maandag 15 augustus 2011

Net gezien: Superheroes

Met films als Kick-Ass en Super kregen we superhelden te zien die eigenlijk gewone mensen zonder speciale krachten waren. Maar er bestaan dus echt mensen die een pakje aantrekken en de straat op gaan om op hun manier criminaliteit te bestrijden.

HBO heeft een documentaire gemaakt over deze mensen. Schijnbaar zijn er meer dan 300 van deze zogenaamde superhelden. Toen ik deze documentaire aan het kijken was bekroop me soms het gevoel dat ik voor de gek gehouden werd. Sommige van deze types zijn zo raar dat het bijna niet waar kan zijn, anderen zijn wat serieuzer (zover dat kan) en hebben een normale baan als leraar of verpleger naast hun superhelden carrière.

Zo hebben we Master Legend, een man die beweert superkrachten en supersnelheid te hebben. Hij is de leider van the team Justice, een groep van 5 superhelden. In zijn justice Autobus heeft hij van alles liggen om de mensheid te helpen bijvoorbeeld een airco want stel je voor dat iemand zonder komt te zitten. Master Legend drinkt vooral vaak een biertje want al dat superhelden gedoe maakt een held dorstig. En zo zijn er nog veel meer, en iedereen is serieus in wat hij of zij doet. Het is erg lachwekkend maar deze mensen proberen op hun manier de maatschappij te helpen, en ze doen ook veel goed, mensen die aangereden worden helpen ze met eerste hulp of zwervers wat te eten geven en een praatje maken. Die kleine dingen zijn natuurlijk geweldig en ook nodig...maar heb je daar een pakje voor nodig? Deze mensen vinden van wel, maar ik ben bang dat ze ooit de verkeerde tegen komen en gewoon voor hun kop worden geschoten. Die angst wordt ook uitgesproken door een politie woordvoerster en Stan Lee, de bedenker van striphelden als Spiderman en X-Men.

De documentaire begint erg sterk, maar zwakt wat af in het midden maar blijft interessant...het gevoel dat ik voor de gek wordt gehouden als kijker blijft de hele tijd wel aanwezig maar de onderliggende gedachte die deze film uitdraagt is dat we als normale mensen ook superhelden kunnen zijn door anderen te helpen....dit is een hele extreme manier maar ze doen het op hun manier, en dat is mooi...ook al is het soms erg lachwekkend en idioot ;) en natuurlijk kan dit alleen maar in Amerika, het land van onbegrensde mogelijkheden...

Bekijk hieronder de trailer van deze Documentaire

Geen opmerkingen:

Een reactie posten