woensdag 3 augustus 2011

Mission Impossible: Ghost protocol

Dit wordt alweer de vierde Mission impossible film en het begint een franchise te worden die steeds maar beter en succescoller wordt. Ik zie deze franchise nog wel de status krijgen net als dat van de Bond films.

Tot nu toe is elk deel geregisseerd door iemand anders, wat dan ook goed te zien is in de stijl van de film. De eerste film uit 1996 werd geregisseerd door Brain De Palma, de film zag er zeer stijlvol uit maar het verhaal was zo ingewikkeld dat je soms echt even moest nadenken hoe het nu ook al weer in elkaar stak. John Woo maakte de tweede film, door het gebruik van slowmotion in de actiescenes en de welbekende witte duif drukte Woo zijn stempel op de franchise...alleen het merendeel van de film was gewoonweg saai, er gebeurde in het middenstuk te weinig maar desondanks was het een groot succes.

Het derde en, tot nu toe, beste deel werd geregisseerd door J.J. Abrams (lost). De film had een sterke verhaallijn, een ontzettend goeie cast, vette actie en bleef de gehele tijd boeien en daarom is nu het vierde deel ook geschreven en geproduceerd door J.J. Abrams en geregisseerd door Brad Bird. Opmerkelijk is dat dit Bird's eerste live action film is, hij is namelijk bekend van zijn Disney en Pixar films dus ik ben erg benieuwd wat hij ervan gaat maken. De trailer doet in ieder geval vermoeden dat het qua spektakel en aktie wel goed zit.

In dit vierde deel wordt het Kremlin opgeblazen door terroristen, er wordt door de Amerikaanse overheid een Black Ops Missie ingesteld, het zogenaamde Ghost Protocol, en neemt afstand van het gehele IMF team, het plan is dat Ethan Hunt (Cruise) en zijn team openlijk de schuld krijgen van de aanslag, en dat ze dan volgens plan kunnen ontsnappen om in het diepste geheim zonder restricties hun operatie te kunnen uitvoeren. Ethan wordt wel van te voren gewaarschuwd dat als een van zijn teamleden wordt gepakt tijdens hun missie, hij of zij terecht komt te staan als een terrorist die het doel had een nucleaire oorlog te starten. Ethan Hunt is zo gedwongen om samen te werken met ex-IMF agent Brandt (Jeremy Renner) die nog meer weet van Hunt en zijn verleden dan Ethan Hunt zelf.

Aan mooie landschap shots geen gebrek want de film is opgenomen in Vancouver, Praag, Moskou, Mumbai en Dubai. Als ze het stijltje aanhouden van de derde film mogen er van mij nog wel 4 Mission Impossible films gemaakt worden. De film wordt in december verwacht, bekijk hier alvast de trailer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten