vrijdag 29 juli 2011

The Thing Prequel

Net als Remakes en sequels, zijn Prequels ook zeer populair tegenwoordig. Het is alsof Hollywood te weinig inspiratie heeft voor het maken van originele films, of het is een geldkwestie, originele films zijn tegenwoordig een gok, komt het publiek wel er op af? Sequels, Remakes en Prequels hebben al een naam, de fans van de vorige, meestal, goed lopende films komen er hoogstwaarschijnlijk toch wel op af...cash cash cash!

Binnenkort kunnen we bijvoorbeeld prequels verwachten van 300 (xerxes), The lord of the rings (the Hobbit), Alien (Prometheus) en dus nu ook The Thing.

The Thing uit 1982 van John carpenter was al een remake van een film uit 1951 genaamd 'The thing from another world'. De film uit 1982 is een klassieker van formaat geworden en is voor vele SF fans een favoriet, de prequel moet dus van goede huize komen om die film te kunnen evenaren.

De film speelt zich af drie dagen voor de gebeurtenissen uit de film van John Carpenter. In een onderzoekskamp op Antarctica vind een wetenschappelijk team uit Noorwegen een gecrasht buitenaards schip. Er ontstaat een confrontatie tussen wetenschapper Dr. Sander Halvorson  en de paleontoloog Kate Lloyd. Kate besluit met haar twee assistenten en de helikopterpiloot op zoek te gaan naar de buitenaardse levensvorm om er meer over te weten te komen...

Leuk detail is dat de regisseur van deze film een Nederlander is, namelijk  Matthijs van Heijningen Jr., Dit is zijn eerste grote film met een budget van 35 miljoen dollar...niet mis voor een onervaren regisseur. Na het zien van de eerste trailer lijkt het meer op een remake dan een prequel maar toch ben ik erg benieuwd naar the thing. bekijk de trailer en oordeel zelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten