maandag 8 augustus 2011

Contagion

We horen steeds vaker in het nieuws dat grote groepen mensen besmet raken met een virus, al dan niet dodelijk. De gekke koeien ziekte, vogelpest, veteranen ziekte en de mexicaanse griep, waar we nog niet zo lang geleden mee te maken hebben gehad, zijn daar een aantal bekende voorbeelden van.

In films hebben we ook al een aantal keren gezien wat er zou kunnen gebeuren als zo'n virus uitbreekt. De bekendste film in dat onderwerp is Outbreak uit 1995 met Dustin Hoffman in de hoofdrol. Hier stond een gemuteerde variant van het Ebola virus centraal. Vaak is een uitbraak van een zeer gevaarlijk virus ook de reden dat mensen in zombies veranderen in horrorfilms.

Contagion gaat over een uitbraak van een virus waar je na besmetting nog maar een paar dagen te leven hebt. De verspreiding van het virus gaat razendsnel en de hele medische wereld is met een race tegen de klok bezig om een medicijn te vinden. De paniek die wereldwijd onstaat verspreid zich nog sneller dan het virus.

De trailer is veelbelovend en de film zit vol met grote namen zoals Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow en Laurence Fishburn. De film wordt geregisseerd door David Cronenberg (Eastern promises, the Fly)

Bekijk hieronder de trailer!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten