dinsdag 9 augustus 2011

The Three Musketeers


Het verhaal van de 3 musketiers bestaat al sinds 1844 toen het voor het eerst in boekvorm verscheen. Het bekende verhaal van  Aramis, Athos en Porthos samen met D'artagnan is grotendeels gebaseerd op waar gebeurde feiten van diverse musketiers in de 17e eeuw.

Naast de boeken is het verhaal ook al meerdere malen verfilmd, de oudste stamt uit het jaar 1898 en daarna verschenen er nog 35 verfilmingen, en dan zijn de tekenfilm en mini-series niet meegerekend. Het merendeel van deze films volgt het basis verhaal van de 3 musketiers, maar er zijn uitzonderingen. The Man in the iron Mask is eigenlijk ook een verhaal waar de 3 musketiers een grote rol spelen en de meeste bizarre musketier film die ik ooit heb gezien was 'The Musketeer' in de stijl van een Hong Kong film met veel stunts en kung fu gevechten.

Paul W.S. Anderson heeft dit aloude verhaal nu ook verfilmd, deze regisseur is vooral bekend door zijn Resident Evil films en andere game verfilmingen. Deze keer heeft hij zich laten inspireren door het zogenaamde Steampunk. Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was, maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid.

Het ziet er interessant uit in de trailer, en de actie knalt ervan af....ik heb veel films van Anderson gezien en ook al krijgen ze vaak niet al te goede kritieken, vermaak ik me toch met zijn films. De combinatie musketiers en steampunk kan nog best heel leuk uitpakken, maar het gevaar ligt ook wel op de loer dat het te veel wordt en over the top gaat.

Wederom zal ook deze film in 3D uitgebracht worden, maar ik verkies toch het oude vertrouwde 2D. The Three Musketeers zal eind oktober / begin november in de bioscopen verschijnen, bekijk hieronder alvast de trailer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten