zaterdag 8 oktober 2011

New Kids Nitro

New Kids begon ooit in 2007 (toen nog 'New Kids on the Block) op de site 'Flabber', een populair weblog. De filmpjes werden zo'n groot succes op Flabber en Youtube dat het 2e seizoen door 101TV werd uitgezonden, later door Comedy Central.  De korte filmpjes over de hangjongeren Richard Batsbak, Rikkert Biemans, Gerrie van Boven, Barrie Butsers en Robbie Schuurmans in het Noord-Brabantse dorpje Maaskantje kregen zelfs in België en Duitsland succes waar de acteurs zelf ook de vertaling inspreken.

Een film was onvermijdelijk en in december 2010 kwam New Kids Turbo uit, doordat de sketches meestal maar ongeveer 3 minuten duurde was ik erg benieuwd hoe dat de film ging worden, bleven de grappen en karakters wel overeind in een anderhalf durende film, of zou het meer een aaneenschakeling worden van verschillende sketches? Het pakte perfect uit, het verhaal had niets om het lijf veel scenes hadden we al eens gezien in de vorm van een korte sketch op tv maar de film klopte wel en was bovendien ook nog verschrikkelijk grappig. New Kids Turbo was dan ook een ongelofelijk succes in de bioscoop en een vervolg kon niet uitblijven.

8 december is het dan zover, New Kids Nitro gaat dan in de bioscoop draaien. Friesland wordt getroffen door een zombieplaag. Ondertussen hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie in Maaskantje andere dingen aan hun hoofd. De vijf Brabantse vrienden zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel, wat leidt tot een situatie zoals alleen de New Kids dit kunnen creëren. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken moeten de Maaskantenaren het grotere kwaad trotseren.

Ik heb hard moeten lachen om de trailer, zoals het meestal gaat in vervolgen is deze film nog grootser opgezet, meer en betere stunts, betere effecten, meer grappen....alles is meer en groter. Of dat goed is weet ik niet, de logica is ver te zoeken in dit verhaal maar wat maakt dat uit, het zijn de New Kids kut!!

Leuk detail: Als je uit Zevenbergen komt zal je heel misschien Simon Zwiers herkennen als een hooligan uit Schijndel, in de trailer te zien bij het voetbalveld rechts (de kale met baardje). Simon zat vroeger in de Zevenbergse coverband "Suck Face Hill" en heeft op de Arenberg gezeten, hij heeft veel commercials gedaan (de vrachtwagenchauffeur in de glorix reclame, MTV promo's, Dubbelfris) en spreekt heel veel tekenfilms en games in. Bekijk zijn website voor nog meer over Simon Zwiers en beluister ook zijn 3 liedjes onder het tabblad Muziek. Op dit moment staat Simon in het theater met de voorstelling 'Nightmare'. Site: www.simonzwiers.nl

Bekijk hieronder de hilarische trailer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten