dinsdag 2 augustus 2011

Don't be afraid of the dark

Horror films worden de laatste tijd echt de grond uitgestampt, en dan zijn de meeste ook nog erg slecht, Vervolgen op Horror films lopen meestal ook uit in de tientallen (Nightmare on Elm street, Friday the 13th, Halloween) en de kwaliteit gaat bij elk vervolg ook vaak naar beneden. Voordat Saw in de bioscoop kwam was het horror genre een beetje in een vergeethoekje gekomen bij het grote publiek, maar toen Saw een overweldigend succes bleek, kwamen daar ook weer (6) vervolgen op plus een aantal remakes van de klassiekers van weleer.

Het horror-genre zit weer in de lift, en dat zie je door de vele films die tegenwoordig in de cult-sector uitkomen. Maar wat is nu een goeie horror film? Dat is voor iedereen anders maar voor mij is dat vooral de angst voor het onbekende, iets wat niet meteen in het beeld verschijnt, je moet het voelen, die spanning die je hart sneller doet pompen. Paranormal Activity was een heel goed voorbeeld wat voor mij een echte horror film is, pure angst en dat ook nog met een extreem laag budget. De saw en Hostel films vind ik geen horror, die zijn gewoon smerig, maar eng? nee...Slasher films zijn meestal zelfs lachwekkend omdat de slachtoffers zo ongelofelijk dom zijn, je leeft niet met ze mee en dan hoop je eigenlijk alleen maar dat ze snel worden vermoord door het monster/moordenaar in kwestie.

Maar soms komt er een goed geproduceerde horror film voorbij, kijk naar Drag Me to Hell van Sam Raimi of Insidious die pas nog in de bioscoop draaide. In September komt het door Guillermo Del Toro geproduceerde "Don't be afraid of the Dark" uit, een remake van de gelijknamige TV-film uit 1973. Ja, het is alweer een remake, maar als Guillermo Del Toro aan het roer staat kun je er zeker van zijn dat het een zeer goeie keus is, de man is een genie en heeft al veel vette films op zijn naam staan (Pan's labyrinth, hellboy, El Orfenato, the Devil's Backbone en Blade 2).

Als het jonge meisje Sally (Bailee Madison) bij haar vader (Guy Pierce) en zijn nieuwe vriendin (Katie Holmes) moet gaan wonen, ontdekt ze al snel dat er enge en afschuwelijke wezens in de kelder van het huis verblijven. Sally is eerst erg nieuwsgierig en zoekt het onbekende op, maar al snel blijken ze zeer kwaadaardig en proberen haar te ontvoeren om Sally zo één van hun te maken....maar haar vader gelooft haar niet.

De trailer ziet er spooky uit, de monstertjes kunnen niet tegen fel licht en dat deed me gelijk weer aan Gremlins denken. De effecten zien er goed uit en aan schrikeffecten en sfeer ontbreekt het niet. De film gaat 8 september in prèmiere. Bekijk hieronder de trailer, en laat het licht aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten