dinsdag 30 augustus 2011

Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Alle grote superhelden van Marvel kennen we wel, Spiderman, de Hulk, Captain America, Iron Man...deze helden zijn wereldwijd bekend. Maar er zijn ook Marvel Creaties die niet zo bekend zijn...Ghost Rider is daar 1 van. Nicolas Cage is een groot fan van deze stripheld en had al heel lang het idee om het te verfilmen. In 2007 werd dat idee werkelijkheid, de film was een bescheiden succes maar werd neergehaald door de critici. Persoonlijk vond ik de film wel aardig, het was geen geweldige film maar ik heb me er toch mee vermaakt.

Nicolas Cage staat tegenwoordig niet meer bekend als de groot acteur die hij ooit was, leaving las vegas, wild at heart, kiss of death en face/off zijn een aantal geweldige films waar Nic Cage een top performance neerzet...maar na een aantal leuke Jerry Bruckheimer producties zijn zijn keuzes in filmrollen niet altijd even geweldig geweest. Hij moet zelfs oppassen dat hij niet dezelfde kant op gaat als Jean Claude van Damme en Steven Seagall en alleen nog maar films maakt die rechtstreeks naar DVD gaan. Ik geniet wat dat betreft nog wel van zijn films alleen ik kan wel inzien dat er kritiek is, Nicolas Cage is een groot acteur maar dat zie je tegenwoordig niet meer van het scherm afstralen.

Nu komt er dus een vervolg op Ghost Rider, en ik denk dat deze film ook niet bol zal staan van de geweldige acteerprestaties van Dhr. Cage, maar de trailer ziet er wel moddervet uit. Nicolas Cage kruipt weer in de huid van Johhny Blaze die zich schuil houdt in Oost-Europa. Hij wordt gevraagd een eeuwenoud kwaad te bestrijden die een menselijke vorm tracht aan te nemen. De regie is in handen van dezelfde makers die verantwoordelijk waren voor de Crank films.

De effecten zijn een stuk beter dan het eerste deel, de schedel met vlammen ziet er realistischer uit en de film voelt groter aan dan de eerste....ik verwacht geen diepgaand verhaal maar dat hoeft ook niet met dit soort films. Ik hoop alleen dat Nicolas Cage binnenkort weer eens een vette karakterrol neer zet, een schurken rol zoals in Face/Off...Bad Lieutenant: Port of Call kwam wat mij betreft in de goeie richting...

Bekijk hieronder de trailer!

maandag 29 augustus 2011

The Woman in Black

De vakantie zit er weer op, na een geweldig lowlands weekend en de wat mindere jetlag die ik daar aan over heb gehouden is alles weer voorbij. Het gewone leven begint weer.

Voor Daniel Radcliffe is er ook een periode voorbij, de periode van Harry Potter. Nu begint voor hem de moeilijke tocht om dat personage van zich af te schudden. Hij heeft al naam gemaakt op het toneel, maar het grote publiek ziet hem toch nog steeds als die kleine tovenaarsleerling. Misschien dat deze film daar verandering in gaat brengen maar na het zien van de trailer heb ik toch nog steeds dat 'Harry Potter' gevoel.

The Woman in Black begon als een boek in 1983, geschreven door Susan Hill. Er werd al snel een theaterstuk van geproduceerd en in 1989 werd er een TV-film van gemaakt, tevens zijn er 2 hoorspelen geweest op de radio. Nu komt er dus een big budget griezelfilm van dit verhaal in de bioscoop.

Een jonge advocaat, Arthur Kipps (Radcliffe) krijgt de opdracht om naar een afgelegen dorp te reizen en daar de papieren van een overleden client te controleren. Terwijl hij helemaal alleen werkt in het grote verlaten huis begint Kipps langzaam allerlei tragische geheimen te ontdekken. Zijn angst en nieuwschierigheid wordt groter naarmate hij steeds meer de gedaante van een vrouw gekleed in het zwart gaat zien. De plaatselijke bevolking houdt de lippen stijf op elkaar en zo wordt Kipps gedwongen om in zijn eentje de ware identiteit van de vrouw in het zwart te ontrafelen. Deze zoektocht is het begin van een race tegen de klok als hij erachter komt wat het doel van de vrouw in het zwart is.

Ondanks het Harry Potter gevoel heb ik toch grote verwachtingen van deze film, de setting en sfeer deden me een beetje denken aan een ander geweldig spookverhaal 'The Others' uit 2001 met Nicole Kidman. Ik hoop echt dat de film de spanning kan vasthouden en niet vervalt in goedkope schrikeffecten en een mager einde wat we al teveel zien in de nieuwe generatie spookverhalen. De trailer doet zijn werk in ieder geval goed, dit smaakt naar meer...lichten uit, een kaarsje aan...laat de geesten maar komen.

bekijk hieronder de trailer!

donderdag 25 augustus 2011

Uitslag prijsvraag


De uitslag is bekend en de gelukkige winnaar is: Rawdy van Bemmel

De antwoorden waren:
01: Roland Emmerich
02: 2012 - 10.000BC - the Patriot - Godzilla - Independance Day - Stargate - Universal Soldier - Moon 44 - Hollywood Monster - Joey - Das Arche Noah Prinzip - Franzmann - Wilde Wetwe
alle andere films waren niet door hem geregisseerd maar geproduceerd of geschreven!
03: Flight of the Phoenix

Rawdy krijgt zo snel mogelijk de DVD thuis, voor alle andere deelnemers: volgende week weer een nieuwe prijsvraag en iedereen maakt weer kans.

dinsdag 16 augustus 2011

Immortals

De Griekse mythologie is altijd een goeie inspiratiebron geweest voor filmmakers. Na films als Troy, Percy Jackson en Clash of the Titans blijven de goden maar al te graag terugkeren op het witte doek. Ook films en tv series over de Griekse oudheid doen het goed, 300 en de recente Spartacus zijn daar goeie voorbeelden van.

Tarsem Singh staat bekend om zijn prachtige visuele meesterwerkjes 'The Cell' en 'The Fall', hij wist in deze films de mooiste locaties te vinden die heel surrealistisch overkwamen en met behulp van visuele effecten een streling voor het oog waren. Samen met de makers van 300 is hij nu bezig met het opnemen van 'Immortals'

Eeuwen nadat de goden de strijd hebben gewonnen met de machtige titanen, ontstaat er een nieuwe dreiging. Koning Hyperion (Mickey Rourke) is bezeten van macht en verklaart de oorlog aan de mensheid. Zijn bloeddorstige leger vol met mismaakte en misvormde soldaten laten een spoor van vernieling achter in Griekenland, op zoek naar de 'Bow of Epirus'. Met deze legendarische boog kan hij de macht krijgen over de titanen en zo de mensheid vernietigen en de goden verslaan. Een eeuwenoude wet verbied alleen de goden om in te grijpen in een conflict tussen mensen, en daarom kiest Zeus in het diepste geheim de steenhouwer Theseus (Henry Cavill) die samen met het Orakel genoeg manschappen om zich heen weet te verzamelen om de strijd aan te gaan met Koning Hyperion....

Henry Cavill zal ook de nieuwe Superman gaan spelen, dus dit is een mooie kans om hem aan het werk te zien. Ik heb alleen erg mijn twijfels over de visuals....soms is het echt supervet, het gebruik van slow motion en de felle en donkere tinten maar sommige scenes komen dan weer erg kaal en leeg over. Dit stijltje is natuurlijk ook al gebruikt in 300, maar daar paste het precies. Bij Immortals heb ik het idee dat het nog niet echt klopt...ik wordt niet weggeblazen zoals ik dat wel had bij 300 en the Cell. Het kan natuurlijk zijn dat de scenes nog worden bijgewerkt, zoals dat wel vaker gebeurd en ik hoop dan ook van harte dat dat zo is.

Ik weet het niet, de trailer heeft me nog niet overtuigd, maar misschien denken jullie daar anders over.
Bekijk hieronder de trailer en deel je mening!

maandag 15 augustus 2011

Net gezien: Superheroes

Met films als Kick-Ass en Super kregen we superhelden te zien die eigenlijk gewone mensen zonder speciale krachten waren. Maar er bestaan dus echt mensen die een pakje aantrekken en de straat op gaan om op hun manier criminaliteit te bestrijden.

HBO heeft een documentaire gemaakt over deze mensen. Schijnbaar zijn er meer dan 300 van deze zogenaamde superhelden. Toen ik deze documentaire aan het kijken was bekroop me soms het gevoel dat ik voor de gek gehouden werd. Sommige van deze types zijn zo raar dat het bijna niet waar kan zijn, anderen zijn wat serieuzer (zover dat kan) en hebben een normale baan als leraar of verpleger naast hun superhelden carrière.

Zo hebben we Master Legend, een man die beweert superkrachten en supersnelheid te hebben. Hij is de leider van the team Justice, een groep van 5 superhelden. In zijn justice Autobus heeft hij van alles liggen om de mensheid te helpen bijvoorbeeld een airco want stel je voor dat iemand zonder komt te zitten. Master Legend drinkt vooral vaak een biertje want al dat superhelden gedoe maakt een held dorstig. En zo zijn er nog veel meer, en iedereen is serieus in wat hij of zij doet. Het is erg lachwekkend maar deze mensen proberen op hun manier de maatschappij te helpen, en ze doen ook veel goed, mensen die aangereden worden helpen ze met eerste hulp of zwervers wat te eten geven en een praatje maken. Die kleine dingen zijn natuurlijk geweldig en ook nodig...maar heb je daar een pakje voor nodig? Deze mensen vinden van wel, maar ik ben bang dat ze ooit de verkeerde tegen komen en gewoon voor hun kop worden geschoten. Die angst wordt ook uitgesproken door een politie woordvoerster en Stan Lee, de bedenker van striphelden als Spiderman en X-Men.

De documentaire begint erg sterk, maar zwakt wat af in het midden maar blijft interessant...het gevoel dat ik voor de gek wordt gehouden als kijker blijft de hele tijd wel aanwezig maar de onderliggende gedachte die deze film uitdraagt is dat we als normale mensen ook superhelden kunnen zijn door anderen te helpen....dit is een hele extreme manier maar ze doen het op hun manier, en dat is mooi...ook al is het soms erg lachwekkend en idioot ;) en natuurlijk kan dit alleen maar in Amerika, het land van onbegrensde mogelijkheden...

Bekijk hieronder de trailer van deze Documentaire

Covert Affairs - Seizoen 1

In Nederland is de serie Covert Affairs vorige week van start gegaan op RTL4 en vanavond zal de tweede aflevering worden uitgezonden om 22.25. In Amerika zijn ze al bijna klaar met seizoen 2.

De serie doet een heel klein beetje denken aan Alias, de fantastische serie van J.J. Abrams. Een heel klein beetje maar want hetgeen wat Alias nu zo spannend en goed maakte mist deze serie helaas. Covert Affairs is niet slecht, maar soms hebben de schrijvers het zichzelf iets te makkelijk gemaakt, als de hoofdpersonen echt in de knel komen en er geen uitweg lijkt, worden ze heel simpel uit de missie gehaald door een collega, het wordt nooit echt spannend.

Dat wil niet zeggen dat de serie niet lekker wegkijkt,  de afleveringen worden naarmate van tijd wel iets beter maar ik mis toch de cliffhangers en de spanning om echt te kunnen zeggen dat deze serie geweldig is.

De serie draait om Amy Walker (Piper Perabo; Coyote Ugly). Amy wordt 2 maanden voordat ze haar CIA trainig heeft afgerond al ingezet als agente. Ze wordt bijgestaan door de blinde IT-er Auggie Anderson (Christopher Gorham; Ugly Betty) die haar steun en toeverlaat wordt binnen de CIA. Ze komt er al snel achter dat het er heftig aan toegaat en ze heeft vaak moeite met de orders die ze krijgt die tegen haar gevoel ingaan. Het dubbelleven wat ze heeft is ook zwaarder dan dat ze had verwacht, niemand mag weten dat ze CIA agente is en haar familie denkt dan ook dat ze in een museum werkt. Voordat Amy bij de CIA terecht kwam had ze een korststondige maar heftige relatie met Ben Mercer (Eion Bailey; Band of Brothers). Van de een op de andere dag is Ben spoorloos en laat haar achter met een briefje dat het hem spijt. Dit zit Amy nog steeds erg dwars maar wat ze niet weet is dat Ben ook een verleden heeft bij de CIA...

Het sterkste van deze serie is toch wel de cast, dit zijn allemaal bekende gezichten van andere series zoals Heroes, Ugly Betty, 24, CSI:New York, House en the O.C. De laatste paar afleveringen komen in de richting van wat je verwacht van een serie over geheim agenten en er komen wat meer intriges en smerige spelletjes aan het licht, er is zelfs een redelijke cliffhanger bij de laatste aflevering alleen het is het allemaal net niet...desalniettemin ga ik wel verder kijken en hopelijk wordt het 2e seizoen net iets pittiger want anders ben ik bang dat de serie mij niet kan vasthouden als kijker.

Vanavond dus op RTL4 om 22.25, aflevering 2 van Covert Affairs.

Bekijk hieronder de trailer!

zondag 14 augustus 2011

the odd life of Timothy Green

Tussen al dat geweld, monsters, ruimteschepen, schietpartijen, moord en doodslag is het soms fijn om eens een lieve film te kijken, een film over hoop, over liefde, over geluk. Ja, ook ik kan soms genieten van een film waar geen mensen in stukken worden gehakt. Soms is het gewoon lekker om een film te kijken waar je een goed gevoel bij krijgt, en dan vooral op een regenachtige zondagmiddag.

The odd life of Timothy Green is zo'n film. Een gelukkig getrouwd echtpaar (Jennifer Garner en Joel Edgerton) dromen van een gezinnetje en proberen al lange tijd een kindje op de wereld te zetten. De droom van een zoontje of dochtertje wordt verstoord door de mededeling van hun arts dat ze helaas geen kinderen kunnen krijgen. Op een regenachtige avond besluiten ze om op kleine papiertjes de dingen op te schrijven van hoe hun kindje zou zijn, wat hij allemaal zou kunnen bereiken. Ze stoppen al deze papiertjes in een kistje en begraven het in de tuin, om zo hun verdriet een plekje te geven en verder te kunnen gaan.

Maar dan gebeurd er iets wonderlijks, na een stormachtige nacht staat er opeens een klein jongetje voor hun deur, onder het zand en beweert hun zoon te zijn. Alles wat er op die briefjes stond is door een wonder uitgegroeid tot een echt kind! Dit fantasierijke verhaal is door niemand minder dan Ahmet Zappa geschreven, jawel, de zoon van de legendarische Frank Zappa.

Het is geen film waarvoor ik naar de bioscoop zal gaan, maar als ik ooit weer eens op een zondagmiddag thuis zit, het regent buiten, het is koud...dan zal dit een heerlijke film zijn waar je na anderhalf uur met een warm gevoel achterblijft. De film wordt eind augustus verwacht.

Bekijk hieronder de trailer!

zaterdag 13 augustus 2011

Final Destination 5

De Final Destination films gaan dezelfde kant op als veel horror films...er komen een oneindig aantal vervolgen op. Deze keer was ik erg verrast dat er een nieuw deel in de serie kwam, want de vorige film was 'The Final Destination' en ook aangekondigd als het laatste deel in de serie. Waarschijnlijk heeft de film het toch erg goed gedaan en dan schreeuwen de fans om een vervolg.

Voor mij zijn de eerste 2 nog steeds de beste, de eerste gewoonweg omdat het toen iets nieuws was in het genre, maar de 2e had een moddervette opening met een autocrash op de snelweg. Die scene heb ik misschien wel 5 keer teruggespoeld...de rest van de film was ook erg goed met paar zeer originele sterfscènes.

Elke final destination films hebben een geweldige opening met een ongeluk waar veel mensen bij betrokken zijn, nummer 1 had een vliegtuig die ontplofte, 2 een massale kettingbotsing, 3 een achtbaanrit dat misgaat, 4 een nascar racecrash en nu bij nummer 5 een brug die instort.

De verhalen in de films zijn vrijwel identiek, 5 of 6 jongeren ontsnappen aan de dood omdat een van hun een visioen had van het ongeluk. Maar magere Hein geeft niet op en een voor een komen de jongeren aan hun eind door een gruwelijk dood, meestal door samenloop van omstandigheden.

Nummer 5 is niet veel anders, alleen deze keer komt de film qua spanning en kwaliteit dicht bij de eerste film. Gelukkig maar want nummertje 4 was echt bagger...er wordt al zelfs gesproken van een nummer 6 en 7, maar dan moet nummer 5 het erg goed gaan doen in de bioscoop. Aangezien de film ook in 3D is te zien en dat de vorige films al een grote groep fans heeft denk ik dat die 2 films er ook gewoon gaan komen. Ik zal hem thuis op dvd gaan kijken, ik hoef er niet voor naar de bioscoop.

Final Destination 5 is vanaf 25 augustus in de bioscoop te zien. Bekijk hieronder alvast de trailer.

The Muppets

De Muppet Show is legendarisch, dit was een programma wat geschikt was voor volwassenen en kinderen. De Muppet Show zat vol met hilarische muziekstukken, parodieën, bekende artiesten en filmsterren. De films van de Muppets waren nog beter, The Muppets take Manhatten, The Muppet Christmas Carol en nog veel meer.

De Muppets zijn een creatie van Jim Henson en dankzij Sesamstraat en de muppetshow wereldberoemd geworden. Ieder week keken er wereldwijd 235 miljoen mensen naar de Muppet Show, een groot succes en dan te bedenken dat Jim Henson in eerste instantie de serie niet eens verkocht kreeg in Amerika. Uiteindelijk werd de serie geproduceerd in Engeland.

De Muppets (op enkele, bijvoorbeeld die in Sesamstraat voorkomen na) zijn sinds april 2004 eigendom van The Walt Disney Company, die ze van The Jim Henson Company heeft overgenomen. Disney heeft speciaal de "Muppets Holding Company" (sinds 2006, "The Muppets Studio") opgericht om het beheer uit te voeren.

Helaas horen we al een tijdje niks van de Muppets, alleen nog via Sesamstraat waar Kermit nog wel eens opduikt. Maar gelukkig is daar nu een nieuwe film, de eerste weer sinds 2005.

Walter is de grootste Muppet fan die er is, als hij samen met zijn vrienden Gary (Jason Segel) en Mary (Amy Adams) op vakantie is, komen ze erachter dat een oliemagnaat Tex Richman (Chris Cooper) het oude Muppet theater wil slopen om daar te boren voor olie. Om dit te voorkomen zijn de vrienden van plan het grootste TV evenement op te zetten van de Muppets, om zo 10 miljoen dollar op te halen en het theater te redden. Maar om dit te kunnen realiseren moeten ze wel, met hulp van Kermit, alle Muppets zien te vinden, deze zijn allemaal hun eigen weg gegaan. Fozzie treed op samen met The Moopets in Las Vegas, Miss Piggy werkt in de modeindustrie voor grote maten in Parijs, Animal zit in een Anger Management kliniek in Santa Barbara en Gonzo heeft een loodgietersbedrijf.

In November moet de film in de bioscoop gaan draaien, grote namen schijnen in de film een cameo te hebben maar deze worden angstvallig geheim gehouden. Ik weet zeker dat dit weer een feest van herkenning wordt, de typische humor, de muzikale parodieën en de geweldige cameo's zorgen voor een geweldige Muppetfilm...it's time to play the music, it's time to light the lights, it's time to meet the muppets.

Bekijk hieronder de trailer!

vrijdag 12 augustus 2011

Abduction

Taylor Lautner is vooral bekend door zijn rol in de Twilight films waar hij zoveel mogelijk zonder shirt door het bos heen loopt. De bakvisjes zijn er dol op. Nu krijgt hij zijn eigen hoofdrol in de aktie triller Abduction.

Nathan Harper (Lautner) heeft altijd al het gevoel gehad dat hij anders was, dat hij een vreemde is in zijn eigen leven. Als hij zijn foto tegenkomt op een site van vermiste mensen gaat hij op onderzoek uit. Hij komt erachter dat zijn ouders andere mensen zijn dan dat ze beweren. Terwijl hij op zoek gaat naar zijn identiteit krijgt hij de regering, politie en andere duistere figuren achter hem aan. Voor Nathan wordt het een race tegen de klok om achter de waarheid te komen.

Abduction is een actie/thriller in de stijl van enemy of the state en eagle eye maar dan zonder alle High-Tec. Een persoon wordt achterna gezeten door alles en iedereen en zonder dat hij enige training heeft gehad blijkt hij in staat om al deze professionals van zich af te weren. Ongeloofwaardig? Jazeker...entertaining? absoluut. Dit zijn van die films die gewoon lekker wegkijken en waar je verder niet teveel over na moet denken. Het zal geen prijzen winnen maar wat geeft het, deze films doen wat ze moeten doen en dat is de kijker anderhalf uur laten genieten van een lekkere actiefilm.

Abduction zal ergens in oktober in de bioscoop gaan draaien. Bekijk hieronder alvast de trailer.

The Goon

Tekenfilms, of beter, Animatiefilms worden steeds mooier en mooier. De tijden van de zoete en lieve Disney films is allang voorbij. Tegenwoordig moet er zeker een volwassen sausje overheen zitten met subtiele humor die voor kinderen misschien nog niet begrepen wordt, maar waar de volwassen hartelijk om kunnen lachen. The Goon is niet voor kinderen bedoeld...dat is een animatiefilm voor de wat oudere kijkers.

The Goon is ontstaan in 1998 als een kleine strip in de Avatar Press Comics, de bedenker, Eric Powell, was niet tevreden over de kwaliteit van de Avatar Press dat hij na het eindigen van zijn contract zelf de strips ging publiceren. Dit werd in 2003 opgepikt door Dark Horse Comics en daar wordt the Goon tot de dag van vandaag nog gepubliceerd. Nu komt er dus ook een film van The Goon.

The Goon (Clancy Brown) is een kolossale gespierde vent die samen met zijn maatje Franky (Paul Giamatti) jaagt op vampieren, weerwolven, zombies en andere bovennatuurlijk wezens. Er is verder nog niets bekend over het verhaal en wanneer de film in de bioscopen gaat draaien. David Fincher is de man achter de film en dan kun je er al zeker van zijn dat alles in de puntjes verzorgd is want als er iemand perfectionistisch is dan is het Fincher wel...ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar deze animatiefilm want als ik de eerste beelden zie dan kan ik wel zeggen dat het er superstrak en gelikt uitziet, dit stijltje bevalt me wel.

Hieronder kun je alvast een teaser bekijken.

donderdag 11 augustus 2011

Terra Nova

Net als J.J. Abrams is ook Steven Spielberg druk met diverse projecten. Falling Skies, Super 8, Kuifje, War Horse...de man zit niet stil. Terra Nova is de volgende tv serie waar zijn naam aan verbonden is, en deze serie is geen kleintje. Schijnbaar kost de pilot aflevering tussen de 10 en 20 miljoen dollar en elke aflevering daarna ongeveer 4 miljoen.

Ik moest erg denken aan stargate en jurassic park, en je ziet ook gelijk waar al dat geld naartoe gaat want de effecten zien er voor een tv-serie waanzinnig goed uit.

Terra Nova draait om de familie Shannon, een gezin uit het jaar 2149. De aarde is bijna niet meer bewoonbaar door vervuiling en overbevolking. Wetenschappers weten dat de planeet niet meer te redden is en zijn er in geslaagd een poort te maken tussen tijd en ruimte, en zo ontstaat er een opening waardoor je 85 miljoen jaar terug in de tijd kan reizen. De mens begint hier een kolonie en proberen hun leven weer op te pakken en het menselijk ras te redden van de ondergang en de toekomst te verbeteren door te leren van hun fouten.

De familie Shannon komen aan in deze kolonie genaamd Terra Nova en staan versteld van de prachtige natuur en beginnen aan een nieuwe start. Maar de bevolking van Terra Nova komt er al snel achter dat niet alles even mooi is in dit paradijs, Dinosauriërs en andere prehistorische dreigingen omringen het idyllische landschap maar er zijn ook mensen binnen de kolonie die misschien hele andere plannen hebben met deze nieuwe start.....

De trailer ziet er indrukwekkend uit, maar dit zijn uiteraard beelden uit de pilot aflevering en die kost misschien wel 4 keer meer dan een normale aflevering dus het is afwachten of deze kwaliteit ook voor alle andere afleveringen te halen is. Stephen Lang is de enige die ik ken in deze serie, hij zat in Avatar en speelt ook in Conan die binnenkort in de bioscoop komt. De rest van de Cast komt mij onbekend voor.

Ik ben heel positief over de trailer, het ziet er waanzinnig uit en ik hoop dat deze kwaliteit doorgezet wordt in alle andere afleveringen. De serie start op 26 september op Fox in Amerika...Ik hoop dat deze snel opgepakt wordt in Nederland.

Bekijk hieronder de indrukwekkende trailer van deze Jurrasic park/Stargate serie

Alcatraz

J.J. Abrams heeft het er maar druk mee. Zijn nieuwste film 'Super 8' is net in de bioscoop, hij is nu bezig met de productie van Mission Impossible 4, het tweede deel van Star Trek is aangekondigd, een nieuw seizoen van Fringe staat voor de deur en er komen 2 nieuwe TV-Series uit namelijk 'Person of Interest' en 'Alcatraz'.

Alcatraz wordt een serie die veel weg heeft van Lost en The 4400. Als in San Fransisco rechercheur Rebecca Madsen (Sarah Jones) op een moordzaak wordt gezet doet ze een mysterieuze ontdekking. Een vingerafdruk doet vermoeden dat de hoofdverdachte een oud-gevangene is van Alcatraz, alleen deze man is al jaren dood! Door haar familie geschiedenis (opa en oom waren beide bewaker in Alcatraz) kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat op verder onderzoek uit. Ze wordt tegengewerkt door de FBI Agent Hauser (Sam Neill) en daardoor is ze alleen nog maar meer gemotiveerd om achter dit mysterie te komen. Madsen schakelt de hulp in van Alcatraz expert en Comicboek fanaat Dr. Diego Soto (Jorge Garcia van Lost) om samen de puzzel op te lossen. Ze komen er niet alleen achter dat de hoofdverdachte nog leeft en rondloopt in San Fransisco, maar ook dat hij geen dag ouder is geworden! In  de zoektocht die volgt proberen ze deze man te stoppen, want hij laat een spoor van dode lichamen achter en ondertussen komen er steeds meer gevangenen van Alcatraz tevoorschijn...geen dag ouder en allemaal zijn ze betrokken bij een groot complot en een hedendaagse dreiging. Soto en Madsen moeten samenwerken met Hauser om achter de waarheid te komen en de dreiging een halt toe te roepen.

Dit ziet er echt heel interessant uit, ik hoop alleen dat ze deze keer niet dezelfde kant opgaan als bij lost en ons aan het einde van de serie achterlaten met alleen nog meer vragen! We zullen moeten afwachten, maar het ziet er naar uit dat er weer een hele spannende en goed geproduceerde serie onze kant op komt...

Bekijk hieronder de trailer van Seizoen 1 die in Amerika ergens in de herfst op de buis moet komen, voor Nederland is dit nog niet bekend.

woensdag 10 augustus 2011

Bruce Willis in G.I. Joe 2

A real American Hero, dat was de tagline van de beroemde en veel bekeken tekenfilm uit de jaren 80. Als kind zat ik elk weekend voor de buis om naar Fun Factory te kijken en dan zo tegen 11 uur in de ochtend kwam dan G.I.Joe.

Toen bekend werd dat Stephen Sommers (the Mummy, Van Helsing) de eerste live action G.I. Joe ging regisseren was ik bang dat het een film zou worden die helemaal over de top zou gaan, teveel nep CGI en grappig bedoelde scenes die niet overkomen...en dat was ook zo. De film had soms een aardige actiescene, maar de film kon me niet vasthouden. Het enige waarom ik toch bleef kijken was door de prachtige verschijning van Rachel Nichols (Alias, P2)

Nu komt er een vervolg en ik moet zeggen dat de cast me wat meer aanstaat, en dan vooral Bruce Willis die de rol gaat spelen van Joe Colton, de originele G.I. Joe. Ook Dwayne Johnson en Ray Stevenson maken hun opwachting in dit vervolg dus aan spierballen geen gebrek. Aan het roer staat deze keer Jon M. Chu (Step Up, Justin Bieber Never say Never) die eigenlijk alleen nog maar dans films op zijn naam heeft staan, dus ik hoop dat hij met zijn eerste actiefilm niet dezelfde kant opgaat als Sommers, het mag best wat minder kinderachtig en wat donkerder, anders kijk ik wel naar de tekenfilm.

De opnames zijn deze maand begonnen en de film wordt verwacht in juni 2012. Go Joe!

dinsdag 9 augustus 2011

The Three Musketeers


Het verhaal van de 3 musketiers bestaat al sinds 1844 toen het voor het eerst in boekvorm verscheen. Het bekende verhaal van  Aramis, Athos en Porthos samen met D'artagnan is grotendeels gebaseerd op waar gebeurde feiten van diverse musketiers in de 17e eeuw.

Naast de boeken is het verhaal ook al meerdere malen verfilmd, de oudste stamt uit het jaar 1898 en daarna verschenen er nog 35 verfilmingen, en dan zijn de tekenfilm en mini-series niet meegerekend. Het merendeel van deze films volgt het basis verhaal van de 3 musketiers, maar er zijn uitzonderingen. The Man in the iron Mask is eigenlijk ook een verhaal waar de 3 musketiers een grote rol spelen en de meeste bizarre musketier film die ik ooit heb gezien was 'The Musketeer' in de stijl van een Hong Kong film met veel stunts en kung fu gevechten.

Paul W.S. Anderson heeft dit aloude verhaal nu ook verfilmd, deze regisseur is vooral bekend door zijn Resident Evil films en andere game verfilmingen. Deze keer heeft hij zich laten inspireren door het zogenaamde Steampunk. Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was, maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid.

Het ziet er interessant uit in de trailer, en de actie knalt ervan af....ik heb veel films van Anderson gezien en ook al krijgen ze vaak niet al te goede kritieken, vermaak ik me toch met zijn films. De combinatie musketiers en steampunk kan nog best heel leuk uitpakken, maar het gevaar ligt ook wel op de loer dat het te veel wordt en over the top gaat.

Wederom zal ook deze film in 3D uitgebracht worden, maar ik verkies toch het oude vertrouwde 2D. The Three Musketeers zal eind oktober / begin november in de bioscopen verschijnen, bekijk hieronder alvast de trailer!

Apollo 18

In 1999 hadden 2 studenten in Amerika het onmogelijke bereikt, ze hadden met een budget van 22.000 dollar een nep documentaire gemaakt over de legende van de Blair Witch. Het onmogelijke in dit verhaal is dat de viral campagne die een jaar voordat de film uitgebracht werd, inwoners van Amerika deed geloven dat dit daadwerkelijk een waar gebeurd verhaal was. Door deze campagne van nieuwsberichten, documentaires en krantenartikelen ging het publiek massaal naar de bioscoop. De omzet: 250 miljoen dollar.

Nu zijn er in de geschiedenis van film al wel eerder van deze 'Mockumentaries' gemaakt zoals Spinal Tap in 1984 of The Office, maar The Blair Witch Project was de eerste waarvan de kijker dacht dat het weleens echt waar kon zijn.

We hebben de afgelopen 3 jaar al een aantal van deze films gehad zoals de Paranormal Activity films en Catfish. Allemaal low budget films die een grote impact hebben gemaakt dus vanzelfsprekend komen er andere varianten.. nu komt er dan ook een mockumentary in de vorm van een ruimtemissie van de Apollo 18.

Officieel was de Apollo 17  de laatste bemande vlucht naar de maan, dit was op 17 december 1972. Maar een jaar later, in december 1973, werden 2 Amerikaanse astronauten op een geheime missie gestuurd naar de maan in opdracht van het ministerie van Defensie. De beelden die je in deze film ziet zijn de opnames die de 2 astronauten hebben gemaakt van hun reis en het verloop van de missie op de maan. NASA ontkent alles, maar insiders zeggen dat dit de echte reden is waarom we nooit meer zijn teruggegaan naar de maan.

Je houdt ervan of je haat het, deze films kennen geen gulden middenweg. Sommige bestempelen het als saai, er gebeurt vaak weinig tot niks maar anderen (zoals ik) vinden dat juist weer tergend spannend en worden helemaal in het verhaal meegetrokken. Deze keer is de setting nog een extra spanning, want waar moet je naar toe? je kan niet vluchten, je zit vast in je capsule en zuurstof is schaars.....een leuke en andere invalshoek van dit soort films, ik hou ervan en zal deze film zeker gaan zien. Apollo 18 gaat vanaf 15 september draaien in de bioscoop.

Bekijk hieronder de trailer



maandag 8 augustus 2011

Contagion

We horen steeds vaker in het nieuws dat grote groepen mensen besmet raken met een virus, al dan niet dodelijk. De gekke koeien ziekte, vogelpest, veteranen ziekte en de mexicaanse griep, waar we nog niet zo lang geleden mee te maken hebben gehad, zijn daar een aantal bekende voorbeelden van.

In films hebben we ook al een aantal keren gezien wat er zou kunnen gebeuren als zo'n virus uitbreekt. De bekendste film in dat onderwerp is Outbreak uit 1995 met Dustin Hoffman in de hoofdrol. Hier stond een gemuteerde variant van het Ebola virus centraal. Vaak is een uitbraak van een zeer gevaarlijk virus ook de reden dat mensen in zombies veranderen in horrorfilms.

Contagion gaat over een uitbraak van een virus waar je na besmetting nog maar een paar dagen te leven hebt. De verspreiding van het virus gaat razendsnel en de hele medische wereld is met een race tegen de klok bezig om een medicijn te vinden. De paniek die wereldwijd onstaat verspreid zich nog sneller dan het virus.

De trailer is veelbelovend en de film zit vol met grote namen zoals Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow en Laurence Fishburn. De film wordt geregisseerd door David Cronenberg (Eastern promises, the Fly)

Bekijk hieronder de trailer!



Falling Skies seizoen 1

Een serie geproduceerd door Steven Spielberg...moet wel goed zijn zou je denken, maar is dat ook zo?

Falling Skies gaat over een groep mensen die proberen te overleven na een invasie van buitenaardse wezens. Centraal staat Tom Mason (Noah Wyle), een geschiedenis leraar die gespecialiseerd is in militaire tactieken. De vrouw van Tom is omgekomen bij de aanval en hij blijft achter met zijn 3 zonen, waarvan de middelste is gevangen genomen door de Aliens.

Onder de leiding van commandant Weaver (Will Patton) biedt de groep dapper weerstand tegen de aanvallen van de aliens, ondertussen proberen ze erachter te komen waarom ze op aarde zijn gekomen en hoe ze de aliens het best kunnen uitschakelen. De dreiging van de aliens is niet het enige waar de groep mee te maken krijgt, ook interne conflicten en andere mensen van buitenaf die kwaad in de zin hebben zijn een aantal dingen die deze groep overlevenden tegen komen.

Is de serie goed? ja en nee, de serie begint erg sterk maar zakt daarna een beetje in. Onlogische handelingen van de karakters en te langdradige momenten, te weinig aliens en totaal geen spanning deden het bijna de das om maar op de helft van het seizoen kwam daar gelukkig verbetering in. De serie heeft zichzelf opgepakt en na de laatste aflevering gezien te hebben ben ik toch erg benieuwd naar seizoen 2 maar ik hoop dat de makers hebben geleerd van de paar fouten in het begin.

De aliens zijn er in verschillende vormen, de zogenaamde Scitters zijn groene spinachtige wezens en de Mechs zijn vrijwel onverwoestbare machines met wapens waar je U tegen zegt. Later in de serie hebben ze nog een paar verrassingen in petto maar daar zal ik verder niet over uitweiden. De scitters zien er overtuigend uit maar dat kan ik van de mechs niet zeggen, de mechs zijn net iets te glimmend en uit de computer gerold waardoor ze een beetje nep overkomen. De sets zien er wel erg goed uit met genoeg verwoesting rondom zodat je echt gelooft dat de wereld in puin ligt.

Na een goeie start en middelmatig middenstuk heeft de serie zich opgepakt en is het toch een redelijk toffe serie geworden, niet geweldig maar goed genoeg om te blijven volgen. Dit najaar zal de serie als het goed is bij RTL5 te zien zijn.

Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen.

zondag 7 augustus 2011

Net gezien: Super 8

Tegenwoordig zijn de blockbusters groter dan groot, met verbluffende CGI effecten en massale vechtscenes waardoor je helemaal weggeblazen wordt. Het merendeel van die films mist alleen iets....een hart en een ziel.

Steven Spielberg is een meester in het maken van films met een hart en een ziel, E.T., Close Encounters of the Third Kind, The Goonies zijn allemaal voorbeelden van films waar je betrokken raakt bij de hoofdpersonen, je leeft met ze mee en ondertussen wordt je getrakteerd op een avontuur van formaat.

Zo ook J.J. Abrams, in mijn ogen heeft hij nog geen slechte film of serie gemaakt...ok, Lost werd op een bepaald moment te vaag en had een zeer teleurstellend einde, maar de serie was wel spannend. Toe ik hoorde dat deze 2 meesters de handen in elkaar hadden geslagen om een film te maken die een ode geeft aan de jaren 80 avonturen/SF films werd ik erg nieuwsgierig. Het project was lange tijd in mysterie gehuld, niets werd vrijgegeven en de geruchten circuleerde op het internet. Wat is Super 8? Waar gaat het over? Toen de eerste teaser trailer uitkwam werd de nieuwsgierigheid alleen nog maar groter...wat zit er toch in die trein? en na het zien van de trailer wist ik het zeker, deze film moet ik zien en wordt geheid een hit!

Super 8 gaat over een groep vrienden die een zombiefilm aan het maken zijn, de filmtitel slaat dan ook op de camera die gebruikt wordt bij het maken van de zombiefilm. Tijdens een nacht opname op een station net buiten het dorp ontspoort een vrachttrein, de kinderen ontsnappen ternauwernood. Na de treincrash gebeuren er steeds meer mysterieuze dingen in het dorp, mensen verdwijnen, apparatuur verdwijnt en het leger schijnt er meer van te weten en neemt langzaam het dorp over. Ondertussen gaat de vriendenclub op onderzoek uit en komen steeds meer te weten over datgene het leger angstvallig geheim probeert te houden.

De film is een geweldig avontuur zoals je ze de laatste tijd nog maar weinig tegenkomt. Alles klopt en de spanning wordt geweldig opgebouwd. De kinderen zijn allemaal perfect gecast en het ontbreken van grote namen is absoluut geen gemis. De effecten zijn  geweldig, de treincrash in het begin van de film wordt spectaculair in beeld gebracht en beetje bij beetje krijg je steeds meer te zien van het monster, wat de spanning alleen nog maar opvoert, na een uur film weet je pas hoe het monster er uitziet en dat zie je niet zoveel meer in de 'monster' films van tegenwoordig.

Dit is echt een aanrader, een ode aan de avonturenfilms van de jaren 80 en voor mij DE film van dit jaar.

bekijk hieronder de trailer!

zaterdag 6 augustus 2011

Killer Elite

Jason Statham is de actiester van dit moment. Persoonlijk vind ik alleen dat elke film waar hij in speelt net zo goed the Transporter had kunnen heten want het zijn over het algemeen dezelfde soort rollen of karakters die hij speelt. Dat is op zich niet erg want die rol is hem op het gespierde lijf geschreven maar ik vraag me af hoe lang dat nog gaat werken. Tot nu geniet ik toch weer van elke film die de goede man maakt.

In zijn volgende film wordt hij bijgestaan door 2 acteurs van formaat, Clive Owen (Children of Men, Sin City) en Robert De Niro (Heat, Taxi Driver) in een waargebeurd verhaal over een voormalig commando (Statham) die terug wordt geroepen om zijn oude Mentor (De Niro) te redden die gegijzeld wordt. Om deze bijna onmogelijke missie te volbrengen moet hij wel 3 huurlingen uitschakelen om daarna oog in oog te staan met hun leider (Owen).

Killer Elite is een waar gebeurd verhaal, dat wil zeggen, de basis van dit verhaal is waar gebeurd. Alle actie eromheen is uiteraard flink aangedikt om het verhaal nog iets aantrekkelijker te maken voor de kijker. Jason Statham zit comfortabel in zijn bekende rol als stoere, coole en bikkelharde actieheld en Clive Owen ziet er super fout uit met dat verschrikkelijke snorretje. Robert De Niro zit na Machete ook weer in een leuke rol. Het nummer van the Scorpions wat achter de trailer zit is eigenlijk net zo fout als het snorretje van Clive Owen ;)

Dit wordt een film die ik zeker ga kijken, maar of ik ervoor naar de bioscoop ga weet ik niet. Dit is typisch zo'n film om lekker thuis op de bank te zien, lekker knallen....een typische schieten, tieten en helikopters film.

bekijk hieronder de trailer!

Onderbelicht: Bubba Ho-Tep

Soms zijn er van die films die niet de aandacht krijgen die ze verdienen gewoonweg omdat ze niet uitkomen in Nederland. Dat is zonde, want zo kan het zijn dat je nooit in aanraking zal komen met juweeltjes zoals 'Bubba Ho-Tep' uit 2002.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Bubba Ho-Tep toen ik in de DVD speciaalzaak Ro-Disc in Rotterdam aan het zoeken was naar nieuwe films. Ik herkende Bruce Campbell op het hoesje en sinds Evil Dead: The Army of Darkness had ik hem niet meer in een grote rol gezien in een film. De verkoper liet mij weten dat deze film echt fantastisch was en ondanks het feit dat het een import DVD was en dus iets duurder, heb ik hem toch gekocht en daar heb ik geen spijt van gehad.

De film gaat over Elvis Presley die zijn oude dag slijt in een rusthuis. Elvis heeft in zijn hoogtijdagen zijn identiteit geruild met een 'nep Elvis' om zo te kunnen genieten van de anonimiteit. Na de dood van de nep Elvis probeert hij weer terug te komen maar niemand gelooft dat hij de echte Elvis is. Hij blijft optreden, maar in de ogen van het publiek blijft hij een 'nep Elvis', tot overmaat van ramp breekt hij zijn heup op het podium en komt terecht in het rusthuis. Daar ontmoet hij ook een andere bewoner in een rolstoel die zegt dat hij president John F. Kennedy is, terwijl hij zwart is! Volgens hem heeft de CIA hem zwart geverfd om zo incognito te kunnen blijven terwijl zijn hersenen zijn achtergebleven in Washington om de politiek aldaar te blijven beïnvloeden. De twee helden moeten het samen opnemen tegen een eeuwenoude mummie die in het rusthuis ronddwaalt, en de zielen van de arme bejaarden opzuigt vanuit hun anus.....

Dit absurde verhaal wordt zo goed in beeld gebracht, dat je er helemaal in meegaat. Je gelooft de personages door het fantastische spel van Bruce Campbell en Ossie Davis. De effecten zijn niet baanbrekend, maar passen precies in de sfeer die de film uitstraalt. De humor is hilarisch, Bruce Campbell is geniaal als de oude Elvis, zijn maniertjes, de uitspraken...het is echt Elvis op zijn oude dag. De bijrollen geven de film alleen maar meer kracht, Ossie Davis is geweldig en slaagt er bijna in om je te doen overtuigen dat hij echt JFK is. Ook Ella Joyce is perfect als zuster die meeleeft met haar patienten.

De film heeft ondertussen een cult status bereikt en zelfs een aantal prijzen gewonnen en er is al een tijdje het gerucht dat er een vervolg gaat komen en het was zelfs bevestigd door Bruce Campbell maar ik heb er de laatste tijd niet zo veel meer over gehoord. Hopelijk komt die er want alleen voor de naam van het vervolg wil ik hem al zien....Bubba Nosferatu: Curse of the She Vampires...is dat een briljante titel of is dat een briljante titel? Importeer deze film en je gaat er geen spijt van krijgen.

Bekijk hieronder de trailer!

vrijdag 5 augustus 2011

Man of Steel

Net als de Batman en de Spiderman films, krijgen we in 2013 ook een reboot van Superman. Deze keer gaat Zack Snyder de regie in handen nemen, Snyder is bekend van films als 300, Watchmen en Sucker Punch. Snyder heeft een eigen stijl met veel green screen en slow motion in zijn werk dus ik ben erg benieuwd wat hij van de superman franchise gaat maken. Voor mij zijn de eerste 2 films met Christopher Reeve nog steeds de enige goeie Superman films, nummer 3 en 4 vielen erg tegen en het vervolg van Bryan Singer was leuk, maar stelde toch een beetje teleur. De serie Smallville, over de jonge jaren van Superman is dan wel weer een leuke serie met toch alweer 11 seizoenen.

Er is nog niet veel bekend van de film,wel dat Laurence Fishburn en Kevin Costner een rol zullen krijgen. maar er is nu al wel een eerste foto vrijgegeven.

Wat vinden jullie ervan?

Conan the Barbarian

Nog anderhalve week en dan is het zover, dan gaan we naar Lowlands. Wat heeft dat met deze film te maken zou je denken, maar Conan The Barbarian zal voor het eerst getoond worden op Lowlands...en als ik niet te dronken of te vermoeid ben, zit ik in de tent met mijn biertje en zakje chips om te genieten van het bloed en geweld die deze film met zich mee zal dragen.

In 1982 kwamen we voor het eerst in aanraking met Conan op het witte doek in de vorm van Arnold Swarzenegger, een rol die hem op het lijf geschreven was, er kwam nog een vervolg en een spin-off genaamd Red-Sonja. Conan heeft van Swarzenegger een ster gemaakt en hopelijk gaat dat nu ook gebeuren met Jason Momoa. Als je Game of Thrones hebt gezien herken je Momoa wel als de barbaar Kahl Drogo, dus hij blijft een beetje in de zelfde sfeer qua rol.

Momoa komt in mijn optiek dichter bij de Conan in de comics dan Swarzenegger, hij heeft door zijn looks, zware stem en spieren als staalkabels ook wat meer de uitstraling van een barbaar. Niet dat Swarzenegger dat miste, alleen een barbaar met een zwaar oostenrijks accent is eerder lachwekkend dan angstaanjagend, vandaar dat Swarzenegger in die tijd ook erg weinig tekst had.

Als het dorp van Conan wordt vernietigd en zijn vader wordt vermoord, is Conan uit op wraak. In zijn zoektocht naar de persoon die verantwoordelijk is voor deze gruweldaad, komt hij terecht in een epische strijd tussen reusachtige gedrochten, afzichtelijke monsters en een verschrikkelijk kwaad met bovennatuurlijke krachten. Conan komt er al gauw achter dat hij de enige hoop is in een vrijwel onmogelijke strijd.

Dit soort films vind ik echt te gek, de actie en avontuur in een fantasy setting spreekt mij erg aan, je weet nooit wat er kan gebeuren en wat voor soort gedrocht er nu weer om de hoek komt kijken. De film heeft wel iets weg van The Scorpion King maar dan een stuk gewelddadiger, bloederiger en met betere special effects. Nu maar hopen dat ik niet al te dronken ben op Lowlands zodat ik naderhand jullie nog kan vertellen hoe de film was.

19 augustus gaat Conan in de bioscoop draaien, en uiteraard ook in 3D want schijnbaar is dat tegenwoordig noodzakelijk (voor mij hoeft het niet).

Bekijk hieronder de trailer!

The Darkest Hour

Bestaat buitenaards leven? Zijn wij de enige in het heelal? Wat als buitenaardse wezens op aarde zouden landen? Vragen waar we allemaal weleens bij hebben stilgestaan, maar waar we tot nu toe nog geen op antwoord hebben.

Filmmakers wel, die weten het allang. Buitenaards leven bestaat, en ze hebben meestal geen leuke plannen met onze aarde. Niet alle Aliens in films zijn slecht, E.T., Cocoon, The Abyss en Close Encounters of the Third Kind zijn voorbeelden van films met Aliens die wel goede bedoelingen hebben. Maar in de meeste gevallen is het toch niet zo prettig wat ze voor ons in petto hebben.

We hebben in de loop der jaren al heel veel films gezien waar een buitenaards ras onze planeet komt vernietigen of overnemen, kijk maar naar War of the Worlds, Independance Day, Mars Attacks, Battle L.A. en de recente hitserie van Steven Spielberg, Falling Skies. Een grote stad in Amerika is altijd populair als doelwit, New York is al meerdere malen het slagveld geweest van een oorlog tussen mens en Alien. Wat is er dus zo anders en nieuw aan de nieuwe invasie film "The Darkest Hour", ten eerste speelt het zich een keer niet af in Amerika, maar in Moskou, ten tweede is er geen groot militair offensief en ten derde zijn de aliens in kwestie onzichtbaar, geen groene monsters of grijze mannetjes met te grote hoofden.

Het is fijn dat filmmakers andere kanten opgaan met dit soort films, het geweldige District 9 is ook een goed voorbeeld van hoe het anders kan. The Darkest Hour gaat over een groep jonge mensen die in Moskou moeten zien te overleven terwijl een buitenaards ras, die onzichtbaar is voor het menselijk oog, alles en iedereen vernietigd om hun heen. De Aliens lijken zich met energie te voeden en als je in aanraking komt met zo'n Alien blijft er niets dan een beetje as van je over.

De special effects zien er fantastisch uit en dat is ook niet zo gek als je weet dat Timur Bekmambetov daar verantwoordelijk voor is. Hij is bekend van films zoals Nightwatch en Wanted. De hoofdrollen worden gespeeld door Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella en Rachael Taylor. De film is volledig in 3D geschoten en moet begin 2012 in de bioscopen gaan draaien.

Bekijk hieronder de Trailer!


donderdag 4 augustus 2011

Game of Thrones - Seizoen 1

HBO is een Amerikaanse zender vergelijkbaar met Canal+, waar je dus voor moet betalen, maar daardoor staan ze wel garant voor hoogstaande kwalitatieve series zoals True Blood, The Wire, The Sopranos, OZ, Flight of the Conchords, Band of Brothers en nog vele anderen. Stuk voor stuk series die meer dan het kijken waard zijn.

De nieuwste kijkcijfer hit van HBO is de middeleeuwse fantasy serie "Game of Thrones", gebaseerd op de boekenreeks "A song of Ice and Fire" van George R.R. Martin. Het eerste seizoen is ook het eerste boek in de reeks van tot nu toe 5 boeken (het worden er in totaal 7). De serie was een gigantisch succes in Amerika met meer dan 4,3 miljoen kijkers alleen al bij de eerste aflevering, en dat is voor een nieuwe serie heel erg veel. Game of Thrones krijgt op IMDB dan ook een gemiddeld cijfer van 9,5, wat niet vaak voorkomt! Na de eerste aflevering werd er ook al gelijk bekend gemaakt dat het 2e seizoen er zeker ging komen.

Game of Thrones gaat over het wel en wee van 7 verschillende families in het land Westeros. De drie belangrijkste families zijn de familie Stark, Lannister en Baratheon. Robert Baratheon, Koning van Westeros, vraagt aan zijn oude vriend Eddard, Lord Stark, om hem bij te staan als Hand of the King, zijn rechterhand als het ware. Stark is door een informant gewaarschuwd dat de vorige Hand is omgebracht en hij accepteert het aanbod van Koning Robert om zo in het diepste geheim op onderzoek uit te gaan. Ondertussen is de Koningin van de Lannisters bezig met een plan om de macht van de koning over te nemen. Aan de andere kant van de oceaan is een andere familie, de Targaryens, ook bezig met het claimen van de troon. De frictie die ontstaat bij deze families en bij de families Greyjoy, Tully, Arryn en Tyrell lijdt tot een grootse oorlog. Maar wat ze niet weten, is dat achter een muur die 8000 jaar geleden neergezet is om ze te beschermen, een groot kwaad herrijst waarvan ze dachten dat die 1000 jaar geleden al uitgestorven was...

De eerste paar afleveringen knallen er gelijk goed in, je moet wel goed opletten want doordat er veel karakters zijn, gebeurt er ook heel veel per aflevering. De serie ziet er waanzinnig mooi uit, precies de juiste sfeer en elke acteur is perfect gecast. Verwacht veel bloed, geweld en naakt in beeld maar als je eerder series hebt gezien van HBO ben je dat wel gewend. Elke aflevering eindigt met een fikse cliffhanger, waardoor je gelijk door wilt kijken en ik heb meerdere malen me moeten inhouden om niet tot diep in de nacht door te kijken. Dit is echt een ongelofelijke goeie serie en na het zien van de laatste aflevering smaakt het alleen maar naar meer.

In het tweede seizoen zal ook onze eigen Carice van Houten haar opwachting maken als de priesteres met magische krachten "Melisandre", deze rol zal in het derde seizoen alleen maar groter worden.

Wanneer deze geniale serie in Nederland op de televisie zal verschijnen is nog niet bekend maar dat zal naar mijn idee niet lang meer duren nu bekend is dat Carice van Houten in het tweede seizoen gaat meespelen.

bekijk hieronder de trailer van Seizoen 1.

woensdag 3 augustus 2011

Prijsvraag: The Day After Tommorow


Met de opkomst van Blu-Ray en nieuwe special editions wil het wel eens voorkomen dat ik met dubbele exemplaren kom te zitten. Normaal geef ik ze weg, maar het leek me leuker nu ik een blog heb over films en tv-series, er een prijsvraag van te maken. In totaal heb ik nu 5 films klaar liggen dus genoeg voor nog meer prijsvragen.

Met deze eerste prijsvraag kun je dus de Special 2 disc Edition (met hologram) van The Day After Tommorow winnen. Een spectaculaire film waarin wederom de wereld ten onder dreigt te gaan aan een aantal natuurrampen en uiteindelijk in een nieuwe ijstijd terecht komt.

Wat moet je hiervoor doen?

Ten eerste moet je lid zijn van de filmfreak facebook pagina, dit doe je door de pagina te "liken". Je komt op die pagina via de link in het veld facebookbadge onder het welkomsbericht van deze pagina. Klik op "vind ik leuk" bovenaan de pagina van facebook en voila, je bent lid!

Ten tweede moet je een drietal vragen beantwoorden, deze mail je naar prijsvraagfilmfreak@hotmail.com met je naam en adres erbij, uit de goede inzendingen wordt dan de gelukkige winnaar geloot en die krijgt de film z.s.m. thuis gestuurd.


Vraag 1:
Wie is de regisseur van The Day After Tommorow?

Vraag 2:
Noem minimaal 2 films die deze regisseur geregisseerd heeft.

Vraag 3:
Dennis Quaid trotseert de ijzige kou in deze film, in welke film trotseert hij
de hitte van de woestijn als hij is neergestort met een vliegtuig vol passagiers
en ze samen moeten werken om het vliegtuig te repareren om zo aan de dood
te kunnen ontsnappen?


Stuur je antwoorden in voor 25 augustus naar prijsvraagfilmfreak@hotmail.com, de winnaar wordt op deze site en op facebook bekend gemaakt en krijgt de film thuisgestuurd.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

En om je in de stemming te brengen hieronder de trailer van de film die straks misschien wel van jou is!

Succes

Mission Impossible: Ghost protocol

Dit wordt alweer de vierde Mission impossible film en het begint een franchise te worden die steeds maar beter en succescoller wordt. Ik zie deze franchise nog wel de status krijgen net als dat van de Bond films.

Tot nu toe is elk deel geregisseerd door iemand anders, wat dan ook goed te zien is in de stijl van de film. De eerste film uit 1996 werd geregisseerd door Brain De Palma, de film zag er zeer stijlvol uit maar het verhaal was zo ingewikkeld dat je soms echt even moest nadenken hoe het nu ook al weer in elkaar stak. John Woo maakte de tweede film, door het gebruik van slowmotion in de actiescenes en de welbekende witte duif drukte Woo zijn stempel op de franchise...alleen het merendeel van de film was gewoonweg saai, er gebeurde in het middenstuk te weinig maar desondanks was het een groot succes.

Het derde en, tot nu toe, beste deel werd geregisseerd door J.J. Abrams (lost). De film had een sterke verhaallijn, een ontzettend goeie cast, vette actie en bleef de gehele tijd boeien en daarom is nu het vierde deel ook geschreven en geproduceerd door J.J. Abrams en geregisseerd door Brad Bird. Opmerkelijk is dat dit Bird's eerste live action film is, hij is namelijk bekend van zijn Disney en Pixar films dus ik ben erg benieuwd wat hij ervan gaat maken. De trailer doet in ieder geval vermoeden dat het qua spektakel en aktie wel goed zit.

In dit vierde deel wordt het Kremlin opgeblazen door terroristen, er wordt door de Amerikaanse overheid een Black Ops Missie ingesteld, het zogenaamde Ghost Protocol, en neemt afstand van het gehele IMF team, het plan is dat Ethan Hunt (Cruise) en zijn team openlijk de schuld krijgen van de aanslag, en dat ze dan volgens plan kunnen ontsnappen om in het diepste geheim zonder restricties hun operatie te kunnen uitvoeren. Ethan wordt wel van te voren gewaarschuwd dat als een van zijn teamleden wordt gepakt tijdens hun missie, hij of zij terecht komt te staan als een terrorist die het doel had een nucleaire oorlog te starten. Ethan Hunt is zo gedwongen om samen te werken met ex-IMF agent Brandt (Jeremy Renner) die nog meer weet van Hunt en zijn verleden dan Ethan Hunt zelf.

Aan mooie landschap shots geen gebrek want de film is opgenomen in Vancouver, Praag, Moskou, Mumbai en Dubai. Als ze het stijltje aanhouden van de derde film mogen er van mij nog wel 4 Mission Impossible films gemaakt worden. De film wordt in december verwacht, bekijk hier alvast de trailer!

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Iedereen kent Sherlock Holmes, een wat oudere privé detective met een lange jas, hoedje en een pijp die samen met zijn goede vriend Dr. Watson mysterieuze zaken probeert op te lossen.

Er zijn heel wat boeken, films en tv-series uitgekomen in de loop der tijd en ieder had dezelfde basis aangehouden van de persoon Holmes. Tot Guy Ritchie in 2009 met zijn versie kwam, Sherlock Holmes was geen oude man meer, maar een jongere, rebelse man met een voorliefde voor vuistgevechten. Dr. Watson was ook een stoerder persoon geworden in de vorm van een ex-militair. Het stoffige imago van de privé detective was niet terug te vinden in deze film die vol zat met actie, humor en special effects. Het typische stijltje van Guy Ritchie zorgde voor een film die ondanks zijn setting in Victoriaans London, toch erg modern aanvoelde. De film was dan ook een groot succes en aan het einde van de film zagen we al wie zijn rivaal zou worden in het eventuele vervolg...Professor Moriarty.

Wederom wordt de film geregisseerd door Guy Ritchie en spelen Robert Downey Jr. en Jude Law weer respectievelijk Holmes en Watson. De film begint een jaar na de eerste film, waar Holmes en Watson de strijd aan gaan met hun Aartsrivaal Professor Moriarty, een crimineel meesterbrein dat groot Britannie wil verwoesten. Met hulp van de oudere, en net zo geniale broer van Holmes, Mycroft Holmes (Stephen fry) en een  Roemeense dame genaamd Sim (Noomi Rapace) gaan ze proberen Moriarty tegen te houden.

De film wordt rond de kerstdagen verwacht in de Nederlandse bioscopen.

bekijk hieronder de trailer!

In Time

Justin Timberlake timmert de laatste jaren flink aan de weg als acteur, en niet zonder succes. In 2005 had hij een redelijke rol naast Morgan Freeman en kevin Spacey in de film Edison, geen kleine namen om je filmcarrière te starten. Er volgde nog een aantal kleine rolletjes in films en TV-series en hij had de hoofdrol in de film Alpha-Dog maar ik begon hem pas als acteur te waarderen sinds zijn rol in The Social Network.

Hij is nu ook te zien in de bioscoop naast zijn ex-vriendin Cameron Diaz in de komische film "Bad Teacher" maar in november komt de film uit waar ik best naar uitkijk, namelijk "In Time".

In de nabije toekomst is de maatschappij zo veranderd dat het veroudering-gen is uitgeschakeld zodat niemand ouder wordt dan 25 jaar, maar als je rijk genoeg bent kun je tijd erbij kopen om zo eeuwig door te kunnen leven. Mensen die arm zijn zullen moeten werken om zo de kostbare jaren, uren en minuten te kunnen verdienen om langer te kunnen leven. Maar alles wat je nodig hebt, kost dus ook letterlijk tijd! Een kopje koffie kost bijvoorbeeld 4 minuten en dat gaat dan van je levenstijd af. Als Will Salas (Timberlake) vals wordt beschuldigd voor het ombrengen van een rijk man voor zijn tijd volgt er een klopjacht op Will, terwijl hij samen met een gijzelaar (Amanda Seyfried) probeert het systeem  ten onder te brengen. Er zitten nog een aantal bekende namen in de film zoals Cillian Murphy (Batman Begins, Red Eye), Olivia Wilde (House, Cowboys&Aliens) en Alex Pettyfer (Beastly, I am number 4).

De trailer ziet er goed uit, het verhaal is origineel en interessant en aan de cast ligt het ook niet, Justin Timberlake begint een goede acteur te worden en ik ben erg benieuwd naar deze film.

Bekijk hieronder de trailer!

dinsdag 2 augustus 2011

Paranormal Activity 3

Elk jaar met Halloween komt er een Horrorfilm uit in de bioscoop, de laatste 7 keer was dat weggelegd voor de Saw franchise, maar Saw 7 was de laatste in de serie dus is er ruimte gekomen voor een nieuwe franchise.

Paranormal Activity was een groot succes in de Amerikaanse bioscopen, de film was met een minimaal budget gemaakt en ondanks kritieken van dat de film saai was en er niets gebeurde was de omzet gigantisch. Een vervolg kwam, groter opgezet, meer acteurs en een hoger budget. De stijl bleef hetzelfde, alle opnames werden gemaakt door een handycam of in het geval van de tweede, bewakingscamera's. Ik ging de tweede film, wat een prequel was en daardoor een aantal vragen beantwoorde van de eerste film,  in de bioscoop kijken en heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten en er liepen zelfs mannen groter dan ik, de zaal uit. Wederom waren de kritieken niet mals, de film werd zelfs de grond in geboord en waarom? ik weet het niet, ik vind deze films geweldig, het feit dat er niet veel gebeurd en je bijna niets ziet is ontzettend spannend, je zit te wachten op dat ene schrikmoment, kijkt heel het scherm af op zoek naar dat ene dingetje wat beweegt, die deur die dichtslaat of een schaduw die uit het niets over de vloer heen gaat....en geloof me als ik zeg, die schrikmomenten waren er in deel 2, ik heb zeker 3 of 4 keer bijna op het plafond gezeten.

Slechte kritieken of niet, de tweede film was wederom een gigantisch succes en ik hoopte op een vervolg, en die komt er nu, en zoals ik al verwachte gaat deze film over de 2 zusjes die als kind geteisterd werden door een demon. Ik kan er niet teveel over zeggen omdat ik anders voor diegene die de eerste 2 films nog niet gezien hebben het verhaal verpest. Wat ik wel kan zeggen is dat de derde film gelukkig niet afwijkt van het concept met de handycam.

Ik ben in ieder geval zeer benieuwd en zit absoluut samen met een goede vriendin van me rond Halloween weer in Antwerpen in de bioscoop om ons anderhalf uur te laten sidderen en beven van de spanning.

Kijk hieronder de trailer, en een waarschuwing vooraf...de trailer bevat spoilers van de eerste 2 films dus heb je die nog niet gezien....kijk de trailer dan niet!

Edward D. Wood Jr.

Ed Wood werd geboren in 1924, als kind was hij gefascineerd in strips, pulpblaadjes en westerns. Hij spijbelde soms om naar de bioscoop te kunnen gaan en de posters die daar in de vuilnisbak terecht kwamen nam hij mee naar huis.  Tot zijn 12e jaar kleedde zijn  moeder hem vaak in meisjeskleding en volgens Wood was dit ook de reden waarom hij later als heteroseksuele travestiet door het leven ging.

Na de aanval op Pearl Harbor ging Ed Wood het leger in, dit was in de periode 1942 tot 1946 en naar eigen zeggen droeg Wood vaak een slipje en BH onder zijn uniform. Toen zijn diensttijd erop zat begon Ed Wood als regisseur en screenwriter en stond al gauw bekend als een gedreven, extravagant persoon.
In een van zijn eerste films, Glen or Glenda (1953) kwam zijn voorliefde voor travestie ruim aan bod, een onderwerp wat in die tijd ongehoord was maar het gaf wel een fascinerende inkijk op de persoonlijkheid van Ed Wood. Ook al was Ed Wood 100% Hetero, hij was een enthousiaste travestiet met een voorliefde voor angora, tijdens het maken van de film kwam hij regelmatig in pruik, jarretels of een jurk op de set.  De film, hoe fascinerend ook, liet helaas ook zien dat hij volledig talentloos was op het gebied van filmmaken, hij had de gewoonte om Stock beelden te gebruiken, de belichting tijdens dramatische scenes waren ongehoord slecht, het gebruik van lachwekkende slechte decors en een zeer apart en raar optreden van Bela Lugosi als een gestoorde arts die tot de dag van vandaag nooit begrepen is. De film flopte ook jammerlijk maar Ed Wood, de eeuwige optimist, zette door.
Ed Wood zag zichzelf als de nieuwe ‘Orson Welles’ die ook zijn idool was, maar Ed Wood bleef een slechte producent, een slechte screenwriter, een slechte regisseur en een verschrikkelijk slechte acteur. Zijn films zaten vol met onlogische verhaallijnen, bizarre voice overs, zichtbare draadjes aan UFO’s die gemaakt waren van koekenpannen, acteurs die tegen of door kartonnen sets liepen (en dat bleef ook in de film), auto’s die tijdens achtervolgingen van merk, model  en bouwjaar veranderden en zo kun je nog wel even doorgaan…
Zijn film “Plan 9 from outer space” is zijn bekendste film en staat ook te boek als "slechtste film aller tijden", logischerwijs flopte deze film ook. Ed Wood trok zich terug en bracht de laatste jaren van zijn leven meestal dronken door en schreef erotische romans met het thema travestie! Hij stierf in 1978 op 54 jarige leeftijd.
Een paar jaar na zijn dood werd Ed Wood uitgeroepen tot “Slechtste regisseur aller tijden” en daardoor ontstond er een cult-status rond zijn persoon en kregen zijn films meer bekendheid en aanzien.
In 1994 kwam er een film over het leven van Ed Wood, geregisseerd door Tim Burton en met Johnny Depp als Ed Wood, een fantastische film mag ik wel zeggen!
Bekijk hieronder de trailers van Plan 9 from outer space en Ed Wood van Tim Burton!



Don't be afraid of the dark

Horror films worden de laatste tijd echt de grond uitgestampt, en dan zijn de meeste ook nog erg slecht, Vervolgen op Horror films lopen meestal ook uit in de tientallen (Nightmare on Elm street, Friday the 13th, Halloween) en de kwaliteit gaat bij elk vervolg ook vaak naar beneden. Voordat Saw in de bioscoop kwam was het horror genre een beetje in een vergeethoekje gekomen bij het grote publiek, maar toen Saw een overweldigend succes bleek, kwamen daar ook weer (6) vervolgen op plus een aantal remakes van de klassiekers van weleer.

Het horror-genre zit weer in de lift, en dat zie je door de vele films die tegenwoordig in de cult-sector uitkomen. Maar wat is nu een goeie horror film? Dat is voor iedereen anders maar voor mij is dat vooral de angst voor het onbekende, iets wat niet meteen in het beeld verschijnt, je moet het voelen, die spanning die je hart sneller doet pompen. Paranormal Activity was een heel goed voorbeeld wat voor mij een echte horror film is, pure angst en dat ook nog met een extreem laag budget. De saw en Hostel films vind ik geen horror, die zijn gewoon smerig, maar eng? nee...Slasher films zijn meestal zelfs lachwekkend omdat de slachtoffers zo ongelofelijk dom zijn, je leeft niet met ze mee en dan hoop je eigenlijk alleen maar dat ze snel worden vermoord door het monster/moordenaar in kwestie.

Maar soms komt er een goed geproduceerde horror film voorbij, kijk naar Drag Me to Hell van Sam Raimi of Insidious die pas nog in de bioscoop draaide. In September komt het door Guillermo Del Toro geproduceerde "Don't be afraid of the Dark" uit, een remake van de gelijknamige TV-film uit 1973. Ja, het is alweer een remake, maar als Guillermo Del Toro aan het roer staat kun je er zeker van zijn dat het een zeer goeie keus is, de man is een genie en heeft al veel vette films op zijn naam staan (Pan's labyrinth, hellboy, El Orfenato, the Devil's Backbone en Blade 2).

Als het jonge meisje Sally (Bailee Madison) bij haar vader (Guy Pierce) en zijn nieuwe vriendin (Katie Holmes) moet gaan wonen, ontdekt ze al snel dat er enge en afschuwelijke wezens in de kelder van het huis verblijven. Sally is eerst erg nieuwsgierig en zoekt het onbekende op, maar al snel blijken ze zeer kwaadaardig en proberen haar te ontvoeren om Sally zo één van hun te maken....maar haar vader gelooft haar niet.

De trailer ziet er spooky uit, de monstertjes kunnen niet tegen fel licht en dat deed me gelijk weer aan Gremlins denken. De effecten zien er goed uit en aan schrikeffecten en sfeer ontbreekt het niet. De film gaat 8 september in prèmiere. Bekijk hieronder de trailer, en laat het licht aan!

maandag 1 augustus 2011

Shaolin

Vanaf het moment dat ik voor het eerst "Rumble in the Bronx" zag van jackie Chan, ben ik weg van Kung Fu films en dan vooral die van Jackie Chan. Het feit dat hij al zijn stunts zelf doet, de geweldig gechoreografeerde vechtscenes en de humor in zijn films spraken mij erg aan. Jackie is nu al ruim de 50 gepasseerd, door al zijn botbreuken en verwondingen is hij niet meer in staat om zware vechtscenes of stunts uit te voeren. Hij heeft daarom ook besloten om minder vechtfilms te maken en wat meer serieuze films te maken, op een aantal uitzonderingen na. We zagen hem bijvoorbeeld al in de remake van the Karate Kid, en we zien hem vaker in een supporting rol met een kleine vechtscene hier en daar en voor de comic relief.

Zo ook in de nieuwe film "Shaolin" met Andy Lau (Internal Affairs) en Nicholas Tse (Shaolin Soccer) in de hoofdrol. De film gaat over generaal Hao Jie (Lau) die onder het commando van een 'Warlord' vecht voor meer macht, de Shaolin Monniken ruimen na een veldslag de rotzooi op en verzorgen de gewonden terwijl ze proberen de onschuldige omstanders te beschermen. Wanneer Hao wordt verraden door  generaal Cao Man (Tse) is hij gedwongen te vluchten en zich schuil te houden bij diezelfde monniken (en Jackie Chan). Als hij zijn rust heeft gevonden raakt hij meer en meer betrokken bij de levensstijl van de Shaolin Monniken, maar Generaal Cao Man is niet ver weg en de oorlog bereikt al gauw de tempel waar het leger in aanraking komt met de zwaar getrainde monniken en een vechtstijl die ze nog nooit hebben gezien....het onverslaanbare Shaolin Kung Fu!

De filmindustrie in Hong Kong heeft de laatste tijd laten zien dat ze steeds dichter bij de kwaliteit van een hollywood productie komen qua beeld en special effects, het acteerwerk is ook stukken beter. De vechtscenes zijn nog steeds de grote aantrekkingskracht van deze films en door actiefilms zoals the matrix heeft het ook een groot westers publiek aangetrokken. In de trailer zie je ook een aantal scenes waar zogenaamde 'wires' zijn gebruikt zodat het lijkt dat de acteur in de lucht blijft zweven, soms wordt dat een beetje overdone, maar hier ziet het er wat 'natuurlijker' uit.

Deze film zal ongetwijfeld niet in Nederland in de bioscoop gaan draaien, maar hopelijk zal hij wel uitkomen op DVD en Blu-Ray, wanneer is niet bekend.

Bekijk hieronder de trailer!