maandag 15 augustus 2011

Covert Affairs - Seizoen 1

In Nederland is de serie Covert Affairs vorige week van start gegaan op RTL4 en vanavond zal de tweede aflevering worden uitgezonden om 22.25. In Amerika zijn ze al bijna klaar met seizoen 2.

De serie doet een heel klein beetje denken aan Alias, de fantastische serie van J.J. Abrams. Een heel klein beetje maar want hetgeen wat Alias nu zo spannend en goed maakte mist deze serie helaas. Covert Affairs is niet slecht, maar soms hebben de schrijvers het zichzelf iets te makkelijk gemaakt, als de hoofdpersonen echt in de knel komen en er geen uitweg lijkt, worden ze heel simpel uit de missie gehaald door een collega, het wordt nooit echt spannend.

Dat wil niet zeggen dat de serie niet lekker wegkijkt,  de afleveringen worden naarmate van tijd wel iets beter maar ik mis toch de cliffhangers en de spanning om echt te kunnen zeggen dat deze serie geweldig is.

De serie draait om Amy Walker (Piper Perabo; Coyote Ugly). Amy wordt 2 maanden voordat ze haar CIA trainig heeft afgerond al ingezet als agente. Ze wordt bijgestaan door de blinde IT-er Auggie Anderson (Christopher Gorham; Ugly Betty) die haar steun en toeverlaat wordt binnen de CIA. Ze komt er al snel achter dat het er heftig aan toegaat en ze heeft vaak moeite met de orders die ze krijgt die tegen haar gevoel ingaan. Het dubbelleven wat ze heeft is ook zwaarder dan dat ze had verwacht, niemand mag weten dat ze CIA agente is en haar familie denkt dan ook dat ze in een museum werkt. Voordat Amy bij de CIA terecht kwam had ze een korststondige maar heftige relatie met Ben Mercer (Eion Bailey; Band of Brothers). Van de een op de andere dag is Ben spoorloos en laat haar achter met een briefje dat het hem spijt. Dit zit Amy nog steeds erg dwars maar wat ze niet weet is dat Ben ook een verleden heeft bij de CIA...

Het sterkste van deze serie is toch wel de cast, dit zijn allemaal bekende gezichten van andere series zoals Heroes, Ugly Betty, 24, CSI:New York, House en the O.C. De laatste paar afleveringen komen in de richting van wat je verwacht van een serie over geheim agenten en er komen wat meer intriges en smerige spelletjes aan het licht, er is zelfs een redelijke cliffhanger bij de laatste aflevering alleen het is het allemaal net niet...desalniettemin ga ik wel verder kijken en hopelijk wordt het 2e seizoen net iets pittiger want anders ben ik bang dat de serie mij niet kan vasthouden als kijker.

Vanavond dus op RTL4 om 22.25, aflevering 2 van Covert Affairs.

Bekijk hieronder de trailer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten