zondag 31 juli 2011

Net gezien: Largo Winch (2008)

De eerste keer dat ik met Largo Winch in aanraking kwam, was met een playstation spel ergens in het begin van het nieuwe millennium. Toen ik dus zag dat er een franse film uit was genaamd Largo Winch dacht ik in eerste instantie dat het om een game verfilming ging, en game verfilmingen staan niet bekend om hun kwaliteit. Later bleek dat Largo Winch een zeer populaire stripreeks is in België en Frankrijk.

Waar gaat de film precies over: Miljardair Nero Winch wordt verdronken teruggevonden. De dood van de stichter en voornaamste aandeelhouder van de machtige en wijdvertakte groep W, is op zijn minst verdacht te noemen. Wie zal namelijk dit economische imperium erven? Officieel heeft Nero geen familie, maar hij heeft wel een zoon, Largo, die bijna 30 jaar geledenin een Bosnisch weeshuis terechtkwam en waar niemand weet van heeft. Er is wel een probleem: ook al houdt hij zijn onschuld staande, toch wordt de jonge erfgenaam omwille van drugshandel in een gevangenis in hartje Amazonië gegooid. Nero vermoord, Largo gevangen. Wat als die 2 zaken nu eens deel zouden uitmaken van één en hetzelfde complot om de controle over het Winch imperium te nemen?

Largo Winch wordt gespeeld door de franse stand-up komediant Tomer Sisley, je zou denken dat een rol als actie held niet is weggelegd voor een komiek, maar Tomer schittert als Largo, hij heeft de uitstraling en de charme van een Bourne of een Bond. De film kijkt lekker weg, geen saai moment komt voorbij en je vraagt je constant af wie er nu wel of niet te vertrouwen is...met een paar aardige aktiescénes en achtervolgingen zorgt de film ervoor dat je je geen moment verveelt. Voor een Europese film voelt Largo Winch erg 'Hollywood' aan, het verhaal klopt, heden en verleden wisselen zich af om zo de historie van de Winch familie te laten zien en dit blijft erg goed te volgen, het acteer werk is ook goed en de actie zit goed in elkaar. Al met al is dit een goeie actie thriller die ik zeker kan aanraden! Begin dit jaar is ook deel 2 uitgekomen in de bioscoop en zal in september op DVD en Blu-ray verschijnen.

Bekijk hieronder de trailer van Largo Winch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten