zondag 16 oktober 2011

Bag of Bones


Stephen King is een fenomeen, zijn boeken zijn vaak zo goed dat ik ze niet weg kon leggen maar bij de films en tv-series van zijn verhalen blijf ik vaak achter met een nare bijsmaak, de films zijn het meestal net niet, na een geweldige opening en een spannend verhaal eindigen ze toch vaak in een soort anticlimax. Uitzonderingen zijn The Green Mile, The Mist (het einde is anders in de film, maar daardoor veel beter en krachtiger) en natuurlijk de geniale Shawshank Redemption.

Van alle boeken had ik toch 1 favoriet, Vel over Been oftewel...Bag of Bones. Een zeer traag verhaal die langzaam veranderd in een gruwelijk moordmysterie. Vaak had ik het erover met vrienden, die moeten ze verfilmen en nu hebben ze dan eindelijk een mini serie van dit fantastische boek gemaakt met Pierce Brosnan in de hoofdrol. De mini serie zal 2 afleveringen tellen en in december in Amerika op TV komen. Of deze serie ook in Nederland op TV komt is nog niet bekend.

Bestsellerauteur Michael Noonan en zijn vrouw Johanna proberen al jaren een kind te krijgen. Johanna is zwanger wanneer ze sterft. Niet lang daarna wordt Noonan geplaagd door angstdromen over zijn vrouw en hun verlaten zomerhuis 'Sara Laughs' in Maine. Ze waren van plan geweest om hun dochter Kia te noemen. Al gauw blijkt dat Manderley en zijn bewoners niet helemaal zijn wat ze lijken...En wat moet hij denken van het driejarige kind dat een naam heeft die zo griezelig op die van zijn ongeboren dochter lijkt?

Bekijk hieronder de promo en een feature van deze Mini serie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten