zondag 14 augustus 2011

the odd life of Timothy Green

Tussen al dat geweld, monsters, ruimteschepen, schietpartijen, moord en doodslag is het soms fijn om eens een lieve film te kijken, een film over hoop, over liefde, over geluk. Ja, ook ik kan soms genieten van een film waar geen mensen in stukken worden gehakt. Soms is het gewoon lekker om een film te kijken waar je een goed gevoel bij krijgt, en dan vooral op een regenachtige zondagmiddag.

The odd life of Timothy Green is zo'n film. Een gelukkig getrouwd echtpaar (Jennifer Garner en Joel Edgerton) dromen van een gezinnetje en proberen al lange tijd een kindje op de wereld te zetten. De droom van een zoontje of dochtertje wordt verstoord door de mededeling van hun arts dat ze helaas geen kinderen kunnen krijgen. Op een regenachtige avond besluiten ze om op kleine papiertjes de dingen op te schrijven van hoe hun kindje zou zijn, wat hij allemaal zou kunnen bereiken. Ze stoppen al deze papiertjes in een kistje en begraven het in de tuin, om zo hun verdriet een plekje te geven en verder te kunnen gaan.

Maar dan gebeurd er iets wonderlijks, na een stormachtige nacht staat er opeens een klein jongetje voor hun deur, onder het zand en beweert hun zoon te zijn. Alles wat er op die briefjes stond is door een wonder uitgegroeid tot een echt kind! Dit fantasierijke verhaal is door niemand minder dan Ahmet Zappa geschreven, jawel, de zoon van de legendarische Frank Zappa.

Het is geen film waarvoor ik naar de bioscoop zal gaan, maar als ik ooit weer eens op een zondagmiddag thuis zit, het regent buiten, het is koud...dan zal dit een heerlijke film zijn waar je na anderhalf uur met een warm gevoel achterblijft. De film wordt eind augustus verwacht.

Bekijk hieronder de trailer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten