donderdag 4 augustus 2011

Game of Thrones - Seizoen 1

HBO is een Amerikaanse zender vergelijkbaar met Canal+, waar je dus voor moet betalen, maar daardoor staan ze wel garant voor hoogstaande kwalitatieve series zoals True Blood, The Wire, The Sopranos, OZ, Flight of the Conchords, Band of Brothers en nog vele anderen. Stuk voor stuk series die meer dan het kijken waard zijn.

De nieuwste kijkcijfer hit van HBO is de middeleeuwse fantasy serie "Game of Thrones", gebaseerd op de boekenreeks "A song of Ice and Fire" van George R.R. Martin. Het eerste seizoen is ook het eerste boek in de reeks van tot nu toe 5 boeken (het worden er in totaal 7). De serie was een gigantisch succes in Amerika met meer dan 4,3 miljoen kijkers alleen al bij de eerste aflevering, en dat is voor een nieuwe serie heel erg veel. Game of Thrones krijgt op IMDB dan ook een gemiddeld cijfer van 9,5, wat niet vaak voorkomt! Na de eerste aflevering werd er ook al gelijk bekend gemaakt dat het 2e seizoen er zeker ging komen.

Game of Thrones gaat over het wel en wee van 7 verschillende families in het land Westeros. De drie belangrijkste families zijn de familie Stark, Lannister en Baratheon. Robert Baratheon, Koning van Westeros, vraagt aan zijn oude vriend Eddard, Lord Stark, om hem bij te staan als Hand of the King, zijn rechterhand als het ware. Stark is door een informant gewaarschuwd dat de vorige Hand is omgebracht en hij accepteert het aanbod van Koning Robert om zo in het diepste geheim op onderzoek uit te gaan. Ondertussen is de Koningin van de Lannisters bezig met een plan om de macht van de koning over te nemen. Aan de andere kant van de oceaan is een andere familie, de Targaryens, ook bezig met het claimen van de troon. De frictie die ontstaat bij deze families en bij de families Greyjoy, Tully, Arryn en Tyrell lijdt tot een grootse oorlog. Maar wat ze niet weten, is dat achter een muur die 8000 jaar geleden neergezet is om ze te beschermen, een groot kwaad herrijst waarvan ze dachten dat die 1000 jaar geleden al uitgestorven was...

De eerste paar afleveringen knallen er gelijk goed in, je moet wel goed opletten want doordat er veel karakters zijn, gebeurt er ook heel veel per aflevering. De serie ziet er waanzinnig mooi uit, precies de juiste sfeer en elke acteur is perfect gecast. Verwacht veel bloed, geweld en naakt in beeld maar als je eerder series hebt gezien van HBO ben je dat wel gewend. Elke aflevering eindigt met een fikse cliffhanger, waardoor je gelijk door wilt kijken en ik heb meerdere malen me moeten inhouden om niet tot diep in de nacht door te kijken. Dit is echt een ongelofelijke goeie serie en na het zien van de laatste aflevering smaakt het alleen maar naar meer.

In het tweede seizoen zal ook onze eigen Carice van Houten haar opwachting maken als de priesteres met magische krachten "Melisandre", deze rol zal in het derde seizoen alleen maar groter worden.

Wanneer deze geniale serie in Nederland op de televisie zal verschijnen is nog niet bekend maar dat zal naar mijn idee niet lang meer duren nu bekend is dat Carice van Houten in het tweede seizoen gaat meespelen.

bekijk hieronder de trailer van Seizoen 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten