krijgt zal er flink geknipt moeten worden in de film, en dat kost tijd en geld en zal de film geen goed doen.

De film volgt het verhaal van de ontvoerders van Heineken, de voorbereiding en de nasleep wanneer ze erachter komen dat het dreigt te mislukken. Het Amsterdam van de jaren 80 is perfect nagemaakt en Rutger Hauer schittert als de biermagnaat Freddy Heineken. Het is lang geleden dat Rutger Hauer in een Nederlandse film te zien is geweest en ik als groot fan van Hauer kijk dan ook erg uit naar deze film. Ik ben normaal niet erg te spreken over de kwaliteit van onze vaderlandse cinema, maar dit zou weleens een uitzondering kunnen zijn. Nu maar hopen dat de film daadwerkelijk gaat draaien, over publiciteit hebben de filmmakers in ieder geval niets te klagen...

Donderdag 27 oktober komt de film als het goed is in de bioscoop!

Bekijk hieronder de trailer

zondag 16 oktober 2011

Bag of Bones


Stephen King is een fenomeen, zijn boeken zijn vaak zo goed dat ik ze niet weg kon leggen maar bij de films en tv-series van zijn verhalen blijf ik vaak achter met een nare bijsmaak, de films zijn het meestal net niet, na een geweldige opening en een spannend verhaal eindigen ze toch vaak in een soort anticlimax. Uitzonderingen zijn The Green Mile, The Mist (het einde is anders in de film, maar daardoor veel beter en krachtiger) en natuurlijk de geniale Shawshank Redemption.

Van alle boeken had ik toch 1 favoriet, Vel over Been oftewel...Bag of Bones. Een zeer traag verhaal die langzaam veranderd in een gruwelijk moordmysterie. Vaak had ik het erover met vrienden, die moeten ze verfilmen en nu hebben ze dan eindelijk een mini serie van dit fantastische boek gemaakt met Pierce Brosnan in de hoofdrol. De mini serie zal 2 afleveringen tellen en in december in Amerika op TV komen. Of deze serie ook in Nederland op TV komt is nog niet bekend.

Bestsellerauteur Michael Noonan en zijn vrouw Johanna proberen al jaren een kind te krijgen. Johanna is zwanger wanneer ze sterft. Niet lang daarna wordt Noonan geplaagd door angstdromen over zijn vrouw en hun verlaten zomerhuis 'Sara Laughs' in Maine. Ze waren van plan geweest om hun dochter Kia te noemen. Al gauw blijkt dat Manderley en zijn bewoners niet helemaal zijn wat ze lijken...En wat moet hij denken van het driejarige kind dat een naam heeft die zo griezelig op die van zijn ongeboren dochter lijkt?

Bekijk hieronder de promo en een feature van deze Mini serie.



dinsdag 11 oktober 2011

The Avengers

Sinds Iron Man uitkwam in 2008 wisten we dat er een Avengers film uit zou komen. De reden waarom ik altijd blijf zitten tot de aftiteling voorbij is, is omdat er vaak nog een kleine hint wordt gegeven naar een vervolg, een cliffhanger voor iets groters...en bij Iron Man zagen we opeens Samuel L. Jackson als Nick Fury van de organisatie S.H.I.E.L.D. tevoorschijn komen die Iron Man vroeg om mee te doen met zijn speciale team van superhelden. De film die daarna uitkwam was de Hulk, en daar zag je na de aftiteling Robert Downey Jr. (Iron Man) het grote groene gevaarte vragen om mee te doen, bij Iron Man 2 zagen we dat de hamer van Thor gevonden was door een agent van S.H.I.E.L.D. en bij Thor zien we Loki terugkeren als bad guy en bij de laatste film Captain America zien we het complete team samen als voorproefje op The Avengers.
The Avengers is DE film waar alle superhelden fans op zitten te wachten, alle films hiervoor waren een groot succes en geven gelijk een goeie basis van de personages zodat je bij the Avengers niet eerst iedereen hoeft voor te stellen. Het voordeel hiervan is dat je niet eerst een langdradig begin verhaal krijgt en gelijk in de actie gegooid wordt. De enige persoon die we nog niet kennen is Hawkeye, en hij is dan ook gelijk de enige waarvan ik vind dat hij er niet echt tussen past. Iron Man, the Hulk, Captain America, Thor...allemaal op en top superhelden maar Hawkeye is gewoon een vent met een pijl en boog...nou ja...hij is een expert in alle soorten wapens, heeft een ongelofelijke hand oog coördinatie en is een geniale strateeg...maar ik vind dat nog geen superheld. Maar dat is Scarlett Johansson ook niet, maar die is dan wel weer super lekker...ook belangrijk!!

Een internationale dreiging van een onbekende vijand zorgt ervoor dat Nick Fury van S.H.I.E.L.D. zijn rekruten bij elkaar roept om samen onder de naam `the Avengers´ te strijden en zo de wereld te redden. Veel meer is er niet nodig qua verhaal en dat hoeft ook niet want deze film wordt een aanslag op je ogen, de special effects en stunts zullen om je oren vliegen en dat is precies waarom ik deze films altijd zo geweldig vind, popcorn vermaak van de bovenste plank, verstand op nul en kijken naar al die superhelden die de meest onlogische en onmogelijke dingen uithalen...het mag de pret niet drukken, dit wordt de de film die alle records zal gaan breken...

3 mei 2012 gaat de film in de bioscoop draaien, duurt naar mijn idee nog veel te lang...ik kan niet wachten!!!

Bekijk hieronder de trailer!

zaterdag 8 oktober 2011

Prijsvraag: X-Men First Class


Een nieuwe maand en een spiksplinternieuwe prijsvraag, deze keer is de deze week uitgekomen DVD X-MEN first class te winnen. Het enige wat je hiervoor moet doen is 3 vragen te beantwoorden en te mailen naar prijsvraagfilmfreak@hotmail.com , de winnaar krijgt z.s.m. de DVD thuisgestuurd.

In X-Men first class zien we hoe grote gebeurtenissen in de wereld het begin inluiden van de epische X-Men saga. De film vertelt het verhaal over het ontstaan van de hechte vriendschap tussen Charles Xavier en Erik Lehnsherr, beter bekend als Professor X en Magneto, die voor het eerst hun krachten ontdekken. Samen met andere mutanten proberen zij de wereld te redden, maar als er een kloof ontstaat tussen de 2 vrienden, mondt deze uit in de eeuwigdurende oorlog tussen de 'Brotherhood' van Magneto en de X-Men van Professor X.

Vraag 01:
Wie heeft de X-Men bedacht?

Vraag 02:
James McAvoy (professor X) speelde in 2008 ook in een comicboek verfilming naast Angelina Jolie, welke film was dat?

Vraag 03:
Door wie werd de eerste X-men film geregisseerd?

Stuur je antwoorden voor 31 oktober naar prijsvraagfilmfreak@hotmail.com

en om alvast in de stemming te komen, hieronder de trailer, SUCCES!

New Kids Nitro

New Kids begon ooit in 2007 (toen nog 'New Kids on the Block) op de site 'Flabber', een populair weblog. De filmpjes werden zo'n groot succes op Flabber en Youtube dat het 2e seizoen door 101TV werd uitgezonden, later door Comedy Central.  De korte filmpjes over de hangjongeren Richard Batsbak, Rikkert Biemans, Gerrie van Boven, Barrie Butsers en Robbie Schuurmans in het Noord-Brabantse dorpje Maaskantje kregen zelfs in België en Duitsland succes waar de acteurs zelf ook de vertaling inspreken.

Een film was onvermijdelijk en in december 2010 kwam New Kids Turbo uit, doordat de sketches meestal maar ongeveer 3 minuten duurde was ik erg benieuwd hoe dat de film ging worden, bleven de grappen en karakters wel overeind in een anderhalf durende film, of zou het meer een aaneenschakeling worden van verschillende sketches? Het pakte perfect uit, het verhaal had niets om het lijf veel scenes hadden we al eens gezien in de vorm van een korte sketch op tv maar de film klopte wel en was bovendien ook nog verschrikkelijk grappig. New Kids Turbo was dan ook een ongelofelijk succes in de bioscoop en een vervolg kon niet uitblijven.

8 december is het dan zover, New Kids Nitro gaat dan in de bioscoop draaien. Friesland wordt getroffen door een zombieplaag. Ondertussen hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie in Maaskantje andere dingen aan hun hoofd. De vijf Brabantse vrienden zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel, wat leidt tot een situatie zoals alleen de New Kids dit kunnen creëren. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken moeten de Maaskantenaren het grotere kwaad trotseren.

Ik heb hard moeten lachen om de trailer, zoals het meestal gaat in vervolgen is deze film nog grootser opgezet, meer en betere stunts, betere effecten, meer grappen....alles is meer en groter. Of dat goed is weet ik niet, de logica is ver te zoeken in dit verhaal maar wat maakt dat uit, het zijn de New Kids kut!!

Leuk detail: Als je uit Zevenbergen komt zal je heel misschien Simon Zwiers herkennen als een hooligan uit Schijndel, in de trailer te zien bij het voetbalveld rechts (de kale met baardje). Simon zat vroeger in de Zevenbergse coverband "Suck Face Hill" en heeft op de Arenberg gezeten, hij heeft veel commercials gedaan (de vrachtwagenchauffeur in de glorix reclame, MTV promo's, Dubbelfris) en spreekt heel veel tekenfilms en games in. Bekijk zijn website voor nog meer over Simon Zwiers en beluister ook zijn 3 liedjes onder het tabblad Muziek. Op dit moment staat Simon in het theater met de voorstelling 'Nightmare'. Site: www.simonzwiers.nl

Bekijk hieronder de hilarische trailer.

zaterdag 1 oktober 2011

Uitslag Prijsvraag Alien VS Predator


DE WINNAAR IS: RENEE STAM

Van harte gefeliciteerd, volgende week weer een nieuwe prijsvraag en iedereen kan weer meedoen!

De antwoorden:

Vraag 01:
Wie is de regisseur van Alien VS. Predator? Paul W.S. Anderson

Vraag 02:
Wie heeft de Predator ontwikkeld/ontworpen? Stan Winston

Vraag 03:
Wie heeft de Alien ontworpen? H.R. Giger

Tot volgende week met een nieuwe prijsvraag!