donderdag 11 augustus 2011

Terra Nova

Net als J.J. Abrams is ook Steven Spielberg druk met diverse projecten. Falling Skies, Super 8, Kuifje, War Horse...de man zit niet stil. Terra Nova is de volgende tv serie waar zijn naam aan verbonden is, en deze serie is geen kleintje. Schijnbaar kost de pilot aflevering tussen de 10 en 20 miljoen dollar en elke aflevering daarna ongeveer 4 miljoen.

Ik moest erg denken aan stargate en jurassic park, en je ziet ook gelijk waar al dat geld naartoe gaat want de effecten zien er voor een tv-serie waanzinnig goed uit.

Terra Nova draait om de familie Shannon, een gezin uit het jaar 2149. De aarde is bijna niet meer bewoonbaar door vervuiling en overbevolking. Wetenschappers weten dat de planeet niet meer te redden is en zijn er in geslaagd een poort te maken tussen tijd en ruimte, en zo ontstaat er een opening waardoor je 85 miljoen jaar terug in de tijd kan reizen. De mens begint hier een kolonie en proberen hun leven weer op te pakken en het menselijk ras te redden van de ondergang en de toekomst te verbeteren door te leren van hun fouten.

De familie Shannon komen aan in deze kolonie genaamd Terra Nova en staan versteld van de prachtige natuur en beginnen aan een nieuwe start. Maar de bevolking van Terra Nova komt er al snel achter dat niet alles even mooi is in dit paradijs, Dinosauriƫrs en andere prehistorische dreigingen omringen het idyllische landschap maar er zijn ook mensen binnen de kolonie die misschien hele andere plannen hebben met deze nieuwe start.....

De trailer ziet er indrukwekkend uit, maar dit zijn uiteraard beelden uit de pilot aflevering en die kost misschien wel 4 keer meer dan een normale aflevering dus het is afwachten of deze kwaliteit ook voor alle andere afleveringen te halen is. Stephen Lang is de enige die ik ken in deze serie, hij zat in Avatar en speelt ook in Conan die binnenkort in de bioscoop komt. De rest van de Cast komt mij onbekend voor.

Ik ben heel positief over de trailer, het ziet er waanzinnig uit en ik hoop dat deze kwaliteit doorgezet wordt in alle andere afleveringen. De serie start op 26 september op Fox in Amerika...Ik hoop dat deze snel opgepakt wordt in Nederland.

Bekijk hieronder de indrukwekkende trailer van deze Jurrasic park/Stargate serie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten