woensdag 9 november 2011

Chronicle

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat gepost heb op mijn blog, door drukte en de weinig vette trailers is het een beetje stil geweest maar er breken betere tijden aan.

Na de Blair Witch Project, Catfish, en de Paranormal Activity films komt er nu een nieuwe film die opgenomen is met een digitale handcamera...deze keer alleen geen horror film maar een film over jongeren met superkrachten. Het valt op dat de effecten zeer overtuigend zijn en er geen schokkende beelden zijn, alles ziet er zeer strak in HD uit.

Drie studenten doen een verbluffende ontdekking en daardoor krijgen ze alle drie bijzondere superkrachten, krachten die je stoutste dromen te boven gaan. In het begin is het geweldig en ze gaan helemaal los met hun krachten, ze testen uit wat ze kunnen, zetten andere mensen voor gek met grappige kwajongens streken en hebben de tijd van hun leven. Naarmate hun superkrachten steeds sterker worden, wordt hun vriendschap onder druk gezet wanneer hun acties te ver gaan en ze hun donkere kant uittesten. Een welbekende zin uit de Spiderman films komt bij mij dan hier naar boven namelijk "With great power comes great responsibility" en die verantwoordelijkheid lijkt bij deze vrienden een probleem te worden.

De film ziet er zeer gelikt uit en slaat een nieuwe weg in als het gaat om deze "gevonden filmmateriaal" manier van filmen, de combinatie van het in-your-face camerawerk en de zeer goeie special effects pakt zeer goed uit en aan het einde van de trailer ziet het er steeds meer uit als een big budget superhelden film. Het budget was redelijk klein voor deze film, 15 miljoen dollar, maar zo te zien is dat volledig in de special effects gegaan want de acteurs zijn onbekend en daardoor waarschijnlijk ook niet verschrikkelijk duur. Het lijkt mij een zeer leuke film, maar ik ben dan ook wel een fan van deze manier van filmen en ben blij dat het een keer geen horror film is. Alhoewel, Cloverfield was ook een geniale film die op deze manier is opgenomen en dat was dan weer een soort van Alien Invasion film...

bekijk hieronder de trailer!

Uitslag Prijsvraag X-Men first class


UITSLAG PRIJSVRAAG.
Winnaar: Ad Hulten!

Gefeliciteerd

Antwoorden:

Vraag 01:
Wie heeft de X-Men bedacht?
Stan Lee en Jack Kirby

Vraag 02:
James McAvoy (professor X) speelde in 2008 ook in een comicboek verfilming naast Angelina Jolie, welke film was dat?
WANTED

Vraag 03:
Door wie werd de eerste X-men film geregisseerd?
Bryan Singer

Binnenkort weer een nieuwe prijsvraag!

donderdag 20 oktober 2011

Man on a Ledge

Sam Worthington is hard op weg de nieuwe actieheld van Hollywood te worden. Na een aantal rollen in kleine films en TV-series kwam zijn grote doorbraak in de film "Terminator Salvation" uit 2009. Daarna volgde "Clash of the Titans" en de zeer succesvolle "Avatar". Nu komt zijn nieuwste film uit genaamd "Man on a Ledge", een Aktie Thriller met een cast om van te smullen.

Nick Cassidy (Sam Worthington) was een goud eerlijke agent. Nu zit hij in de gevangenis voor een misdaad die hij niet gepleegd heeft. Door het overlijden van zijn vader krijgt hij verlof om zijn begrafenis bij te wonen, hij maakt van deze mogelijkheid gebruik om te vluchten. Een paar uur later, geschoren en in een duur maatpak, staat hij op de rand van een hoog flatgebouw en dreigt zelfmoord te plegen. De politie zet de buurt af en het publiek stroomt massaal toe. Ondertussen is Lydia Anderson (Elizabeth Banks), een negotiator van de NYPD, bezig om Nick te overtuigen terug in het gebouw te komen. Wat zij niet weet is dat zij onderdeel is van een groots opgezet plan die ervoor moet zorgen dat zijn onschuld wordt bewezen.

De film ziet eruit als een standaard actiefilm en waarschijnlijk zal er niets nieuws of origineels gebeuren, maar dat is geen slecht iets, de cast is geweldig en het verhaal spannend genoeg om anderhalf uur vermaakt te worden, ook is het altijd prettig om Ed Harris als een creepy bad guy te zien..

bekijk hieronder de trailer, de film gaat in Januari in de bioscoop draaien.

woensdag 19 oktober 2011

Touch

Voor Kiefer Sutherland was 24 zijn comeback, na een aantal niet zo succesvolle films kwam hij keihard terug als Jack Bauer en 8 seizoenen lang wist hij de kijkers te boeien als hij weer eens het land moest redden van een terroristische aanslag. Dankzij 24 kreeg hij ook weer een aantal goeie filmrollen aangeboden en Kiefer Sutherland stond weer genoteerd in de A-list van veel gevraagde acteurs.

Er is al een tijdje sprake van een film franchise rondom het 24 universum, maar wanneer die film gaat komen is nog niet bekend. Ondertussen keert Kiefer Sutherland terug op de televisie in de nieuwe spannende serie "Touch", de serie volgt Martin Bohm (Sutherland) een alleenstaande vader die moeilijk kan communiceren met zijn doofstomme en autistische zoon Jake (David Mazouz). Als Martin erachter komt dat zijn zoon in staat is dingen te zien die niemand anders kan zien en zo bepaalde gebeurtenissen kan voorspellen, beginnen ze samen door middel van cijfers te communiceren en roepen de hulp in van een professor (een rol van Danny Glover).

Touch werd bedacht en geschreven door Tim Kring, ook wel bekend van zijn vorige tv serie "Heroes" en de pilot is geregisseerd door Francis Lawrence die films als "I Am Legend", "Constantine" en "Water for Elephants" op zijn naam heeft staan. Geen kleine namen dus achter deze gloednieuwe serie. Fox zal de pilot in het voorjaar van 2012 uitzenden, wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.

De trailer beloofd veel goeds, bekijk hem hieronder!

dinsdag 18 oktober 2011

De Heineken ontvoering

Er is op dit moment erg veel te doen om de nieuwe film over de Heineken ontvoering. Willem Holleeder, één van de ontvoerders in die tijd, eist een verbod op de film omdat hij vreest dat zijn resocialisatie in de weg komt te staan. In de film is zijn personage niet echt aanwezig, er is een fictief personage gecreëerd die een mix is tussen Holleeder en mede ontvoerder Martin Erkamps (alias Remmetje). De gelijkenis tussen Holleeder in zijn jonge jaren en acteur Reinout Scholten van Aschat is dan wel weer zeer treffend.

Volgens Holleeder hebben de filmmakers niet het recht om feiten en fictie te mengen, vooral niet als het zijn reputatie zou schaden. Holleeder eist in een kort geding dat de producent al het beeldmateriaal verwijderd waar "Remmetje" in voorkomt, en daarmee eist hij dus feitelijk een verbod op de film.

Peter R. de Vries, de schrijver van het succesvolle boek over de Heineken ontvoering heeft aangegeven dat hij met een kritisch oog zal kijken naar de film. Hij beweert dat er passages uit zijn boek letterlijk zijn overgenomen in de film, zonder zijn toestemming of medeweten. Alleen in de trailer zag de Vries al een aantal scene's die rechtstreeks uit zijn boek komen. Of Peter R. de Vries hier nog wat mee gaat doen is niet bekend, maar hij heeft al wel aangegeven in gesprek te zijn met een Amerikaanse producent over een tweede verfilming over de Heineken ontvoering.

Het is dus nog maar de vraag of de film donderdag 27 Oktober in de bioscoop te zien zal zijn, als Holleeder zijn zin krijgt zal er flink geknipt moeten worden in de film, en dat kost tijd en geld en zal de film geen goed doen.

De film volgt het verhaal van de ontvoerders van Heineken, de voorbereiding en de nasleep wanneer ze erachter komen dat het dreigt te mislukken. Het Amsterdam van de jaren 80 is perfect nagemaakt en Rutger Hauer schittert als de biermagnaat Freddy Heineken. Het is lang geleden dat Rutger Hauer in een Nederlandse film te zien is geweest en ik als groot fan van Hauer kijk dan ook erg uit naar deze film. Ik ben normaal niet erg te spreken over de kwaliteit van onze vaderlandse cinema, maar dit zou weleens een uitzondering kunnen zijn. Nu maar hopen dat de film daadwerkelijk gaat draaien, over publiciteit hebben de filmmakers in ieder geval niets te klagen...

Donderdag 27 oktober komt de film als het goed is in de bioscoop!

Bekijk hieronder de trailer

zondag 16 oktober 2011

Bag of Bones


Stephen King is een fenomeen, zijn boeken zijn vaak zo goed dat ik ze niet weg kon leggen maar bij de films en tv-series van zijn verhalen blijf ik vaak achter met een nare bijsmaak, de films zijn het meestal net niet, na een geweldige opening en een spannend verhaal eindigen ze toch vaak in een soort anticlimax. Uitzonderingen zijn The Green Mile, The Mist (het einde is anders in de film, maar daardoor veel beter en krachtiger) en natuurlijk de geniale Shawshank Redemption.

Van alle boeken had ik toch 1 favoriet, Vel over Been oftewel...Bag of Bones. Een zeer traag verhaal die langzaam veranderd in een gruwelijk moordmysterie. Vaak had ik het erover met vrienden, die moeten ze verfilmen en nu hebben ze dan eindelijk een mini serie van dit fantastische boek gemaakt met Pierce Brosnan in de hoofdrol. De mini serie zal 2 afleveringen tellen en in december in Amerika op TV komen. Of deze serie ook in Nederland op TV komt is nog niet bekend.

Bestsellerauteur Michael Noonan en zijn vrouw Johanna proberen al jaren een kind te krijgen. Johanna is zwanger wanneer ze sterft. Niet lang daarna wordt Noonan geplaagd door angstdromen over zijn vrouw en hun verlaten zomerhuis 'Sara Laughs' in Maine. Ze waren van plan geweest om hun dochter Kia te noemen. Al gauw blijkt dat Manderley en zijn bewoners niet helemaal zijn wat ze lijken...En wat moet hij denken van het driejarige kind dat een naam heeft die zo griezelig op die van zijn ongeboren dochter lijkt?

Bekijk hieronder de promo en een feature van deze Mini serie.



dinsdag 11 oktober 2011

The Avengers

Sinds Iron Man uitkwam in 2008 wisten we dat er een Avengers film uit zou komen. De reden waarom ik altijd blijf zitten tot de aftiteling voorbij is, is omdat er vaak nog een kleine hint wordt gegeven naar een vervolg, een cliffhanger voor iets groters...en bij Iron Man zagen we opeens Samuel L. Jackson als Nick Fury van de organisatie S.H.I.E.L.D. tevoorschijn komen die Iron Man vroeg om mee te doen met zijn speciale team van superhelden. De film die daarna uitkwam was de Hulk, en daar zag je na de aftiteling Robert Downey Jr. (Iron Man) het grote groene gevaarte vragen om mee te doen, bij Iron Man 2 zagen we dat de hamer van Thor gevonden was door een agent van S.H.I.E.L.D. en bij Thor zien we Loki terugkeren als bad guy en bij de laatste film Captain America zien we het complete team samen als voorproefje op The Avengers.
The Avengers is DE film waar alle superhelden fans op zitten te wachten, alle films hiervoor waren een groot succes en geven gelijk een goeie basis van de personages zodat je bij the Avengers niet eerst iedereen hoeft voor te stellen. Het voordeel hiervan is dat je niet eerst een langdradig begin verhaal krijgt en gelijk in de actie gegooid wordt. De enige persoon die we nog niet kennen is Hawkeye, en hij is dan ook gelijk de enige waarvan ik vind dat hij er niet echt tussen past. Iron Man, the Hulk, Captain America, Thor...allemaal op en top superhelden maar Hawkeye is gewoon een vent met een pijl en boog...nou ja...hij is een expert in alle soorten wapens, heeft een ongelofelijke hand oog coördinatie en is een geniale strateeg...maar ik vind dat nog geen superheld. Maar dat is Scarlett Johansson ook niet, maar die is dan wel weer super lekker...ook belangrijk!!

Een internationale dreiging van een onbekende vijand zorgt ervoor dat Nick Fury van S.H.I.E.L.D. zijn rekruten bij elkaar roept om samen onder de naam `the Avengers´ te strijden en zo de wereld te redden. Veel meer is er niet nodig qua verhaal en dat hoeft ook niet want deze film wordt een aanslag op je ogen, de special effects en stunts zullen om je oren vliegen en dat is precies waarom ik deze films altijd zo geweldig vind, popcorn vermaak van de bovenste plank, verstand op nul en kijken naar al die superhelden die de meest onlogische en onmogelijke dingen uithalen...het mag de pret niet drukken, dit wordt de de film die alle records zal gaan breken...

3 mei 2012 gaat de film in de bioscoop draaien, duurt naar mijn idee nog veel te lang...ik kan niet wachten!!!

Bekijk hieronder de trailer!

zaterdag 8 oktober 2011

Prijsvraag: X-Men First Class


Een nieuwe maand en een spiksplinternieuwe prijsvraag, deze keer is de deze week uitgekomen DVD X-MEN first class te winnen. Het enige wat je hiervoor moet doen is 3 vragen te beantwoorden en te mailen naar prijsvraagfilmfreak@hotmail.com , de winnaar krijgt z.s.m. de DVD thuisgestuurd.

In X-Men first class zien we hoe grote gebeurtenissen in de wereld het begin inluiden van de epische X-Men saga. De film vertelt het verhaal over het ontstaan van de hechte vriendschap tussen Charles Xavier en Erik Lehnsherr, beter bekend als Professor X en Magneto, die voor het eerst hun krachten ontdekken. Samen met andere mutanten proberen zij de wereld te redden, maar als er een kloof ontstaat tussen de 2 vrienden, mondt deze uit in de eeuwigdurende oorlog tussen de 'Brotherhood' van Magneto en de X-Men van Professor X.

Vraag 01:
Wie heeft de X-Men bedacht?

Vraag 02:
James McAvoy (professor X) speelde in 2008 ook in een comicboek verfilming naast Angelina Jolie, welke film was dat?

Vraag 03:
Door wie werd de eerste X-men film geregisseerd?

Stuur je antwoorden voor 31 oktober naar prijsvraagfilmfreak@hotmail.com

en om alvast in de stemming te komen, hieronder de trailer, SUCCES!

New Kids Nitro

New Kids begon ooit in 2007 (toen nog 'New Kids on the Block) op de site 'Flabber', een populair weblog. De filmpjes werden zo'n groot succes op Flabber en Youtube dat het 2e seizoen door 101TV werd uitgezonden, later door Comedy Central.  De korte filmpjes over de hangjongeren Richard Batsbak, Rikkert Biemans, Gerrie van Boven, Barrie Butsers en Robbie Schuurmans in het Noord-Brabantse dorpje Maaskantje kregen zelfs in België en Duitsland succes waar de acteurs zelf ook de vertaling inspreken.

Een film was onvermijdelijk en in december 2010 kwam New Kids Turbo uit, doordat de sketches meestal maar ongeveer 3 minuten duurde was ik erg benieuwd hoe dat de film ging worden, bleven de grappen en karakters wel overeind in een anderhalf durende film, of zou het meer een aaneenschakeling worden van verschillende sketches? Het pakte perfect uit, het verhaal had niets om het lijf veel scenes hadden we al eens gezien in de vorm van een korte sketch op tv maar de film klopte wel en was bovendien ook nog verschrikkelijk grappig. New Kids Turbo was dan ook een ongelofelijk succes in de bioscoop en een vervolg kon niet uitblijven.

8 december is het dan zover, New Kids Nitro gaat dan in de bioscoop draaien. Friesland wordt getroffen door een zombieplaag. Ondertussen hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie in Maaskantje andere dingen aan hun hoofd. De vijf Brabantse vrienden zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel, wat leidt tot een situatie zoals alleen de New Kids dit kunnen creëren. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken moeten de Maaskantenaren het grotere kwaad trotseren.

Ik heb hard moeten lachen om de trailer, zoals het meestal gaat in vervolgen is deze film nog grootser opgezet, meer en betere stunts, betere effecten, meer grappen....alles is meer en groter. Of dat goed is weet ik niet, de logica is ver te zoeken in dit verhaal maar wat maakt dat uit, het zijn de New Kids kut!!

Leuk detail: Als je uit Zevenbergen komt zal je heel misschien Simon Zwiers herkennen als een hooligan uit Schijndel, in de trailer te zien bij het voetbalveld rechts (de kale met baardje). Simon zat vroeger in de Zevenbergse coverband "Suck Face Hill" en heeft op de Arenberg gezeten, hij heeft veel commercials gedaan (de vrachtwagenchauffeur in de glorix reclame, MTV promo's, Dubbelfris) en spreekt heel veel tekenfilms en games in. Bekijk zijn website voor nog meer over Simon Zwiers en beluister ook zijn 3 liedjes onder het tabblad Muziek. Op dit moment staat Simon in het theater met de voorstelling 'Nightmare'. Site: www.simonzwiers.nl

Bekijk hieronder de hilarische trailer.

zaterdag 1 oktober 2011

Uitslag Prijsvraag Alien VS Predator


DE WINNAAR IS: RENEE STAM

Van harte gefeliciteerd, volgende week weer een nieuwe prijsvraag en iedereen kan weer meedoen!

De antwoorden:

Vraag 01:
Wie is de regisseur van Alien VS. Predator? Paul W.S. Anderson

Vraag 02:
Wie heeft de Predator ontwikkeld/ontworpen? Stan Winston

Vraag 03:
Wie heeft de Alien ontworpen? H.R. Giger

Tot volgende week met een nieuwe prijsvraag!

vrijdag 23 september 2011

het nieuwe TV seizoen

Het is eind september en dan beginnen alle nieuwe seizoenen weer in Amerika, voor ons is het dan meestal nog lang wachten maar gelukkig hebben we internet ;)

Mocht je dus niet zo lang willen wachten, ga naar www.eztv.it, hier kan je al deze series en alle seizoenen downloaden...maar niet verder vertellen eej;)

Welke series moet je in de gaten houden?

CSI: Las Vegas - Seizoen 12
Het 12e seizoen weer van de in mijn ogen beste CSI van de 3. Deze keer zonder Laurence Fishburn want die kon het toch niet combineren met zijn filmwerk. Deze keer mag Ted Danson het proberen als hoofd van de afdeling. Dit gaat niet zonder slag of stoot want het is een rare snuiter in de serie. Het team moet er ook erg aan wennen en dat brengt tevens interne conflicten met zich mee, het team moet verharden anders kunnen sommige hun baan wel op hun buik schrijven. Het is even wennen om Ted Danson in deze rol te zien, ik was zeer te spreken over de rol van Laurence Fishburn dus het is te hopen dan Danson net zo'n sterke rol neerzet.

De eerste aflevering ging in premiere op 21 september.



Fringe - Seizoen 4
De finale van seizoen 3 was heftig, en nu staan de twee dimensies naast elkaar....of tegenover elkaar? Gaat het ze lukken om samen ervoor te zorgen dat beide dimensies blijven bestaan, en waar is Peter gebleven? Er zijn weer ontzettend veel vragen die beantwoord moeten worden in het vierde seizoen van de hitserie van J.J. Abrams. Vanaf 23 september gaat de serie weer van start in Amerika.



The Walking Dead - Seizoen 2
Het eerste seizoen was kort maar krachtig, 6 afleveringen over een groep mensen die proberen te overleven in een wereld vol zombies. De eerste aflevering was briljant, anderhalf uur was je geboeid aan het kijken en je vergat bijna dat het een tv serie was, de kwaliteit was beter dan de gemiddelde zombiefilm. Helaas zag je in de laatste aflevering dat het geld voor de effecten op was geraakt met als dieptepunt een verschrikkelijke lelijke explosie die uit een 8bit spelcomputer leek te komen. De serie was een groot succes en het tweede seizoen is dan ook gelijk 2 keer zo lang (13 afleveringen)...ik hoop alleen dat ze de kwaliteit van de allereerste aflevering van seizoen 1 weten te behouden.

Vanaf 16 oktober in Amerika (17 oktober online)



House MD - Seizoen 8
House is briljant, het laatste seizoen begon ik me alleen af en toe te ergeren aan Greg House, de koek was een beetje op en de makers zochten naar een manier om hem overeind te houden....dat lukte af en toe maar vaak was het gewoon niet zo leuk meer om naar te kijken....tot de finale werd uitgezonden en die knalde er letterlijk en figuurlijk in...nu moet House op de blaren zitten en het ziet er naar uit dat hij nu eindelijk gaat inzien dat hij verkeerd bezig is....of niet? je weet het natuurlijk nooit met House maar feit is dat hij het nu echt goed verknald heeft en ik ben erg benieuwd hoe hij zicht hier uit gaat redden.

Vanaf 3 oktober in Amerika (4 oktober online)



Supernatural - Seizoen 7
Het was allemaal onzeker na seizoen 5 of Supernatural wel zou doorgaan, maar het is zo'n groot succes dat de makers besloten hebben om de verhaallijn toch door te zetten. Gelukkig maar, want deze serie is echt moddervet. Seizoen 6 ging vooral over de strijd tussen de twee broers en hun relatie met de gevallen engel Castiel....nu blijkt dat hij in seizoen 7 iemand is geworden waar je echt bang voor moet zijn.....Castiel is God....of misschien denkt hij dat...Sam en Dean hebben alles al gezien, maar dit gevecht gaat misschien boven hun kunnen. Vanavond zal de serie op Amerika te zien zijn...morgen zit ie in mijn downloads...



Dexter - Seizoen 6
Nog eventjes en dan gaat onze favoriete seriemoordenaar helemaal los, op 2 oktober gaat seizoen 6 in Amerika van start en deze keer gaat Dexter weer terug naar de basis....Wat ik kan opmaken uit de trailer is dat er misschien een nieuwe seriemoordenaar actief is (het lichaam met de A op zijn torso), Dexter zijn concentratie en vertrouwen weer terug heeft en dat het wat meer een religieuze kant opgaat.... ook zijn er een aantal leuke namen toegevoegd aan de supporting cast zoals Colin Hanks, Mos Def en Edward James Olmos.



Terra Nova - Seizoen 1
De peperdure serie van Steven Spielberg. Terra Nova draait om de familie Shannon, een gezin uit het jaar 2149. De aarde is bijna niet meer bewoonbaar door vervuiling en overbevolking. Wetenschappers weten dat de planeet niet meer te redden is en zijn er in geslaagd een poort te maken tussen tijd en ruimte, en zo ontstaat er een opening waardoor je 85 miljoen jaar terug in de tijd kan reizen. De mens begint hier een kolonie en proberen hun leven weer op te pakken en het menselijk ras te redden van de ondergang en de toekomst te verbeteren door te leren van hun fouten.

De familie Shannon komen aan in deze kolonie genaamd Terra Nova en staan versteld van de prachtige natuur en beginnen aan een nieuwe start. Maar de bevolking van Terra Nova komt er al snel achter dat niet alles even mooi is in dit paradijs, Dinosauriërs en andere prehistorische dreigingen omringen het idyllische landschap maar er zijn ook mensen binnen de kolonie die misschien hele andere plannen hebben met deze nieuwe start.....

Een mix van Jurrasic Parc en Stargate...met een budget van 4 miljoen per aflevering heb ik zeer hoge verwachtingen van deze serie...de pilot alleen kost zo tussen de 10 en de 20 miljoen dollar....en dat zie je er ook vanaf...bekijk de promo maar...van 26 september in Amerika op TV (27 september online)



Person of interest - Seizoen 1
Wederom een serie uit het geniale brein van J.J. Abrams. Dit keer gaan ze op de minority report toer. een Ex-CIA Huurling (Jim Caviezel-Passion of the Christ) en een wetenschapper (Michael Emerson-Lost) gaan samenwerken om misdaden op te lossen voordat ze gebeurd zijn...klinkt erg interessant, de serie is 21 september begonnen in Amerika en ik ga hem NU downloaden ;)



Jullie zullen ook wel gemerkt hebben dat ik wat minder tijd heb om veel te schrijven op mijn blog, het trailernieuws is dan ook wat magertjes maar de winter komt eraan dus vaak komen de nieuwste trailers ook om de hoek kijken. Ik hoop dat ik met dit extra lange artikel het een beetje heb goed gemaakt ;)

Veel kijkplezier met het nieuwe indrukwekkende tv seizoen!

woensdag 14 september 2011

Twilight Breaking Dawn Part 1

De Twilight films zijn zeer populair. Persoonlijk vind ik ze net iets te soft maar ik denk ook dat de doelgroep vooral uit vrouwen bestaat, en die kunnen er geen genoeg van krijgen. Team Jake en Team Edward shirtjes, mokken, lunchboxxen, kussenslopen...het houdt niet op.

Dit wordt alweer de vierde film in de reeks, en is gebasseerd op het boek "Morgenrood". Schijnbaar is het boek zo uitgebreid dat de makers niet alles in 1 film kwijt konden, dus net als de Harry Potter finale, wordt ook deze film gesplitst.

De film begint met het huwelijk van Bella en Edward. Tijdens de huwelijksreid komt Bella erachter dat ze zwanger is. De familie van Edward is in shock want deze situatie zet de toch al fragiele band met de weerwolven sterk onder druk. Ook de relatie tussen Bella en Edward komt onder druk te staan, maar het wordt allemaal nog erger als blijkt dat het ongeboren kind te snel groeit en er complicaties ontstaan die het leven van Bella bedreigen.

De film volgt de zelfde stijl als de voorgaande delen, veel drama en een beetje aktie. Dit is op zich niet zo heel erg maar de logica is nu wel heel erg ver te zoeken....ik dacht dat vampieren in eerste instantie "dood" waren, alles wat mens was, is dood en de vampier blijft over.....maar schijnbaar is hun zaad nog wel levensvatbaar. De driehoeksverhouding tussen Jake, Bella en Edward begint nu ook wel een beetje langdradig te worden, als dat al niet zo was. En Bella mag ook wel eens een keertje lachen, mijn god, wat is dat een depressief meisje. Het zal wel komen dat ik geen vrouw ben, of geen fan ben van deze films, maar er mag van mij wel een beetje meer "True Blood" in komen, daar wordt het allemaal niet zo serieus genomen en dat maakt het juist veel toffer, niks drama maar geweld, actie, sex en humor volgen zich op in een razend tempo....maar ik moet die 2 misschien niet met elkaar vergelijken.

Punt is, de films zijn een groot succes en deze zal ongetwijfeld een hit worden. Ik ben geen fan maar zal hem ongetwijfeld gaan zien, maar niet in de bioscoop....18 november zal de film in de bios te zien zijn, deel 2 wordt in 2012 verwacht.

bekijk hieronder de trailer!

maandag 12 september 2011

The Raid

Het filmfestival in Toronto is begonnen en The Raid heeft nu al hele hoge ogen gegooid. The Raid is een keiharde Indonesische actiefilm vol extreem geweld en vechtscenes. De trailer is indrukwekkend, snel en kei en keihard...meteen na de screening heeft Sony de film aangekocht en ook maar gelijk Mike Shinoda van Linkin Park ingehuurd om de filmmuziek te maken.

Diep in de sloppenwijken van Jakarta staat een appartementen complex van 30 verdiepingen wat een safehouse is voor de gevaarlijkste moordenaars, drugsbaronnen en gangsters. Dit gebouw werd altijd gezien als een onneembare vesting en zelfs de meest harde agenten durven het niet aan om naar binnen te gaan. In het diepste geheim is een elite SWAT team bezig om een plan te ontwikkelen om dit gebouw in te gaan en de drugsbaron die alle touwtjes in handen heeft te arresteren. Maar als bij het begin van de missie het team wordt gespot, en de drugsbaron te horen krijgt wat er gaande is, worden alle uitgangen geblokkeerd en de lichten uitgeschakeld. Het SWAT team zit vast op de 6e verdieping en moeten vechten voor hun leven om de 30ste verdieping te bereiken om de baron uit te schakelen.

Deze film, geregisseerd door Gareth Evans, wordt nu al gezien als DE actiefilm van 2011 en Martial Arts sensatie Iko Uwais speelt de hoofdrol....Dit zijn films waar Hollywood nog een puntje aan kan zuigen als het gaat om vechtscenes, de flitsende camerabewegingen en brede shots zorgen voor een sensationele film voor mensen met niet al te zwakke magen. Het geweld is in your face en is absoluut niet geschikt voor de jongere kijkers.

Wanneer deze film uit gaat komen in Nederland is niet bekend, maar ik verwacht dat hij meteen op DVD en Blu-ray zal uit komen....

Bekijk hieronder de trailer!

maandag 5 september 2011

The Double

Films met een geweldige twist in het verhaal zijn altijd al favoriet geweest bij mij...The Sixth Sense, Primal Fear, Seven, the Usual Suspects, Fight Club....allemaal films waarbij ik flabbergasted achterbleef. The Double lijkt ook zo'n film te worden alleen ben ik heel erg bang dat de trailer al veel te veel heeft weggegeven van de twist. Ik kan het natuurlijk fout hebben, het zou zomaar kunnen zijn dat er meer aan de hand is en dat de trailer ons al op het verkeerde been wil zetten maar toch....ik ben benieuwd.

Een senator wordt vermoord en al snel denken de CIA en de FBI dat de legendarische Russische moordenaar "Cassius" erachter zit. Paul Shepherdson (Richard Gere), een voormalig CIA agent moet samen met FBI agent Ben Geary (Topher Grace), die alles weet van hem en de moordenaar, de zaak proberen op te lossen. Shepherdson is ervan overtuigd dat Cassius niet meer leeft maar daar denkt Geary anders over. De CIA baas (Martin Sheen) zet toch ondanks de volharding van Shepherdson de twee mannen op de zaak. Langzaam na veel onderzoek komen ze erachter dat Cassius misschien niet de persoon is die ze altijd al dachten.

Martin Sheen is in zijn element als CIA baas en je ziet bijna weer de president in hem opkomen van de serie The West Wing. Topher Grace zie ik  nog steeds als het sulletje uit that 70's show, ik zie hem nog niet als een FBI agent. Ik hoop alleen dat de trailer dus echt ons voor de gek probeert te houden want als de twist al verklapt is zal dat de film niet goed doen...het feit dat de film "the Double" heet, zou kunnen betekenen dat er een dubbelganger is, of een dubbelspion....het is afwachten....

Bekijk de trailer en deel je mening over hoe jij denkt dat het in elkaar steekt...

donderdag 1 september 2011

Prijsvraag: Alien VS Predator


 
September is weer begonnen en dus ook tijd voor een nieuwe prijsvraag, iedereen maakt weer kans. Deze keer kun je de 2-disc Special Edition DVD winnen van Alien VS. Predator.

De twee meest gevreesde monsters uit de filmgeschiedenis nemen het op aarde tegen elkaar op! Diep in de ijslagen van Antarctica wordt een piramide ontdekt en een groep wetenschappers en avonturiers trekt erop uit om de zaak te onderzoeken. Eenmaal aangekomen doen ze de angstaanjagende ontdekking dat ze terecht zijn gekomen in een gevecht op leven en dood tussen twee dodelijke buitenaardse wezens.

Wat moet je doen om deze DVD te winnen:
Beantwoord de drie onderstaande vragen en stuur de antwoorden naar: prijsvraagfilmfreak@hotmail.com, vermeld daarbij je naam, adres en woonplaats zodat ik de DVD kan versturen mocht je hem gewonnen hebben.

Vraag 01:
Wie is de regisseur van Alien VS. Predator?

Vraag 02:
Wie heeft de Predator ontwikkeld/ontworpen?

Vraag 03:
Wie heeft de Alien ontworpen?

Stuur je antwoorden voor 30 september in. De winnaar krijgt een mailtje en wordt op deze site en op facebook bekend gemaakt. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd

Om jullie een beetje in de stemming te krijgen, hieronder de trailer van de film...Succes!!

dinsdag 30 augustus 2011

Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Alle grote superhelden van Marvel kennen we wel, Spiderman, de Hulk, Captain America, Iron Man...deze helden zijn wereldwijd bekend. Maar er zijn ook Marvel Creaties die niet zo bekend zijn...Ghost Rider is daar 1 van. Nicolas Cage is een groot fan van deze stripheld en had al heel lang het idee om het te verfilmen. In 2007 werd dat idee werkelijkheid, de film was een bescheiden succes maar werd neergehaald door de critici. Persoonlijk vond ik de film wel aardig, het was geen geweldige film maar ik heb me er toch mee vermaakt.

Nicolas Cage staat tegenwoordig niet meer bekend als de groot acteur die hij ooit was, leaving las vegas, wild at heart, kiss of death en face/off zijn een aantal geweldige films waar Nic Cage een top performance neerzet...maar na een aantal leuke Jerry Bruckheimer producties zijn zijn keuzes in filmrollen niet altijd even geweldig geweest. Hij moet zelfs oppassen dat hij niet dezelfde kant op gaat als Jean Claude van Damme en Steven Seagall en alleen nog maar films maakt die rechtstreeks naar DVD gaan. Ik geniet wat dat betreft nog wel van zijn films alleen ik kan wel inzien dat er kritiek is, Nicolas Cage is een groot acteur maar dat zie je tegenwoordig niet meer van het scherm afstralen.

Nu komt er dus een vervolg op Ghost Rider, en ik denk dat deze film ook niet bol zal staan van de geweldige acteerprestaties van Dhr. Cage, maar de trailer ziet er wel moddervet uit. Nicolas Cage kruipt weer in de huid van Johhny Blaze die zich schuil houdt in Oost-Europa. Hij wordt gevraagd een eeuwenoud kwaad te bestrijden die een menselijke vorm tracht aan te nemen. De regie is in handen van dezelfde makers die verantwoordelijk waren voor de Crank films.

De effecten zijn een stuk beter dan het eerste deel, de schedel met vlammen ziet er realistischer uit en de film voelt groter aan dan de eerste....ik verwacht geen diepgaand verhaal maar dat hoeft ook niet met dit soort films. Ik hoop alleen dat Nicolas Cage binnenkort weer eens een vette karakterrol neer zet, een schurken rol zoals in Face/Off...Bad Lieutenant: Port of Call kwam wat mij betreft in de goeie richting...

Bekijk hieronder de trailer!

maandag 29 augustus 2011

The Woman in Black

De vakantie zit er weer op, na een geweldig lowlands weekend en de wat mindere jetlag die ik daar aan over heb gehouden is alles weer voorbij. Het gewone leven begint weer.

Voor Daniel Radcliffe is er ook een periode voorbij, de periode van Harry Potter. Nu begint voor hem de moeilijke tocht om dat personage van zich af te schudden. Hij heeft al naam gemaakt op het toneel, maar het grote publiek ziet hem toch nog steeds als die kleine tovenaarsleerling. Misschien dat deze film daar verandering in gaat brengen maar na het zien van de trailer heb ik toch nog steeds dat 'Harry Potter' gevoel.

The Woman in Black begon als een boek in 1983, geschreven door Susan Hill. Er werd al snel een theaterstuk van geproduceerd en in 1989 werd er een TV-film van gemaakt, tevens zijn er 2 hoorspelen geweest op de radio. Nu komt er dus een big budget griezelfilm van dit verhaal in de bioscoop.

Een jonge advocaat, Arthur Kipps (Radcliffe) krijgt de opdracht om naar een afgelegen dorp te reizen en daar de papieren van een overleden client te controleren. Terwijl hij helemaal alleen werkt in het grote verlaten huis begint Kipps langzaam allerlei tragische geheimen te ontdekken. Zijn angst en nieuwschierigheid wordt groter naarmate hij steeds meer de gedaante van een vrouw gekleed in het zwart gaat zien. De plaatselijke bevolking houdt de lippen stijf op elkaar en zo wordt Kipps gedwongen om in zijn eentje de ware identiteit van de vrouw in het zwart te ontrafelen. Deze zoektocht is het begin van een race tegen de klok als hij erachter komt wat het doel van de vrouw in het zwart is.

Ondanks het Harry Potter gevoel heb ik toch grote verwachtingen van deze film, de setting en sfeer deden me een beetje denken aan een ander geweldig spookverhaal 'The Others' uit 2001 met Nicole Kidman. Ik hoop echt dat de film de spanning kan vasthouden en niet vervalt in goedkope schrikeffecten en een mager einde wat we al teveel zien in de nieuwe generatie spookverhalen. De trailer doet zijn werk in ieder geval goed, dit smaakt naar meer...lichten uit, een kaarsje aan...laat de geesten maar komen.

bekijk hieronder de trailer!

donderdag 25 augustus 2011

Uitslag prijsvraag


De uitslag is bekend en de gelukkige winnaar is: Rawdy van Bemmel

De antwoorden waren:
01: Roland Emmerich
02: 2012 - 10.000BC - the Patriot - Godzilla - Independance Day - Stargate - Universal Soldier - Moon 44 - Hollywood Monster - Joey - Das Arche Noah Prinzip - Franzmann - Wilde Wetwe
alle andere films waren niet door hem geregisseerd maar geproduceerd of geschreven!
03: Flight of the Phoenix

Rawdy krijgt zo snel mogelijk de DVD thuis, voor alle andere deelnemers: volgende week weer een nieuwe prijsvraag en iedereen maakt weer kans.

dinsdag 16 augustus 2011

Immortals

De Griekse mythologie is altijd een goeie inspiratiebron geweest voor filmmakers. Na films als Troy, Percy Jackson en Clash of the Titans blijven de goden maar al te graag terugkeren op het witte doek. Ook films en tv series over de Griekse oudheid doen het goed, 300 en de recente Spartacus zijn daar goeie voorbeelden van.

Tarsem Singh staat bekend om zijn prachtige visuele meesterwerkjes 'The Cell' en 'The Fall', hij wist in deze films de mooiste locaties te vinden die heel surrealistisch overkwamen en met behulp van visuele effecten een streling voor het oog waren. Samen met de makers van 300 is hij nu bezig met het opnemen van 'Immortals'

Eeuwen nadat de goden de strijd hebben gewonnen met de machtige titanen, ontstaat er een nieuwe dreiging. Koning Hyperion (Mickey Rourke) is bezeten van macht en verklaart de oorlog aan de mensheid. Zijn bloeddorstige leger vol met mismaakte en misvormde soldaten laten een spoor van vernieling achter in Griekenland, op zoek naar de 'Bow of Epirus'. Met deze legendarische boog kan hij de macht krijgen over de titanen en zo de mensheid vernietigen en de goden verslaan. Een eeuwenoude wet verbied alleen de goden om in te grijpen in een conflict tussen mensen, en daarom kiest Zeus in het diepste geheim de steenhouwer Theseus (Henry Cavill) die samen met het Orakel genoeg manschappen om zich heen weet te verzamelen om de strijd aan te gaan met Koning Hyperion....

Henry Cavill zal ook de nieuwe Superman gaan spelen, dus dit is een mooie kans om hem aan het werk te zien. Ik heb alleen erg mijn twijfels over de visuals....soms is het echt supervet, het gebruik van slow motion en de felle en donkere tinten maar sommige scenes komen dan weer erg kaal en leeg over. Dit stijltje is natuurlijk ook al gebruikt in 300, maar daar paste het precies. Bij Immortals heb ik het idee dat het nog niet echt klopt...ik wordt niet weggeblazen zoals ik dat wel had bij 300 en the Cell. Het kan natuurlijk zijn dat de scenes nog worden bijgewerkt, zoals dat wel vaker gebeurd en ik hoop dan ook van harte dat dat zo is.

Ik weet het niet, de trailer heeft me nog niet overtuigd, maar misschien denken jullie daar anders over.
Bekijk hieronder de trailer en deel je mening!

maandag 15 augustus 2011

Net gezien: Superheroes

Met films als Kick-Ass en Super kregen we superhelden te zien die eigenlijk gewone mensen zonder speciale krachten waren. Maar er bestaan dus echt mensen die een pakje aantrekken en de straat op gaan om op hun manier criminaliteit te bestrijden.

HBO heeft een documentaire gemaakt over deze mensen. Schijnbaar zijn er meer dan 300 van deze zogenaamde superhelden. Toen ik deze documentaire aan het kijken was bekroop me soms het gevoel dat ik voor de gek gehouden werd. Sommige van deze types zijn zo raar dat het bijna niet waar kan zijn, anderen zijn wat serieuzer (zover dat kan) en hebben een normale baan als leraar of verpleger naast hun superhelden carrière.

Zo hebben we Master Legend, een man die beweert superkrachten en supersnelheid te hebben. Hij is de leider van the team Justice, een groep van 5 superhelden. In zijn justice Autobus heeft hij van alles liggen om de mensheid te helpen bijvoorbeeld een airco want stel je voor dat iemand zonder komt te zitten. Master Legend drinkt vooral vaak een biertje want al dat superhelden gedoe maakt een held dorstig. En zo zijn er nog veel meer, en iedereen is serieus in wat hij of zij doet. Het is erg lachwekkend maar deze mensen proberen op hun manier de maatschappij te helpen, en ze doen ook veel goed, mensen die aangereden worden helpen ze met eerste hulp of zwervers wat te eten geven en een praatje maken. Die kleine dingen zijn natuurlijk geweldig en ook nodig...maar heb je daar een pakje voor nodig? Deze mensen vinden van wel, maar ik ben bang dat ze ooit de verkeerde tegen komen en gewoon voor hun kop worden geschoten. Die angst wordt ook uitgesproken door een politie woordvoerster en Stan Lee, de bedenker van striphelden als Spiderman en X-Men.

De documentaire begint erg sterk, maar zwakt wat af in het midden maar blijft interessant...het gevoel dat ik voor de gek wordt gehouden als kijker blijft de hele tijd wel aanwezig maar de onderliggende gedachte die deze film uitdraagt is dat we als normale mensen ook superhelden kunnen zijn door anderen te helpen....dit is een hele extreme manier maar ze doen het op hun manier, en dat is mooi...ook al is het soms erg lachwekkend en idioot ;) en natuurlijk kan dit alleen maar in Amerika, het land van onbegrensde mogelijkheden...

Bekijk hieronder de trailer van deze Documentaire

Covert Affairs - Seizoen 1

In Nederland is de serie Covert Affairs vorige week van start gegaan op RTL4 en vanavond zal de tweede aflevering worden uitgezonden om 22.25. In Amerika zijn ze al bijna klaar met seizoen 2.

De serie doet een heel klein beetje denken aan Alias, de fantastische serie van J.J. Abrams. Een heel klein beetje maar want hetgeen wat Alias nu zo spannend en goed maakte mist deze serie helaas. Covert Affairs is niet slecht, maar soms hebben de schrijvers het zichzelf iets te makkelijk gemaakt, als de hoofdpersonen echt in de knel komen en er geen uitweg lijkt, worden ze heel simpel uit de missie gehaald door een collega, het wordt nooit echt spannend.

Dat wil niet zeggen dat de serie niet lekker wegkijkt,  de afleveringen worden naarmate van tijd wel iets beter maar ik mis toch de cliffhangers en de spanning om echt te kunnen zeggen dat deze serie geweldig is.

De serie draait om Amy Walker (Piper Perabo; Coyote Ugly). Amy wordt 2 maanden voordat ze haar CIA trainig heeft afgerond al ingezet als agente. Ze wordt bijgestaan door de blinde IT-er Auggie Anderson (Christopher Gorham; Ugly Betty) die haar steun en toeverlaat wordt binnen de CIA. Ze komt er al snel achter dat het er heftig aan toegaat en ze heeft vaak moeite met de orders die ze krijgt die tegen haar gevoel ingaan. Het dubbelleven wat ze heeft is ook zwaarder dan dat ze had verwacht, niemand mag weten dat ze CIA agente is en haar familie denkt dan ook dat ze in een museum werkt. Voordat Amy bij de CIA terecht kwam had ze een korststondige maar heftige relatie met Ben Mercer (Eion Bailey; Band of Brothers). Van de een op de andere dag is Ben spoorloos en laat haar achter met een briefje dat het hem spijt. Dit zit Amy nog steeds erg dwars maar wat ze niet weet is dat Ben ook een verleden heeft bij de CIA...

Het sterkste van deze serie is toch wel de cast, dit zijn allemaal bekende gezichten van andere series zoals Heroes, Ugly Betty, 24, CSI:New York, House en the O.C. De laatste paar afleveringen komen in de richting van wat je verwacht van een serie over geheim agenten en er komen wat meer intriges en smerige spelletjes aan het licht, er is zelfs een redelijke cliffhanger bij de laatste aflevering alleen het is het allemaal net niet...desalniettemin ga ik wel verder kijken en hopelijk wordt het 2e seizoen net iets pittiger want anders ben ik bang dat de serie mij niet kan vasthouden als kijker.

Vanavond dus op RTL4 om 22.25, aflevering 2 van Covert Affairs.

Bekijk hieronder de trailer!

zondag 14 augustus 2011

the odd life of Timothy Green

Tussen al dat geweld, monsters, ruimteschepen, schietpartijen, moord en doodslag is het soms fijn om eens een lieve film te kijken, een film over hoop, over liefde, over geluk. Ja, ook ik kan soms genieten van een film waar geen mensen in stukken worden gehakt. Soms is het gewoon lekker om een film te kijken waar je een goed gevoel bij krijgt, en dan vooral op een regenachtige zondagmiddag.

The odd life of Timothy Green is zo'n film. Een gelukkig getrouwd echtpaar (Jennifer Garner en Joel Edgerton) dromen van een gezinnetje en proberen al lange tijd een kindje op de wereld te zetten. De droom van een zoontje of dochtertje wordt verstoord door de mededeling van hun arts dat ze helaas geen kinderen kunnen krijgen. Op een regenachtige avond besluiten ze om op kleine papiertjes de dingen op te schrijven van hoe hun kindje zou zijn, wat hij allemaal zou kunnen bereiken. Ze stoppen al deze papiertjes in een kistje en begraven het in de tuin, om zo hun verdriet een plekje te geven en verder te kunnen gaan.

Maar dan gebeurd er iets wonderlijks, na een stormachtige nacht staat er opeens een klein jongetje voor hun deur, onder het zand en beweert hun zoon te zijn. Alles wat er op die briefjes stond is door een wonder uitgegroeid tot een echt kind! Dit fantasierijke verhaal is door niemand minder dan Ahmet Zappa geschreven, jawel, de zoon van de legendarische Frank Zappa.

Het is geen film waarvoor ik naar de bioscoop zal gaan, maar als ik ooit weer eens op een zondagmiddag thuis zit, het regent buiten, het is koud...dan zal dit een heerlijke film zijn waar je na anderhalf uur met een warm gevoel achterblijft. De film wordt eind augustus verwacht.

Bekijk hieronder de trailer!

zaterdag 13 augustus 2011

Final Destination 5

De Final Destination films gaan dezelfde kant op als veel horror films...er komen een oneindig aantal vervolgen op. Deze keer was ik erg verrast dat er een nieuw deel in de serie kwam, want de vorige film was 'The Final Destination' en ook aangekondigd als het laatste deel in de serie. Waarschijnlijk heeft de film het toch erg goed gedaan en dan schreeuwen de fans om een vervolg.

Voor mij zijn de eerste 2 nog steeds de beste, de eerste gewoonweg omdat het toen iets nieuws was in het genre, maar de 2e had een moddervette opening met een autocrash op de snelweg. Die scene heb ik misschien wel 5 keer teruggespoeld...de rest van de film was ook erg goed met paar zeer originele sterfscènes.

Elke final destination films hebben een geweldige opening met een ongeluk waar veel mensen bij betrokken zijn, nummer 1 had een vliegtuig die ontplofte, 2 een massale kettingbotsing, 3 een achtbaanrit dat misgaat, 4 een nascar racecrash en nu bij nummer 5 een brug die instort.

De verhalen in de films zijn vrijwel identiek, 5 of 6 jongeren ontsnappen aan de dood omdat een van hun een visioen had van het ongeluk. Maar magere Hein geeft niet op en een voor een komen de jongeren aan hun eind door een gruwelijk dood, meestal door samenloop van omstandigheden.

Nummer 5 is niet veel anders, alleen deze keer komt de film qua spanning en kwaliteit dicht bij de eerste film. Gelukkig maar want nummertje 4 was echt bagger...er wordt al zelfs gesproken van een nummer 6 en 7, maar dan moet nummer 5 het erg goed gaan doen in de bioscoop. Aangezien de film ook in 3D is te zien en dat de vorige films al een grote groep fans heeft denk ik dat die 2 films er ook gewoon gaan komen. Ik zal hem thuis op dvd gaan kijken, ik hoef er niet voor naar de bioscoop.

Final Destination 5 is vanaf 25 augustus in de bioscoop te zien. Bekijk hieronder alvast de trailer.

The Muppets

De Muppet Show is legendarisch, dit was een programma wat geschikt was voor volwassenen en kinderen. De Muppet Show zat vol met hilarische muziekstukken, parodieën, bekende artiesten en filmsterren. De films van de Muppets waren nog beter, The Muppets take Manhatten, The Muppet Christmas Carol en nog veel meer.

De Muppets zijn een creatie van Jim Henson en dankzij Sesamstraat en de muppetshow wereldberoemd geworden. Ieder week keken er wereldwijd 235 miljoen mensen naar de Muppet Show, een groot succes en dan te bedenken dat Jim Henson in eerste instantie de serie niet eens verkocht kreeg in Amerika. Uiteindelijk werd de serie geproduceerd in Engeland.

De Muppets (op enkele, bijvoorbeeld die in Sesamstraat voorkomen na) zijn sinds april 2004 eigendom van The Walt Disney Company, die ze van The Jim Henson Company heeft overgenomen. Disney heeft speciaal de "Muppets Holding Company" (sinds 2006, "The Muppets Studio") opgericht om het beheer uit te voeren.

Helaas horen we al een tijdje niks van de Muppets, alleen nog via Sesamstraat waar Kermit nog wel eens opduikt. Maar gelukkig is daar nu een nieuwe film, de eerste weer sinds 2005.

Walter is de grootste Muppet fan die er is, als hij samen met zijn vrienden Gary (Jason Segel) en Mary (Amy Adams) op vakantie is, komen ze erachter dat een oliemagnaat Tex Richman (Chris Cooper) het oude Muppet theater wil slopen om daar te boren voor olie. Om dit te voorkomen zijn de vrienden van plan het grootste TV evenement op te zetten van de Muppets, om zo 10 miljoen dollar op te halen en het theater te redden. Maar om dit te kunnen realiseren moeten ze wel, met hulp van Kermit, alle Muppets zien te vinden, deze zijn allemaal hun eigen weg gegaan. Fozzie treed op samen met The Moopets in Las Vegas, Miss Piggy werkt in de modeindustrie voor grote maten in Parijs, Animal zit in een Anger Management kliniek in Santa Barbara en Gonzo heeft een loodgietersbedrijf.

In November moet de film in de bioscoop gaan draaien, grote namen schijnen in de film een cameo te hebben maar deze worden angstvallig geheim gehouden. Ik weet zeker dat dit weer een feest van herkenning wordt, de typische humor, de muzikale parodieën en de geweldige cameo's zorgen voor een geweldige Muppetfilm...it's time to play the music, it's time to light the lights, it's time to meet the muppets.

Bekijk hieronder de trailer!

vrijdag 12 augustus 2011

Abduction

Taylor Lautner is vooral bekend door zijn rol in de Twilight films waar hij zoveel mogelijk zonder shirt door het bos heen loopt. De bakvisjes zijn er dol op. Nu krijgt hij zijn eigen hoofdrol in de aktie triller Abduction.

Nathan Harper (Lautner) heeft altijd al het gevoel gehad dat hij anders was, dat hij een vreemde is in zijn eigen leven. Als hij zijn foto tegenkomt op een site van vermiste mensen gaat hij op onderzoek uit. Hij komt erachter dat zijn ouders andere mensen zijn dan dat ze beweren. Terwijl hij op zoek gaat naar zijn identiteit krijgt hij de regering, politie en andere duistere figuren achter hem aan. Voor Nathan wordt het een race tegen de klok om achter de waarheid te komen.

Abduction is een actie/thriller in de stijl van enemy of the state en eagle eye maar dan zonder alle High-Tec. Een persoon wordt achterna gezeten door alles en iedereen en zonder dat hij enige training heeft gehad blijkt hij in staat om al deze professionals van zich af te weren. Ongeloofwaardig? Jazeker...entertaining? absoluut. Dit zijn van die films die gewoon lekker wegkijken en waar je verder niet teveel over na moet denken. Het zal geen prijzen winnen maar wat geeft het, deze films doen wat ze moeten doen en dat is de kijker anderhalf uur laten genieten van een lekkere actiefilm.

Abduction zal ergens in oktober in de bioscoop gaan draaien. Bekijk hieronder alvast de trailer.

The Goon

Tekenfilms, of beter, Animatiefilms worden steeds mooier en mooier. De tijden van de zoete en lieve Disney films is allang voorbij. Tegenwoordig moet er zeker een volwassen sausje overheen zitten met subtiele humor die voor kinderen misschien nog niet begrepen wordt, maar waar de volwassen hartelijk om kunnen lachen. The Goon is niet voor kinderen bedoeld...dat is een animatiefilm voor de wat oudere kijkers.

The Goon is ontstaan in 1998 als een kleine strip in de Avatar Press Comics, de bedenker, Eric Powell, was niet tevreden over de kwaliteit van de Avatar Press dat hij na het eindigen van zijn contract zelf de strips ging publiceren. Dit werd in 2003 opgepikt door Dark Horse Comics en daar wordt the Goon tot de dag van vandaag nog gepubliceerd. Nu komt er dus ook een film van The Goon.

The Goon (Clancy Brown) is een kolossale gespierde vent die samen met zijn maatje Franky (Paul Giamatti) jaagt op vampieren, weerwolven, zombies en andere bovennatuurlijk wezens. Er is verder nog niets bekend over het verhaal en wanneer de film in de bioscopen gaat draaien. David Fincher is de man achter de film en dan kun je er al zeker van zijn dat alles in de puntjes verzorgd is want als er iemand perfectionistisch is dan is het Fincher wel...ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar deze animatiefilm want als ik de eerste beelden zie dan kan ik wel zeggen dat het er superstrak en gelikt uitziet, dit stijltje bevalt me wel.

Hieronder kun je alvast een teaser bekijken.

donderdag 11 augustus 2011

Terra Nova

Net als J.J. Abrams is ook Steven Spielberg druk met diverse projecten. Falling Skies, Super 8, Kuifje, War Horse...de man zit niet stil. Terra Nova is de volgende tv serie waar zijn naam aan verbonden is, en deze serie is geen kleintje. Schijnbaar kost de pilot aflevering tussen de 10 en 20 miljoen dollar en elke aflevering daarna ongeveer 4 miljoen.

Ik moest erg denken aan stargate en jurassic park, en je ziet ook gelijk waar al dat geld naartoe gaat want de effecten zien er voor een tv-serie waanzinnig goed uit.

Terra Nova draait om de familie Shannon, een gezin uit het jaar 2149. De aarde is bijna niet meer bewoonbaar door vervuiling en overbevolking. Wetenschappers weten dat de planeet niet meer te redden is en zijn er in geslaagd een poort te maken tussen tijd en ruimte, en zo ontstaat er een opening waardoor je 85 miljoen jaar terug in de tijd kan reizen. De mens begint hier een kolonie en proberen hun leven weer op te pakken en het menselijk ras te redden van de ondergang en de toekomst te verbeteren door te leren van hun fouten.

De familie Shannon komen aan in deze kolonie genaamd Terra Nova en staan versteld van de prachtige natuur en beginnen aan een nieuwe start. Maar de bevolking van Terra Nova komt er al snel achter dat niet alles even mooi is in dit paradijs, Dinosauriërs en andere prehistorische dreigingen omringen het idyllische landschap maar er zijn ook mensen binnen de kolonie die misschien hele andere plannen hebben met deze nieuwe start.....

De trailer ziet er indrukwekkend uit, maar dit zijn uiteraard beelden uit de pilot aflevering en die kost misschien wel 4 keer meer dan een normale aflevering dus het is afwachten of deze kwaliteit ook voor alle andere afleveringen te halen is. Stephen Lang is de enige die ik ken in deze serie, hij zat in Avatar en speelt ook in Conan die binnenkort in de bioscoop komt. De rest van de Cast komt mij onbekend voor.

Ik ben heel positief over de trailer, het ziet er waanzinnig uit en ik hoop dat deze kwaliteit doorgezet wordt in alle andere afleveringen. De serie start op 26 september op Fox in Amerika...Ik hoop dat deze snel opgepakt wordt in Nederland.

Bekijk hieronder de indrukwekkende trailer van deze Jurrasic park/Stargate serie

Alcatraz

J.J. Abrams heeft het er maar druk mee. Zijn nieuwste film 'Super 8' is net in de bioscoop, hij is nu bezig met de productie van Mission Impossible 4, het tweede deel van Star Trek is aangekondigd, een nieuw seizoen van Fringe staat voor de deur en er komen 2 nieuwe TV-Series uit namelijk 'Person of Interest' en 'Alcatraz'.

Alcatraz wordt een serie die veel weg heeft van Lost en The 4400. Als in San Fransisco rechercheur Rebecca Madsen (Sarah Jones) op een moordzaak wordt gezet doet ze een mysterieuze ontdekking. Een vingerafdruk doet vermoeden dat de hoofdverdachte een oud-gevangene is van Alcatraz, alleen deze man is al jaren dood! Door haar familie geschiedenis (opa en oom waren beide bewaker in Alcatraz) kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat op verder onderzoek uit. Ze wordt tegengewerkt door de FBI Agent Hauser (Sam Neill) en daardoor is ze alleen nog maar meer gemotiveerd om achter dit mysterie te komen. Madsen schakelt de hulp in van Alcatraz expert en Comicboek fanaat Dr. Diego Soto (Jorge Garcia van Lost) om samen de puzzel op te lossen. Ze komen er niet alleen achter dat de hoofdverdachte nog leeft en rondloopt in San Fransisco, maar ook dat hij geen dag ouder is geworden! In  de zoektocht die volgt proberen ze deze man te stoppen, want hij laat een spoor van dode lichamen achter en ondertussen komen er steeds meer gevangenen van Alcatraz tevoorschijn...geen dag ouder en allemaal zijn ze betrokken bij een groot complot en een hedendaagse dreiging. Soto en Madsen moeten samenwerken met Hauser om achter de waarheid te komen en de dreiging een halt toe te roepen.

Dit ziet er echt heel interessant uit, ik hoop alleen dat ze deze keer niet dezelfde kant opgaan als bij lost en ons aan het einde van de serie achterlaten met alleen nog meer vragen! We zullen moeten afwachten, maar het ziet er naar uit dat er weer een hele spannende en goed geproduceerde serie onze kant op komt...

Bekijk hieronder de trailer van Seizoen 1 die in Amerika ergens in de herfst op de buis moet komen, voor Nederland is dit nog niet bekend.

woensdag 10 augustus 2011

Bruce Willis in G.I. Joe 2

A real American Hero, dat was de tagline van de beroemde en veel bekeken tekenfilm uit de jaren 80. Als kind zat ik elk weekend voor de buis om naar Fun Factory te kijken en dan zo tegen 11 uur in de ochtend kwam dan G.I.Joe.

Toen bekend werd dat Stephen Sommers (the Mummy, Van Helsing) de eerste live action G.I. Joe ging regisseren was ik bang dat het een film zou worden die helemaal over de top zou gaan, teveel nep CGI en grappig bedoelde scenes die niet overkomen...en dat was ook zo. De film had soms een aardige actiescene, maar de film kon me niet vasthouden. Het enige waarom ik toch bleef kijken was door de prachtige verschijning van Rachel Nichols (Alias, P2)

Nu komt er een vervolg en ik moet zeggen dat de cast me wat meer aanstaat, en dan vooral Bruce Willis die de rol gaat spelen van Joe Colton, de originele G.I. Joe. Ook Dwayne Johnson en Ray Stevenson maken hun opwachting in dit vervolg dus aan spierballen geen gebrek. Aan het roer staat deze keer Jon M. Chu (Step Up, Justin Bieber Never say Never) die eigenlijk alleen nog maar dans films op zijn naam heeft staan, dus ik hoop dat hij met zijn eerste actiefilm niet dezelfde kant opgaat als Sommers, het mag best wat minder kinderachtig en wat donkerder, anders kijk ik wel naar de tekenfilm.

De opnames zijn deze maand begonnen en de film wordt verwacht in juni 2012. Go Joe!

dinsdag 9 augustus 2011

The Three Musketeers


Het verhaal van de 3 musketiers bestaat al sinds 1844 toen het voor het eerst in boekvorm verscheen. Het bekende verhaal van  Aramis, Athos en Porthos samen met D'artagnan is grotendeels gebaseerd op waar gebeurde feiten van diverse musketiers in de 17e eeuw.

Naast de boeken is het verhaal ook al meerdere malen verfilmd, de oudste stamt uit het jaar 1898 en daarna verschenen er nog 35 verfilmingen, en dan zijn de tekenfilm en mini-series niet meegerekend. Het merendeel van deze films volgt het basis verhaal van de 3 musketiers, maar er zijn uitzonderingen. The Man in the iron Mask is eigenlijk ook een verhaal waar de 3 musketiers een grote rol spelen en de meeste bizarre musketier film die ik ooit heb gezien was 'The Musketeer' in de stijl van een Hong Kong film met veel stunts en kung fu gevechten.

Paul W.S. Anderson heeft dit aloude verhaal nu ook verfilmd, deze regisseur is vooral bekend door zijn Resident Evil films en andere game verfilmingen. Deze keer heeft hij zich laten inspireren door het zogenaamde Steampunk. Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was, maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid.

Het ziet er interessant uit in de trailer, en de actie knalt ervan af....ik heb veel films van Anderson gezien en ook al krijgen ze vaak niet al te goede kritieken, vermaak ik me toch met zijn films. De combinatie musketiers en steampunk kan nog best heel leuk uitpakken, maar het gevaar ligt ook wel op de loer dat het te veel wordt en over the top gaat.

Wederom zal ook deze film in 3D uitgebracht worden, maar ik verkies toch het oude vertrouwde 2D. The Three Musketeers zal eind oktober / begin november in de bioscopen verschijnen, bekijk hieronder alvast de trailer!

Apollo 18

In 1999 hadden 2 studenten in Amerika het onmogelijke bereikt, ze hadden met een budget van 22.000 dollar een nep documentaire gemaakt over de legende van de Blair Witch. Het onmogelijke in dit verhaal is dat de viral campagne die een jaar voordat de film uitgebracht werd, inwoners van Amerika deed geloven dat dit daadwerkelijk een waar gebeurd verhaal was. Door deze campagne van nieuwsberichten, documentaires en krantenartikelen ging het publiek massaal naar de bioscoop. De omzet: 250 miljoen dollar.

Nu zijn er in de geschiedenis van film al wel eerder van deze 'Mockumentaries' gemaakt zoals Spinal Tap in 1984 of The Office, maar The Blair Witch Project was de eerste waarvan de kijker dacht dat het weleens echt waar kon zijn.

We hebben de afgelopen 3 jaar al een aantal van deze films gehad zoals de Paranormal Activity films en Catfish. Allemaal low budget films die een grote impact hebben gemaakt dus vanzelfsprekend komen er andere varianten.. nu komt er dan ook een mockumentary in de vorm van een ruimtemissie van de Apollo 18.

Officieel was de Apollo 17  de laatste bemande vlucht naar de maan, dit was op 17 december 1972. Maar een jaar later, in december 1973, werden 2 Amerikaanse astronauten op een geheime missie gestuurd naar de maan in opdracht van het ministerie van Defensie. De beelden die je in deze film ziet zijn de opnames die de 2 astronauten hebben gemaakt van hun reis en het verloop van de missie op de maan. NASA ontkent alles, maar insiders zeggen dat dit de echte reden is waarom we nooit meer zijn teruggegaan naar de maan.

Je houdt ervan of je haat het, deze films kennen geen gulden middenweg. Sommige bestempelen het als saai, er gebeurt vaak weinig tot niks maar anderen (zoals ik) vinden dat juist weer tergend spannend en worden helemaal in het verhaal meegetrokken. Deze keer is de setting nog een extra spanning, want waar moet je naar toe? je kan niet vluchten, je zit vast in je capsule en zuurstof is schaars.....een leuke en andere invalshoek van dit soort films, ik hou ervan en zal deze film zeker gaan zien. Apollo 18 gaat vanaf 15 september draaien in de bioscoop.

Bekijk hieronder de trailer



maandag 8 augustus 2011

Contagion

We horen steeds vaker in het nieuws dat grote groepen mensen besmet raken met een virus, al dan niet dodelijk. De gekke koeien ziekte, vogelpest, veteranen ziekte en de mexicaanse griep, waar we nog niet zo lang geleden mee te maken hebben gehad, zijn daar een aantal bekende voorbeelden van.

In films hebben we ook al een aantal keren gezien wat er zou kunnen gebeuren als zo'n virus uitbreekt. De bekendste film in dat onderwerp is Outbreak uit 1995 met Dustin Hoffman in de hoofdrol. Hier stond een gemuteerde variant van het Ebola virus centraal. Vaak is een uitbraak van een zeer gevaarlijk virus ook de reden dat mensen in zombies veranderen in horrorfilms.

Contagion gaat over een uitbraak van een virus waar je na besmetting nog maar een paar dagen te leven hebt. De verspreiding van het virus gaat razendsnel en de hele medische wereld is met een race tegen de klok bezig om een medicijn te vinden. De paniek die wereldwijd onstaat verspreid zich nog sneller dan het virus.

De trailer is veelbelovend en de film zit vol met grote namen zoals Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow en Laurence Fishburn. De film wordt geregisseerd door David Cronenberg (Eastern promises, the Fly)

Bekijk hieronder de trailer!



Falling Skies seizoen 1

Een serie geproduceerd door Steven Spielberg...moet wel goed zijn zou je denken, maar is dat ook zo?

Falling Skies gaat over een groep mensen die proberen te overleven na een invasie van buitenaardse wezens. Centraal staat Tom Mason (Noah Wyle), een geschiedenis leraar die gespecialiseerd is in militaire tactieken. De vrouw van Tom is omgekomen bij de aanval en hij blijft achter met zijn 3 zonen, waarvan de middelste is gevangen genomen door de Aliens.

Onder de leiding van commandant Weaver (Will Patton) biedt de groep dapper weerstand tegen de aanvallen van de aliens, ondertussen proberen ze erachter te komen waarom ze op aarde zijn gekomen en hoe ze de aliens het best kunnen uitschakelen. De dreiging van de aliens is niet het enige waar de groep mee te maken krijgt, ook interne conflicten en andere mensen van buitenaf die kwaad in de zin hebben zijn een aantal dingen die deze groep overlevenden tegen komen.

Is de serie goed? ja en nee, de serie begint erg sterk maar zakt daarna een beetje in. Onlogische handelingen van de karakters en te langdradige momenten, te weinig aliens en totaal geen spanning deden het bijna de das om maar op de helft van het seizoen kwam daar gelukkig verbetering in. De serie heeft zichzelf opgepakt en na de laatste aflevering gezien te hebben ben ik toch erg benieuwd naar seizoen 2 maar ik hoop dat de makers hebben geleerd van de paar fouten in het begin.

De aliens zijn er in verschillende vormen, de zogenaamde Scitters zijn groene spinachtige wezens en de Mechs zijn vrijwel onverwoestbare machines met wapens waar je U tegen zegt. Later in de serie hebben ze nog een paar verrassingen in petto maar daar zal ik verder niet over uitweiden. De scitters zien er overtuigend uit maar dat kan ik van de mechs niet zeggen, de mechs zijn net iets te glimmend en uit de computer gerold waardoor ze een beetje nep overkomen. De sets zien er wel erg goed uit met genoeg verwoesting rondom zodat je echt gelooft dat de wereld in puin ligt.

Na een goeie start en middelmatig middenstuk heeft de serie zich opgepakt en is het toch een redelijk toffe serie geworden, niet geweldig maar goed genoeg om te blijven volgen. Dit najaar zal de serie als het goed is bij RTL5 te zien zijn.

Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen.

zondag 7 augustus 2011

Net gezien: Super 8

Tegenwoordig zijn de blockbusters groter dan groot, met verbluffende CGI effecten en massale vechtscenes waardoor je helemaal weggeblazen wordt. Het merendeel van die films mist alleen iets....een hart en een ziel.

Steven Spielberg is een meester in het maken van films met een hart en een ziel, E.T., Close Encounters of the Third Kind, The Goonies zijn allemaal voorbeelden van films waar je betrokken raakt bij de hoofdpersonen, je leeft met ze mee en ondertussen wordt je getrakteerd op een avontuur van formaat.

Zo ook J.J. Abrams, in mijn ogen heeft hij nog geen slechte film of serie gemaakt...ok, Lost werd op een bepaald moment te vaag en had een zeer teleurstellend einde, maar de serie was wel spannend. Toe ik hoorde dat deze 2 meesters de handen in elkaar hadden geslagen om een film te maken die een ode geeft aan de jaren 80 avonturen/SF films werd ik erg nieuwsgierig. Het project was lange tijd in mysterie gehuld, niets werd vrijgegeven en de geruchten circuleerde op het internet. Wat is Super 8? Waar gaat het over? Toen de eerste teaser trailer uitkwam werd de nieuwsgierigheid alleen nog maar groter...wat zit er toch in die trein? en na het zien van de trailer wist ik het zeker, deze film moet ik zien en wordt geheid een hit!

Super 8 gaat over een groep vrienden die een zombiefilm aan het maken zijn, de filmtitel slaat dan ook op de camera die gebruikt wordt bij het maken van de zombiefilm. Tijdens een nacht opname op een station net buiten het dorp ontspoort een vrachttrein, de kinderen ontsnappen ternauwernood. Na de treincrash gebeuren er steeds meer mysterieuze dingen in het dorp, mensen verdwijnen, apparatuur verdwijnt en het leger schijnt er meer van te weten en neemt langzaam het dorp over. Ondertussen gaat de vriendenclub op onderzoek uit en komen steeds meer te weten over datgene het leger angstvallig geheim probeert te houden.

De film is een geweldig avontuur zoals je ze de laatste tijd nog maar weinig tegenkomt. Alles klopt en de spanning wordt geweldig opgebouwd. De kinderen zijn allemaal perfect gecast en het ontbreken van grote namen is absoluut geen gemis. De effecten zijn  geweldig, de treincrash in het begin van de film wordt spectaculair in beeld gebracht en beetje bij beetje krijg je steeds meer te zien van het monster, wat de spanning alleen nog maar opvoert, na een uur film weet je pas hoe het monster er uitziet en dat zie je niet zoveel meer in de 'monster' films van tegenwoordig.

Dit is echt een aanrader, een ode aan de avonturenfilms van de jaren 80 en voor mij DE film van dit jaar.

bekijk hieronder de trailer!