maandag 1 augustus 2011

Shaolin

Vanaf het moment dat ik voor het eerst "Rumble in the Bronx" zag van jackie Chan, ben ik weg van Kung Fu films en dan vooral die van Jackie Chan. Het feit dat hij al zijn stunts zelf doet, de geweldig gechoreografeerde vechtscenes en de humor in zijn films spraken mij erg aan. Jackie is nu al ruim de 50 gepasseerd, door al zijn botbreuken en verwondingen is hij niet meer in staat om zware vechtscenes of stunts uit te voeren. Hij heeft daarom ook besloten om minder vechtfilms te maken en wat meer serieuze films te maken, op een aantal uitzonderingen na. We zagen hem bijvoorbeeld al in de remake van the Karate Kid, en we zien hem vaker in een supporting rol met een kleine vechtscene hier en daar en voor de comic relief.

Zo ook in de nieuwe film "Shaolin" met Andy Lau (Internal Affairs) en Nicholas Tse (Shaolin Soccer) in de hoofdrol. De film gaat over generaal Hao Jie (Lau) die onder het commando van een 'Warlord' vecht voor meer macht, de Shaolin Monniken ruimen na een veldslag de rotzooi op en verzorgen de gewonden terwijl ze proberen de onschuldige omstanders te beschermen. Wanneer Hao wordt verraden door  generaal Cao Man (Tse) is hij gedwongen te vluchten en zich schuil te houden bij diezelfde monniken (en Jackie Chan). Als hij zijn rust heeft gevonden raakt hij meer en meer betrokken bij de levensstijl van de Shaolin Monniken, maar Generaal Cao Man is niet ver weg en de oorlog bereikt al gauw de tempel waar het leger in aanraking komt met de zwaar getrainde monniken en een vechtstijl die ze nog nooit hebben gezien....het onverslaanbare Shaolin Kung Fu!

De filmindustrie in Hong Kong heeft de laatste tijd laten zien dat ze steeds dichter bij de kwaliteit van een hollywood productie komen qua beeld en special effects, het acteerwerk is ook stukken beter. De vechtscenes zijn nog steeds de grote aantrekkingskracht van deze films en door actiefilms zoals the matrix heeft het ook een groot westers publiek aangetrokken. In de trailer zie je ook een aantal scenes waar zogenaamde 'wires' zijn gebruikt zodat het lijkt dat de acteur in de lucht blijft zweven, soms wordt dat een beetje overdone, maar hier ziet het er wat 'natuurlijker' uit.

Deze film zal ongetwijfeld niet in Nederland in de bioscoop gaan draaien, maar hopelijk zal hij wel uitkomen op DVD en Blu-Ray, wanneer is niet bekend.

Bekijk hieronder de trailer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten