zaterdag 30 juli 2011

Red Tails

Normaal als je de naam George Lucas hoort, denk je aan 2 film series, Star Wars en Indiana Jones. En het lijkt erop dat meneer Lucas de laatste tijd alleen maar bezig is met het uitmelken van het Star Wars universum. Maar toch heeft hij al sinds de jaren 80 het plan om het verhaal van zwarte piloten in de 2e wereld oorlog op het witte doek te brengen.

Ergens in 2008 was er pas een script waar hij tevreden over was en in 2009 was de productie gestart met Anthony Hemingway als regisseur en Lucas als Producer. Maar Lucas was niet tevreden met het eindresultaat en nam vorig jaar zelf plaats in de regisseur stoel. Terrence Howard en Cuba Gooding Jr.spelen de hoofdrol in Red Tails, een verhaal over een groep zwarte piloten die in het experimentele Tuskegee programma zitten. Deze dappere mannen zitten in 2 oorlogen, die van een wereldoorlog en die van discriminatie in het leger en thuis. Doordat ze genegeerd worden krijgen de blanke piloten de kans om eerder het strijdveld te betreden terwijl de mannen van het Tuskegee programma achterblijven op de vliegbasis. Dit zorgt er wel voor dat, ondanks wat iedereen denkt, ze ongelofelijk goed zijn geworden door het vele trainen en meester zijn over hun vliegtuig.....maar ze hebben nog niet de kans gekregen zich te bewijzen, tot nu toe....

De trailer ziet er erg spectaculair uit, doet me denken aan alle toffe stukken uit Pearl Harbor zonder het hele liefdesverhaal eromheen :) Bekijk de trailer hieronder! De film moet ergens in 2012 in Nederland in de bioscoop komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten