zondag 31 juli 2011

Hesher

Soms zijn er van die films die onder de radar blijven en niet de aandacht krijgen die ze verdienen in Nederland. Neem Hesher bijvoorbeeld, deze film ging in 2010 in première op het Sundance Festival maar het is nog steeds niet bekend of deze film wel uit gaat komen in Nederland. Ik ben bang dat dit een straight to DVD release wordt en dat verdient deze film niet.

Hesher (Joseph Gordon-Levitt) houdt van harde muziek, porno en van alles in de fik steken. TJ (Devin Brochu) heeft pas zijn moeder verloren in een auto ongeluk en de thuissituatie is alles behalve prettig. Doordat TJ een steen door een raam gooit van een onbewoond huis komt Hesher is zijn leven terecht, en ongevraagd trekt hij bij TJ en zijn vader in. De vader van TJ, Paul (Riann Wilson) is niet in staat Hesher uit zijn woning te zetten en oma (Piper Laurie) is al blij dat er in ieder geval iemand is die er niet rondloopt als een emotioneel wrak en dus wordt de langharige, vieze en lelijk getatoeëerde Hesher een deel van het huishouden. En toch is Hesher de enige die dit gezin weer wakker kan schudden en hun verdriet kan doen vervagen om zo het leven weer op te pakken. Ondertussen ontmoet hij verkoopster Nicole (Natalie Portmann), waar TJ vaak langs komt in haar winkel en vrienden mee is geworden.

Hesher wordt ook geproduceerd door Natalie Portmann, en dit is tevens de laatste film waar ze in te zien is voor een tijd want ze wil meer tijd doorbrengen met haar pas geboren zoontje. Natalie was ook te zien in Thor en Black Swan waar ze een Oscar voor kreeg. Joseph Gordon-Levitt (Inception, 500 days of summer) zal zijn opwachting maken in de nieuwe Batman, the Dark Knight Rises.

Wanneer Hesher dus in Nederland uitkomt is niet bekend...via CDwow is ie al te krijgen maar dan betaal je de hoofdprijs ( 27,-)

Bekijk hieronder een clip en de trailer van de film!



Net gezien: Largo Winch (2008)

De eerste keer dat ik met Largo Winch in aanraking kwam, was met een playstation spel ergens in het begin van het nieuwe millennium. Toen ik dus zag dat er een franse film uit was genaamd Largo Winch dacht ik in eerste instantie dat het om een game verfilming ging, en game verfilmingen staan niet bekend om hun kwaliteit. Later bleek dat Largo Winch een zeer populaire stripreeks is in België en Frankrijk.

Waar gaat de film precies over: Miljardair Nero Winch wordt verdronken teruggevonden. De dood van de stichter en voornaamste aandeelhouder van de machtige en wijdvertakte groep W, is op zijn minst verdacht te noemen. Wie zal namelijk dit economische imperium erven? Officieel heeft Nero geen familie, maar hij heeft wel een zoon, Largo, die bijna 30 jaar geledenin een Bosnisch weeshuis terechtkwam en waar niemand weet van heeft. Er is wel een probleem: ook al houdt hij zijn onschuld staande, toch wordt de jonge erfgenaam omwille van drugshandel in een gevangenis in hartje Amazonië gegooid. Nero vermoord, Largo gevangen. Wat als die 2 zaken nu eens deel zouden uitmaken van één en hetzelfde complot om de controle over het Winch imperium te nemen?

Largo Winch wordt gespeeld door de franse stand-up komediant Tomer Sisley, je zou denken dat een rol als actie held niet is weggelegd voor een komiek, maar Tomer schittert als Largo, hij heeft de uitstraling en de charme van een Bourne of een Bond. De film kijkt lekker weg, geen saai moment komt voorbij en je vraagt je constant af wie er nu wel of niet te vertrouwen is...met een paar aardige aktiescénes en achtervolgingen zorgt de film ervoor dat je je geen moment verveelt. Voor een Europese film voelt Largo Winch erg 'Hollywood' aan, het verhaal klopt, heden en verleden wisselen zich af om zo de historie van de Winch familie te laten zien en dit blijft erg goed te volgen, het acteer werk is ook goed en de actie zit goed in elkaar. Al met al is dit een goeie actie thriller die ik zeker kan aanraden! Begin dit jaar is ook deel 2 uitgekomen in de bioscoop en zal in september op DVD en Blu-ray verschijnen.

Bekijk hieronder de trailer van Largo Winch.

zaterdag 30 juli 2011

The Expendables 2

Het moment dat ik hoorde dat Sylvester Stallone een groep All-Star jaren 80 actiehelden bij elkaar ging brengen om een Actiefilm van formaat te maken ging mijn jaren 80 actiefilm hart sneller kloppen..toen de film er eenmaal was, viel het toch een klein beetje tegen, de actie was geweldig, helemaal in de stijl van de 80's, alleen ik had veel meer verwacht van de cast, begrijp me niet verkeerd, de cast van de eerste film was te gek, maar de helft van die cast was geen actieheld van de jaren 80...ik miste er een aantal.

De film was een groot succes in de boxoffice, en een vervolg kon dus niet uitblijven en dat hebben de actiehelden van weleer ook door....die staan nu in de rij om te bewijzen dat ze nog steeds de actieheld van vroeger zijn...Chuck Norris zal laten zien dat zijn training op de abb-shaper zeker effect heeft , Jean Claude van Damme is terug gekomen van zijn vergissing niet mee te doen aan de eerste, de rollen van Swarzenegger en Bruce Willis zullen groter worden en John Travolta zal ook zijn opwachting maken. Naast deze nieuwe namen hebben we natuurlijk Stallone, Dolf Lundgren, Randy Couture, Mickey Rourke, Jason Statham en Terry Crews nog in de film zitten. De cast is al Action Packed...nu maar hopen dat het verhaal wat meer diepgang heeft want dat miste ik wel in de eerste maar ja, dat is eigenlijk ook wel in de stijl van de actiefilms uit de jaren 80.

Deel 2 begint met de brute moord op Tool (Mickey Rourke), hij was het hart van de expendables en deze zijn nu uit op wraak, maar ze zijn niet alleen, ook de knappe en wilde dochter van Tool is niet van plan dit ongemerkt voorbij te laten gaan....maar in haar missie haar vader te wreken wordt ze gevangen genomen door een genadeloze dictator die dreigt een verzetsorganisatie te vernietigen....The Expendables moeten nu alles riskeren om de mensheid te redden.

Klinkt dus eigenlijk als een flinterdun verhaaltje....en zat er ook al niet een dictator in deel 1? ach...de actie zal waanzinnig zijn en dat is uiteindelijk waar het in deze films om gaat, popcorn vermaak op z'n best. Het filmen begint in september, de film wordt verwacht in augustus 2012.

Dexter Seizoen 6

De première datum komt steeds dichterbij, nog eventjes wachten tot....26 september. Ja, het duurt nog even en dan is het alleen nog maar in Amerika, Nederland zal tot volgend jaar moeten wachten. Dexter, je favoriete serie moordenaar zal in dit seizoen er weer op los gaan, maar zal hij onopgemerkt blijven? Er is nog weinig bekend van het verhaal voor dit seizoen, maar het zou zomaar kunnen zijn dat de zus van Dexter iets in de gaten gaat krijgen...Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die nog bezig zijn met één van de vorige seizoenen van Dexter, dus ik kan niet te veel gaan vertellen over wat er allemaal al gebeurd is, en wat voor gevolgen die kunnen hebben op het verhaal. Wat ik wel kan opmaken uit de trailer is dat er misschien een nieuwe seriemoordenaar actief is (het lichaam met de A op zijn torso), Dexter zijn concentratie en vertrouwen weer terug heeft en dat het wat meer een religieuze kant opgaat.... ook zijn er een aantal leuke namen toegevoegd aan de supporting cast zoals Colin Hanks, Mos Def en Edward James Olmos.

Seizoen 1 en 4 zijn voor mij nog steeds favoriet, ik hoop dat seizoen 6 net zo sterk wordt of misschien zelfs die 2 seizoenen zal overtreffen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot Dexter weer begint...

Red Tails

Normaal als je de naam George Lucas hoort, denk je aan 2 film series, Star Wars en Indiana Jones. En het lijkt erop dat meneer Lucas de laatste tijd alleen maar bezig is met het uitmelken van het Star Wars universum. Maar toch heeft hij al sinds de jaren 80 het plan om het verhaal van zwarte piloten in de 2e wereld oorlog op het witte doek te brengen.

Ergens in 2008 was er pas een script waar hij tevreden over was en in 2009 was de productie gestart met Anthony Hemingway als regisseur en Lucas als Producer. Maar Lucas was niet tevreden met het eindresultaat en nam vorig jaar zelf plaats in de regisseur stoel. Terrence Howard en Cuba Gooding Jr.spelen de hoofdrol in Red Tails, een verhaal over een groep zwarte piloten die in het experimentele Tuskegee programma zitten. Deze dappere mannen zitten in 2 oorlogen, die van een wereldoorlog en die van discriminatie in het leger en thuis. Doordat ze genegeerd worden krijgen de blanke piloten de kans om eerder het strijdveld te betreden terwijl de mannen van het Tuskegee programma achterblijven op de vliegbasis. Dit zorgt er wel voor dat, ondanks wat iedereen denkt, ze ongelofelijk goed zijn geworden door het vele trainen en meester zijn over hun vliegtuig.....maar ze hebben nog niet de kans gekregen zich te bewijzen, tot nu toe....

De trailer ziet er erg spectaculair uit, doet me denken aan alle toffe stukken uit Pearl Harbor zonder het hele liefdesverhaal eromheen :) Bekijk de trailer hieronder! De film moet ergens in 2012 in Nederland in de bioscoop komen.

vrijdag 29 juli 2011

Tower Heist

Het moment dat ik hoorde dat Eddie Murphy weer in een komedie zat, had ik zoiets...laat maar, de man heeft deze eeuw nog geen goeie of leuke film gemaakt (op de stem van Donkey in Shrek na dan) maar na het zien van de trailer van Tower Heist moet ik zeggen dat ik hard heb moeten lachen om zijn rol als meesterdief. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat deze rol de show gaat stelen in een film vol met bekende namen zoals Ben Stiller, Michael Peña, Casey Affleck, Téa Leoni,  Matthew Broderick, Alan Alda en  Gabourey Sidibe (uit Precious)...vooral de scene waar Gabourey flirt met Eddie is geweldig.

Ben Stiller is een conciërge in een groot appartementen complex, samen met zijn collega zijn ze de oren en de ogen van het gebouw en niets gaat hun ongemerkt voorbij. De twee komen erachter dat de miljardair die in het penthouse woont huisarrest heeft omdat ie verwikkeld is in een aantal fraude zaken en gepakt is bij het stelen van 2 miljard dollar van zijn investeerders...gedupeerde zijn ook de werknemers van het complex, hun pensioen die deze man onder zijn hoede had is foetsie.

De werknemers besluiten om wraak te nemen en onder deskundige begeleiding van meesterdief Murphy gaan ze de bijna onmogelijke klus aan om het geld, waar ze recht op hebben, terug te stelen. Ze hebben geen ervaring, weten niet wat er allemaal bij komt kijken, maar kennen het gebouw door en door....nu alleen nog zorgen ze niet gepakt worden.....Tower Heist komt in Oktober in de bioscoop, bekijk de trailer hieronder!

The Thing Prequel

Net als Remakes en sequels, zijn Prequels ook zeer populair tegenwoordig. Het is alsof Hollywood te weinig inspiratie heeft voor het maken van originele films, of het is een geldkwestie, originele films zijn tegenwoordig een gok, komt het publiek wel er op af? Sequels, Remakes en Prequels hebben al een naam, de fans van de vorige, meestal, goed lopende films komen er hoogstwaarschijnlijk toch wel op af...cash cash cash!

Binnenkort kunnen we bijvoorbeeld prequels verwachten van 300 (xerxes), The lord of the rings (the Hobbit), Alien (Prometheus) en dus nu ook The Thing.

The Thing uit 1982 van John carpenter was al een remake van een film uit 1951 genaamd 'The thing from another world'. De film uit 1982 is een klassieker van formaat geworden en is voor vele SF fans een favoriet, de prequel moet dus van goede huize komen om die film te kunnen evenaren.

De film speelt zich af drie dagen voor de gebeurtenissen uit de film van John Carpenter. In een onderzoekskamp op Antarctica vind een wetenschappelijk team uit Noorwegen een gecrasht buitenaards schip. Er ontstaat een confrontatie tussen wetenschapper Dr. Sander Halvorson  en de paleontoloog Kate Lloyd. Kate besluit met haar twee assistenten en de helikopterpiloot op zoek te gaan naar de buitenaardse levensvorm om er meer over te weten te komen...

Leuk detail is dat de regisseur van deze film een Nederlander is, namelijk  Matthijs van Heijningen Jr., Dit is zijn eerste grote film met een budget van 35 miljoen dollar...niet mis voor een onervaren regisseur. Na het zien van de eerste trailer lijkt het meer op een remake dan een prequel maar toch ben ik erg benieuwd naar the thing. bekijk de trailer en oordeel zelf!

Battleship Trailer

Ze zullen we gedacht hebben bij Universal, als er een goeie film gemaakt kan worden van de attractie 'Pirates of the Caribbean' uit Disneyworld, dan kunnen wij dat wel met een bordspel!

Ja...Battleship is gebasseerd op het bordspel 'Zeeslag', veel simpeler kan het gegeven voor een film niet zijn. Je pakt 2 partijen, zet ze tegenover elkaar en diegene die alles laat zinken van de tegenpartij heeft gewonnen. Wordt het dan wel een goeie film?

De cast is (op 1 na) zeker niet slecht, Liam Neeson (Schindler's List, Taken, the A-Team), Alexander Skarsgård (True Blood), Taylor Kitch (X-Men: Wolverine) en Rihanna (Waarom??). Met de effecten zit het ook wel goed, want zoals je kunt zien in de trailer ziet dat er wel erg vet uit...en als je goed kijkt, zal je zien dat de makers trouw zijn gebleven aan het bordspel, op de aliens na dan. Je ziet op het moment dat de aliens het vuur openen, de pinnetjes (die je gebruikt om in je schip te plaatsen bij het bordspel) in het fregat terechtkomen.

Bekijk de trailer en oordeel zelf, ik ben in ieder geval wel benieuwd naar de film, vooral omdat het gebasseerd is op een bordspel....nu nog maar afwachten of ze ooit 'mens erger je niet' of 'ganzenbord' gaan verfilmen want ik zie daar echt een meesterlijk verhaal in met plotwendingen en een dramatische climax....

Total Recall Remake

Ik moet zeggen, ik ben absoluut geen tegenstander van remakes, in sommige gevallen worden ze echt veel beter, kijk maar naar de nieuwe Batman films van Christopher Nolan, of Let Me In (remake van de zweedse "Let The Right One In"), The Fly, The Departed (internal affairs uit Hong Kong), Cape Fear, Scarface of in het geval van de nieuwe spiderman (waar ik pas na het zien van de trailer inzag dat deze misschien wel beter ging worden)...maar sommige films moeten gewoon blijven zoals ze zijn, dat zijn cult films en behoeven geen remake...gelukkig is het hele RoboCop Remake verhaal van tafel, dat was een hele opluchting want dat is echt een klassieker maar nu is er groen licht gegeven op een andere film, Total Recall...een super film met swarzenegger en sharon stone geregisseerd door Paul Verhoeven.

Colin Farell gaat de hoofdrol vertolken, Les Wiseman is de regisseur ( bekend van Die Hard 4 en de Underworld Franchise) en mijn grootste probleem is dat het niet eens meer op Mars afspeelt, wat nu juist zo vet was in de eerste film....hmmm, je weet natuurlijk nooit hoe het uit gaat pakken, ik was in eerste instantie ook kritisch op de spiderman remake...maar bij deze film heb ik toch zoiets van AFBLIJVEN!!! Maar ja, we wachten even af op de eerste teaser of trailer en dan kan ik pas echt een oordeel vellen. Voor nu laat ik jullie achter met het eerste shot van Colin Farell als Douglas Quaid....I'll be back!

donderdag 28 juli 2011

Jesse Heiman

Wie? Hoor ik je denken...maar geloof je me als ik je zeg dat je deze jongen al meer dan eens gezien hebt in een serie of film? Geloof je me als niemand minder dan Steven Spielberg, Michael Bay en David Fincher Jesse persoonlijk gevraagd hebben om in hun film te willen spelen? Jesse staat namelijk bekend als 'The World Greatest Extra'. Ik zag hem zelfs een paar weken geleden in Transformers-Dark of the Moon (ik ga niet zeggen waar, als je een beetje oplet zie je hem duidelijk langskomen in beeld). Af en toe heeft hij zelfs wat tekst, maar meestal zit ie ergens tussen de menigte of loopt ie gewoon voorbij.
Je hebt Jesse misschien wel gezien in één van deze films of series: Transformers: Dark of the Moon, The Social Network, Glee, Chuck, Monk, Better off Ted, 17 Again, Heroes, How I met your Mother, Californication, Curb Your Enthousiasm, Bones, Entourage, My name is Earl, Arrested Development, Reno 911, Las Vegas, Joan of Arcadia, The O.C., Spiderman, Catch Me if you Can, Old School, Van Wilder, Knocked Up, My Name is Earl, Forgetting Sarah Marshall en American Pie 2. Het gerucht gaat zelfs dat het een soort van inside joke is van filmmakers om Jesse in te huren voor hun films, maar dat is nooit bewezen.

Er is zelfs een mythe dat hij bijna in elke tv serie en film zit die er gemaakt zijn sinds hij begon in 2001 bij American Pie 2. Opletten dus de volgende keer als je weer eens een aflevering bekijkt van je favoriete tv-serie of weer eens naar de bioscoop gaat. Jesse Heiman is een held!

Bekijk dit filmpje maar eens en zie hoe goed je soms moet opletten om Jesse te spotten....Enjoy!


The Amazing Spider-Man (Reboot)

Toen de allereerste Spiderman uitkwam vond ik hem zo vet, dat ik hem denk ik wel 3 keer achter elkaar heb gezien, de tweede was zover het kon nog beter, een betere schurk en Tobey Maguire die nog beter in zijn rol als Parker/Spidey zat...helaas was de derde film teveel van het goeie, teveel slapstick momenten (het zang en dans gedeelte, komop)en  teveel schurken waarvan er niet 1 indruk maakte ( Venom was een lachertje vergeleken bij de comicversie ). Ik hoopte dat Sam Raimi bij de 4e film terug naar de basis zou gaan maar tot mijn grote verbazing hadden Sam en Tobey geen zin meer in een nieuwe spiderman. Afgelopen dacht ik dus, tot het nieuws kwam dat ze net als bij de Batman films, ook de Spiderman films gingen rebooten...Nu al? dacht ik...en ik was niet zeker of dit wel een goed idee was.
The Amazing Spider-man, zoals de nieuwe film gaat heten, start dus weer bij het begin....we hebben een nieuwe regisseur, een nieuwe lead en een nieuwe schurk. Regisseur Marc Webb (500 days of summer) heeft gekozen voor een meer grimmige uitstraling wat ik alleen maar kan toejuichen, het pak ziet er een stuk beter uit en gelukkig hebben ze gekozen voor de webshooters ipv web dat uit zijn polsen komt. Andrew Garfield (bekend uit the social network) heeft de juiste uitstraling voor Peter Parker / Spiderman, en we hebben eindelijk Dr. Curt Connors (oftewel 'The Lizard' ) als schurk en na het zien van de eerste beelden zijn bijna alle twijfels verdwenen...dit zou nog weleens een hele goeie film kunnen worden, ik hoop alleen dat ze het verhaal zo kunnen vernieuwen dat het niet teveel op de eerste film gaat lijken.

Afwachten maar, hieronder alvast de trailer, enjoy!

Intruders Trailer



Van: Juan Carlos Fresnadillo
Met: Clive Owen, Carice van Houten
Premiere: nog niet bekend

Carice van Houten timmert aardig aan de weg in Hollywood, na kleine rolletjes in Valkyrie en Repo Men mag ze nu naast Clive Owen schitteren in Intruders, een horror film over iets waar we allemaal weleens als kind bang voor zijn geweest....het monster onder je bed of in de kast....

Carice mag ook in het tweede seizoen van de geniale HBO serie 'Game of Thrones' schitteren, die rol zal in de eerste instantie klein zijn maar steeds groter worden, vooral in seizoen 3....ik ben erg benieuwd.

The Walking Dead Season 2 Trailer



Ik heb erg genoten van het eerste seizoen van The Walking Dead, vooral de eerste aflevering (die bijna 2 uur duurde) deed niet onder van een goeie zombiefilm. Enige minpuntje was dat de serie heel sterk begon met goeie visuele effecten, maar dat bij het einde de effecten heel slecht waren en de spanning een beetje minder werd. De zombies zagen er elke aflevering verschrikkelijk goed uit en ik hoop dat het 2e seizoen (wat tevens ipv 6 gelijk 13 afleveringen heeft) ijzersterk wordt, de trailer beloofd in ieder geval al heel wat spannende momenten.....

Cowboys & Aliens Trailer



Van: Jon Favreau
Met: Daniel Craig, Harrison Ford en Olivia Wilde
Premiere: donderdag 25 augustus 2011

Daniel Craig speelt een eenzame cowboy die in het ruige woestijnstadje Absolution aanvankelijk buitengesloten wordt. Maar wanneer het stadje aangevallen wordt door buitenaardse indringers, blijkt deze mysterieuze revolverheld de enige persoon die de dorpelingen kan leiden in een strijd tegen de gezamenlijke vijand.