dinsdag 9 augustus 2011

Apollo 18

In 1999 hadden 2 studenten in Amerika het onmogelijke bereikt, ze hadden met een budget van 22.000 dollar een nep documentaire gemaakt over de legende van de Blair Witch. Het onmogelijke in dit verhaal is dat de viral campagne die een jaar voordat de film uitgebracht werd, inwoners van Amerika deed geloven dat dit daadwerkelijk een waar gebeurd verhaal was. Door deze campagne van nieuwsberichten, documentaires en krantenartikelen ging het publiek massaal naar de bioscoop. De omzet: 250 miljoen dollar.

Nu zijn er in de geschiedenis van film al wel eerder van deze 'Mockumentaries' gemaakt zoals Spinal Tap in 1984 of The Office, maar The Blair Witch Project was de eerste waarvan de kijker dacht dat het weleens echt waar kon zijn.

We hebben de afgelopen 3 jaar al een aantal van deze films gehad zoals de Paranormal Activity films en Catfish. Allemaal low budget films die een grote impact hebben gemaakt dus vanzelfsprekend komen er andere varianten.. nu komt er dan ook een mockumentary in de vorm van een ruimtemissie van de Apollo 18.

Officieel was de Apollo 17  de laatste bemande vlucht naar de maan, dit was op 17 december 1972. Maar een jaar later, in december 1973, werden 2 Amerikaanse astronauten op een geheime missie gestuurd naar de maan in opdracht van het ministerie van Defensie. De beelden die je in deze film ziet zijn de opnames die de 2 astronauten hebben gemaakt van hun reis en het verloop van de missie op de maan. NASA ontkent alles, maar insiders zeggen dat dit de echte reden is waarom we nooit meer zijn teruggegaan naar de maan.

Je houdt ervan of je haat het, deze films kennen geen gulden middenweg. Sommige bestempelen het als saai, er gebeurt vaak weinig tot niks maar anderen (zoals ik) vinden dat juist weer tergend spannend en worden helemaal in het verhaal meegetrokken. Deze keer is de setting nog een extra spanning, want waar moet je naar toe? je kan niet vluchten, je zit vast in je capsule en zuurstof is schaars.....een leuke en andere invalshoek van dit soort films, ik hou ervan en zal deze film zeker gaan zien. Apollo 18 gaat vanaf 15 september draaien in de bioscoop.

Bekijk hieronder de trailer



Geen opmerkingen:

Een reactie posten