maandag 8 augustus 2011

Falling Skies seizoen 1

Een serie geproduceerd door Steven Spielberg...moet wel goed zijn zou je denken, maar is dat ook zo?

Falling Skies gaat over een groep mensen die proberen te overleven na een invasie van buitenaardse wezens. Centraal staat Tom Mason (Noah Wyle), een geschiedenis leraar die gespecialiseerd is in militaire tactieken. De vrouw van Tom is omgekomen bij de aanval en hij blijft achter met zijn 3 zonen, waarvan de middelste is gevangen genomen door de Aliens.

Onder de leiding van commandant Weaver (Will Patton) biedt de groep dapper weerstand tegen de aanvallen van de aliens, ondertussen proberen ze erachter te komen waarom ze op aarde zijn gekomen en hoe ze de aliens het best kunnen uitschakelen. De dreiging van de aliens is niet het enige waar de groep mee te maken krijgt, ook interne conflicten en andere mensen van buitenaf die kwaad in de zin hebben zijn een aantal dingen die deze groep overlevenden tegen komen.

Is de serie goed? ja en nee, de serie begint erg sterk maar zakt daarna een beetje in. Onlogische handelingen van de karakters en te langdradige momenten, te weinig aliens en totaal geen spanning deden het bijna de das om maar op de helft van het seizoen kwam daar gelukkig verbetering in. De serie heeft zichzelf opgepakt en na de laatste aflevering gezien te hebben ben ik toch erg benieuwd naar seizoen 2 maar ik hoop dat de makers hebben geleerd van de paar fouten in het begin.

De aliens zijn er in verschillende vormen, de zogenaamde Scitters zijn groene spinachtige wezens en de Mechs zijn vrijwel onverwoestbare machines met wapens waar je U tegen zegt. Later in de serie hebben ze nog een paar verrassingen in petto maar daar zal ik verder niet over uitweiden. De scitters zien er overtuigend uit maar dat kan ik van de mechs niet zeggen, de mechs zijn net iets te glimmend en uit de computer gerold waardoor ze een beetje nep overkomen. De sets zien er wel erg goed uit met genoeg verwoesting rondom zodat je echt gelooft dat de wereld in puin ligt.

Na een goeie start en middelmatig middenstuk heeft de serie zich opgepakt en is het toch een redelijk toffe serie geworden, niet geweldig maar goed genoeg om te blijven volgen. Dit najaar zal de serie als het goed is bij RTL5 te zien zijn.

Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten