zaterdag 13 augustus 2011

The Muppets

De Muppet Show is legendarisch, dit was een programma wat geschikt was voor volwassenen en kinderen. De Muppet Show zat vol met hilarische muziekstukken, parodieën, bekende artiesten en filmsterren. De films van de Muppets waren nog beter, The Muppets take Manhatten, The Muppet Christmas Carol en nog veel meer.

De Muppets zijn een creatie van Jim Henson en dankzij Sesamstraat en de muppetshow wereldberoemd geworden. Ieder week keken er wereldwijd 235 miljoen mensen naar de Muppet Show, een groot succes en dan te bedenken dat Jim Henson in eerste instantie de serie niet eens verkocht kreeg in Amerika. Uiteindelijk werd de serie geproduceerd in Engeland.

De Muppets (op enkele, bijvoorbeeld die in Sesamstraat voorkomen na) zijn sinds april 2004 eigendom van The Walt Disney Company, die ze van The Jim Henson Company heeft overgenomen. Disney heeft speciaal de "Muppets Holding Company" (sinds 2006, "The Muppets Studio") opgericht om het beheer uit te voeren.

Helaas horen we al een tijdje niks van de Muppets, alleen nog via Sesamstraat waar Kermit nog wel eens opduikt. Maar gelukkig is daar nu een nieuwe film, de eerste weer sinds 2005.

Walter is de grootste Muppet fan die er is, als hij samen met zijn vrienden Gary (Jason Segel) en Mary (Amy Adams) op vakantie is, komen ze erachter dat een oliemagnaat Tex Richman (Chris Cooper) het oude Muppet theater wil slopen om daar te boren voor olie. Om dit te voorkomen zijn de vrienden van plan het grootste TV evenement op te zetten van de Muppets, om zo 10 miljoen dollar op te halen en het theater te redden. Maar om dit te kunnen realiseren moeten ze wel, met hulp van Kermit, alle Muppets zien te vinden, deze zijn allemaal hun eigen weg gegaan. Fozzie treed op samen met The Moopets in Las Vegas, Miss Piggy werkt in de modeindustrie voor grote maten in Parijs, Animal zit in een Anger Management kliniek in Santa Barbara en Gonzo heeft een loodgietersbedrijf.

In November moet de film in de bioscoop gaan draaien, grote namen schijnen in de film een cameo te hebben maar deze worden angstvallig geheim gehouden. Ik weet zeker dat dit weer een feest van herkenning wordt, de typische humor, de muzikale parodieën en de geweldige cameo's zorgen voor een geweldige Muppetfilm...it's time to play the music, it's time to light the lights, it's time to meet the muppets.

Bekijk hieronder de trailer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten