maandag 1 augustus 2011

Rise of the Planet of the Apes

In 1968 kwamen voor het eerste in aanraking met de apen uit ''Planet of the Apes'' met in de hoofdrol Charlton Heston. De film kreeg 4 vervolgen, een tv-serie en in 2001 een remake van het eerste deel geregisseerd door Tim Burton en in de hoofdrol Mark Wahlberg. Deze film werd verguist in de media, maar ik vond hem wel aardig, de apen zagen er tof uit, een beetje in de stijl nog van de eerdere films en daardoor een soort van ode aan het origineel, het is misschien niet de beste film van Burton, maar slecht was ie ook niet!

We weten dus wel hoe het zit met het verhaal van ''the planet of the apes'', en de basis van de nieuwe film is eigenlijk min of meer een remake van de vierde film in de serie ''Conquest of the Planet of the Apes'', maar hij past niet in het universum van de eerdere delen. Rise of the Planet of the Apes dient dus als een nieuwe start voor meerdere vervolgen. Rise is dus eigenlijk een Reboot/Remake/Prequel...volgt u het nog?

De effecten zijn revolutionair, de CGI aap ''Ceasar'' is zeer indrukwekkend en de emoties zijn goed te zien in zijn gezicht. Sommige scenes in de trailer doen mij nog wel een beetje te ''CGI'' aan, maar dat is hopelijk in de post-productie goed gekomen.

De wetenschapper Will Rodman (James Franco) gebruikt test apen om een geneesmiddel tegen Alzheimer te ontwikkelen. Wanneer de aap Ceasar (motion captured door Andy Serkis) bovengemiddelde intelligentie begint te vertonen neemt Will de aap mee naar huis om hem te beschermen van zijn werkgever, met desastreuze gevolgen...

bekijk hieronder de trailer plus nog een teaser van Comic Con met flink wat ''Damned Dirty Ape'' Actie! Vanaf 18 augustus in de bioscoop.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten