woensdag 3 augustus 2011

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Iedereen kent Sherlock Holmes, een wat oudere privé detective met een lange jas, hoedje en een pijp die samen met zijn goede vriend Dr. Watson mysterieuze zaken probeert op te lossen.

Er zijn heel wat boeken, films en tv-series uitgekomen in de loop der tijd en ieder had dezelfde basis aangehouden van de persoon Holmes. Tot Guy Ritchie in 2009 met zijn versie kwam, Sherlock Holmes was geen oude man meer, maar een jongere, rebelse man met een voorliefde voor vuistgevechten. Dr. Watson was ook een stoerder persoon geworden in de vorm van een ex-militair. Het stoffige imago van de privé detective was niet terug te vinden in deze film die vol zat met actie, humor en special effects. Het typische stijltje van Guy Ritchie zorgde voor een film die ondanks zijn setting in Victoriaans London, toch erg modern aanvoelde. De film was dan ook een groot succes en aan het einde van de film zagen we al wie zijn rivaal zou worden in het eventuele vervolg...Professor Moriarty.

Wederom wordt de film geregisseerd door Guy Ritchie en spelen Robert Downey Jr. en Jude Law weer respectievelijk Holmes en Watson. De film begint een jaar na de eerste film, waar Holmes en Watson de strijd aan gaan met hun Aartsrivaal Professor Moriarty, een crimineel meesterbrein dat groot Britannie wil verwoesten. Met hulp van de oudere, en net zo geniale broer van Holmes, Mycroft Holmes (Stephen fry) en een  Roemeense dame genaamd Sim (Noomi Rapace) gaan ze proberen Moriarty tegen te houden.

De film wordt rond de kerstdagen verwacht in de Nederlandse bioscopen.

bekijk hieronder de trailer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten