maandag 29 augustus 2011

The Woman in Black

De vakantie zit er weer op, na een geweldig lowlands weekend en de wat mindere jetlag die ik daar aan over heb gehouden is alles weer voorbij. Het gewone leven begint weer.

Voor Daniel Radcliffe is er ook een periode voorbij, de periode van Harry Potter. Nu begint voor hem de moeilijke tocht om dat personage van zich af te schudden. Hij heeft al naam gemaakt op het toneel, maar het grote publiek ziet hem toch nog steeds als die kleine tovenaarsleerling. Misschien dat deze film daar verandering in gaat brengen maar na het zien van de trailer heb ik toch nog steeds dat 'Harry Potter' gevoel.

The Woman in Black begon als een boek in 1983, geschreven door Susan Hill. Er werd al snel een theaterstuk van geproduceerd en in 1989 werd er een TV-film van gemaakt, tevens zijn er 2 hoorspelen geweest op de radio. Nu komt er dus een big budget griezelfilm van dit verhaal in de bioscoop.

Een jonge advocaat, Arthur Kipps (Radcliffe) krijgt de opdracht om naar een afgelegen dorp te reizen en daar de papieren van een overleden client te controleren. Terwijl hij helemaal alleen werkt in het grote verlaten huis begint Kipps langzaam allerlei tragische geheimen te ontdekken. Zijn angst en nieuwschierigheid wordt groter naarmate hij steeds meer de gedaante van een vrouw gekleed in het zwart gaat zien. De plaatselijke bevolking houdt de lippen stijf op elkaar en zo wordt Kipps gedwongen om in zijn eentje de ware identiteit van de vrouw in het zwart te ontrafelen. Deze zoektocht is het begin van een race tegen de klok als hij erachter komt wat het doel van de vrouw in het zwart is.

Ondanks het Harry Potter gevoel heb ik toch grote verwachtingen van deze film, de setting en sfeer deden me een beetje denken aan een ander geweldig spookverhaal 'The Others' uit 2001 met Nicole Kidman. Ik hoop echt dat de film de spanning kan vasthouden en niet vervalt in goedkope schrikeffecten en een mager einde wat we al teveel zien in de nieuwe generatie spookverhalen. De trailer doet zijn werk in ieder geval goed, dit smaakt naar meer...lichten uit, een kaarsje aan...laat de geesten maar komen.

bekijk hieronder de trailer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten