vrijdag 5 augustus 2011

The Darkest Hour

Bestaat buitenaards leven? Zijn wij de enige in het heelal? Wat als buitenaardse wezens op aarde zouden landen? Vragen waar we allemaal weleens bij hebben stilgestaan, maar waar we tot nu toe nog geen op antwoord hebben.

Filmmakers wel, die weten het allang. Buitenaards leven bestaat, en ze hebben meestal geen leuke plannen met onze aarde. Niet alle Aliens in films zijn slecht, E.T., Cocoon, The Abyss en Close Encounters of the Third Kind zijn voorbeelden van films met Aliens die wel goede bedoelingen hebben. Maar in de meeste gevallen is het toch niet zo prettig wat ze voor ons in petto hebben.

We hebben in de loop der jaren al heel veel films gezien waar een buitenaards ras onze planeet komt vernietigen of overnemen, kijk maar naar War of the Worlds, Independance Day, Mars Attacks, Battle L.A. en de recente hitserie van Steven Spielberg, Falling Skies. Een grote stad in Amerika is altijd populair als doelwit, New York is al meerdere malen het slagveld geweest van een oorlog tussen mens en Alien. Wat is er dus zo anders en nieuw aan de nieuwe invasie film "The Darkest Hour", ten eerste speelt het zich een keer niet af in Amerika, maar in Moskou, ten tweede is er geen groot militair offensief en ten derde zijn de aliens in kwestie onzichtbaar, geen groene monsters of grijze mannetjes met te grote hoofden.

Het is fijn dat filmmakers andere kanten opgaan met dit soort films, het geweldige District 9 is ook een goed voorbeeld van hoe het anders kan. The Darkest Hour gaat over een groep jonge mensen die in Moskou moeten zien te overleven terwijl een buitenaards ras, die onzichtbaar is voor het menselijk oog, alles en iedereen vernietigd om hun heen. De Aliens lijken zich met energie te voeden en als je in aanraking komt met zo'n Alien blijft er niets dan een beetje as van je over.

De special effects zien er fantastisch uit en dat is ook niet zo gek als je weet dat Timur Bekmambetov daar verantwoordelijk voor is. Hij is bekend van films zoals Nightwatch en Wanted. De hoofdrollen worden gespeeld door Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella en Rachael Taylor. De film is volledig in 3D geschoten en moet begin 2012 in de bioscopen gaan draaien.

Bekijk hieronder de Trailer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten